11 september: de dag van de scheiding

door | 15 sep, 2020 | Actueel

Afgelopen vrijdag was het weer zo ver: het is de dag van de scheiding. De dag is in 2010 in het leven geroepen door de Vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFas). Jaarlijks wordt de tweede vrijdag van september gebruikt om even stil te staan bij het belang van deskundige begeleiding bij een scheiding.

 

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat bijna 40% van de huwelijken eindigt in een echtscheiding. In de jaren 70 lag dit percentage rond de 15%. Scheiden maakt tegenwoordig dus voor veel meer mensen deel uit van het leven. Een stijging in het aantal echtscheidingen betekent ook dat er vaker kinderen zijn betrokken bij deze gebeurtenis. De dag van de scheiding is in het leven geroepen om aandacht te vragen voor de zaken rondom het realiseren van een echtscheiding.

 

Om te zorgen dat alles omtrent de scheiding goed geregeld is, wordt het aangeraden om deskundig advies in te winnen. Hierdoor wordt het proces goed in banen geleid. De kans op een respectvolle en vriendschappelijke scheiding neemt zo toe. De experts die je kunnen helpen tijdens het scheidingstraject zijn bijvoorbeeld mediators en advocaten. Zij kunnen niet alleen helpen met onderhandelingen, maar ook met het opstellen van een ouderschapsplan, alimentatieberekeningen, en een juridische controle van alle documenten.

 

Tijdens de dag van de scheiding kun je gratis advies inwinnen bij experts om jouw scheiding zo goed mogelijk te regelen. Twijfel je over de alimentatieregeling of hoe je omgaat met een scheiding wanneer er kinderen bij zijn betrokken? Bezoek een vFAS kantoor bij jou in de buurt en laat je adviseren.

600+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.2

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.2

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.