5 tips om op een vredige manier je relatie te verbreken

door | 10 jan, 2023 | Actueel

Als je een relatie krijgt met je partner, hoop je dat je voor altijd samen blijft. Toch kan dit in de loop der tijd veranderen. De enige oplossing is je relatie verbreken. Niet alleen is het lastig om een relatie verbreken, ook de nasleep en emoties die erbij komen kijken is moeilijk. Hoe je je relatie het beste uitmaakt, is per stel verschillend. Wel is het belangrijk om het gesprek aan te gaan en niet via bijvoorbeeld een WhatsApp-berichtje.

 

In deze blog lees je 5 tips om je relatie op een vredige manier te verbreken. 

 

Tip 1: Gebruik de techniek van een slechtnieuwsgesprek 

Een slechtnieuwsgesprek voeren is een echte kunst. De belangrijkste techniek die hierbij wordt gebruikt is dat er geen doekjes om worden gebonden. Wil je jouw relatie verbreken? Praat er dan niet teveel omheen, maar houd het kort en krachtig. Op deze manier kwets je je partner het minst en geef je duidelijkheid. 

 

Tip 2: Praat face to face met je partner 

Je relatie verbreken via een appje of belletje is de meest onpersoonlijke manier. Voor jou is het misschien de makkelijkste manier van uitmaken, maar voor de ander zal het veel pijn doen. Maak een afspraak voor een gesprek en gebruik de techniek van een slechtnieuwsgesprek. 

 

Tip 3: Kies een goed moment uit 

Een goed moment kiezen om je relatie te verbreken, is heel belangrijk. Dit kan zelfs bepalen hoe je gesprek zal gaan. Op Valentijnsdag, zijn of jouw verjaardag, als hij of zij bezig is met iets belangrijks zoals een examen of tijdens een ruzie zijn allemaal voorbeelden van een slecht moment. 

 

Tip 4: Voer het gesprek op een rustige locatie 

Ben je bijvoorbeeld samen een weekend weg en maak je tijdens dit weekend je relatie uit? Grote kans dat dit gesprek niet goed zal aflopen. Kies in plaats daarvan een rustige plek om je relatie uit te maken. Wanneer je samen met je partner woont, is het goed om een rustige plek te vinden waarna je even niet thuis hoeft te komen. 

 

Tip 5: Twijfel niet aan je keuze 

Vraag je jezelf af: is mijn relatie nog te redden? Vaak als je denkt dat je relatie niet meer te redden valt, weet je het antwoord al. Heb je besloten om je relatie uit te maken en ben je het gesprek aangegaan met je partner? Dan is het goed om bij je keuze te blijven, ook al vind je het zielig voor de ander. Je maakt het alleen maar erger voor de ander als je verschillende signalen afgeeft. 


Ben je van plan om te gaan scheiden?  NetjesScheiden helpt. Je kan eenvoudig en snel online scheiden in vier simpele stappen. Het is bij deze vorm van scheiden belangrijk dat je goede afspraken kunt maken met elkaar. Lukt dit niet? Ook dan helpt NetjesScheiden, met behulp van een mediator.

Alsjeblieft, jouw stappenplan

Hieronder kun je het stappenplan van NetjesScheiden gratis downloaden.

600+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.2

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.2

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.