Coronavirus houdt ons binnen; wat nu?

by | 19 mrt, 2020 | Actueel

De ontwikkelingen rondom en de maatregelen tegen het Coronavirus volgen elkaar in hoog tempo op. Elke dag wordt er door deskundigen weer gekeken of de maatregelen die momenteel binnen Nederland getroffen zijn genoeg zijn om het virus aan te kunnen. Bijna alle dagelijkse zaken liggen plat en een groot deel van Nederland werkt thuis. Ook veel juridisch werk is onder druk komen te staan door het virus. Inmiddels zijn rechtbanken en gerechtshoven gesloten, maar gaan schriftelijke procedures, zoals echtscheidingen wel gewoon door.

 

Online hulp bij scheiden

Ondanks alle maatregelen die getroffen zijn blijft NetjesScheiden gewoon open. Door je scheiding online te regelen gaat het proces vaak sneller. Daarbij is hier ook geen fysiek contact voor nodig. Op deze manier worden de maatregelen van de overheid en het RIVM opgevolgd. Je wordt namelijk geholpen door juridisch specialisten die in deze tijd vanuit huis kunnen werken. Zij zorgen er voor dat jij alles krijgt wat je nodig hebt om te kunnen scheiden. Zo krijg je de juiste papieren en kun je geholpen worden met het maken van goede afspraken voor na de scheiding. Dit kan dus gewoon doorgaan. Gesprekken met mediators worden nu via videocall gehouden. Ook dit kan dus gewoon doorgaan.

De Minister-President van Nederland gaf in zijn toespraak aan dat het nog lang kan duren voordat de maatregelen in Nederland vermindert kunnen worden. Omdat je in veel gevallen plotseling samen veel thuis komt te zitten kan dit zorgen voor een behoorlijke druk op je relatie. Probeer hierover met elkaar in gesprek te blijven en oplossingen te zoeken voor de problemen. De mediators van Judex kunnen je ook hiermee helpen via videocall. Als jullie er daarna niet meer samen uitkomen kun je online nog naar hulp zoeken om te kijken naar volgende stappen binnen de relatie.

Waar wil je meer over weten?

Wij hebben de meest relevante onderwerpen voor je op een rij gezet.

Online scheiden

Online scheiden is de snelste en goedkoopste manier om te scheiden.

Gratis scheiden

Onder voorwaarden kun je samen gratis scheiden.

Partnerschap ontbinden

Een geregistreerd partnerschap kun je in enkele muisklikken ontbinden.

Onze dienstverlening wordt beoordeeld met een 8.9

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

8.9

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.