Dag van de Thuiswerker 2022
Sinds de Covid-19-pandemie zie je een stijging van het aantal thuiswerkers. WebMastery vond dit een mooi moment om de Dag van de Thuiswerker in het leven te roepen. Deze Dag van de Thuiswerker vindt plaats op woensdag 16 maart. Op deze dag worden de thuiswerkers in het zonnetje gezet.
In dit artikel lees je wat de Dag van de Thuiswerker is, welke spanningen thuiswerken met zich meebrengt en welke invloed thuiswerken op scheiden heeft.
Ontstaan ‘Dag van de Thuiswerker’
Sinds 16 maart 2021 is het jaarlijks de Dag van de Thuiswerker, omdat op deze dag een jaar ervoor de eerste nationale lockdown werd afgekondigd. Op deze dag is het een mooi moment werknemers te verrassen met een zogenoemd thuiswerk cadeau. Thuiswerken brengt voordelen en nadelen met zich mee. Voordelen van thuiswerken zijn dat je geen reistijd meer hebt, tijd hebt voor huishoudelijke klusjes tussendoor, je flexibeler bent in het bepalen van je werktijden en je pauze kan nemen wanneer het jou uitkomt.
Maar thuiswerken kent ook nadelen. Zo heb je minder contact met je collega’s, worden overleggen als minder nuttig ervaren, is er minder ritme en ervaren medewerkers minder balans tussen werk en privé. Op de Dag van de Thuiswerker wordt er om deze redenen extra aandacht gegeven aan de thuiswerker. Het verhogen van werknemersgeluk zorgt voor betere resultaten en daalt het aantal zieke werknemers.
Thuiswerken brengt spanningen met zich mee
Eén op de tien Nederlanders ervaart meer stress door het thuiswerken. Wat thuiswerken zo stressvol maakt? Thuis is er veel afleiding. Je moet hierdoor goed kunnen plannen, organiseren en goed kunnen bepalen wat belangrijk is. Alle prikkels die je thuis krijgt, moeten steeds worden gedempt om je werk goed uit te kunnen voeren. Door de afleiding is het ingewikkeld je doelen te behalen, met als gevolg innerlijke conflicten en stress.
Thuiswerken en scheiden
Even kletsen met je collega’s bij het koffie-automaat zit er niet in bij het thuiswerken. Steeds meer bedrijven krijgen signalen dat werknemers last hebben van spanningsklachten. Ook op het gebied van relaties is thuiswerken een reden van spanning en verwijdering van elkaar. De spanningsklachten nemen toe en thuiswerkers zitten er steeds vaker doorheen. Enkele redenen hiervoor kunnen zijn:
- Werk- en privébalans wordt vervaagd;
- Eventuele kinderen vragen veel aandacht;
- Wanneer jullie beide thuiswerken kunnen jullie ruimte voor jezelf missen;
- Huishouden blijft doorgaan. Naast je to do list voor je werk, ligt er ook nog een berg was voor je klaar om tussendoor te doen.
Bovenstaande redenen voor spanning zorgen voor moeizame communicatie en spanning onderling.
Ben jij van plan om te gaan scheiden van je (ex) partner? Netjes Scheiden helpt! Wanneer je samen met je (ex) partner goed tot afspraken kunt komen, is online scheiden de meest eenvoudige en goedkope oplossing.
Is het niet mogelijk om samen tot goede afspraken te komen? Ook dan helpt Netjes Scheiden! Met behulp van een mediator worden afspraken opgesteld waar jullie beiden het mee eens zijn.
Heb je vragen over scheiden? Neem vrijblijvend contact met ons op. Netjes Scheiden kijkt samen met jullie, naar de beste oplossing voor jullie situatie.
Alsjeblieft, jouw stappenplan
Hieronder kun je het stappenplan van NetjesScheiden gratis downloaden.
Wat anderen over ons zeggen
Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.
High Trust
Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.
MfN
Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen.
ADR
Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.