De vijf geheimen voor een gelukkig huwelijk

door | 30 jun, 2020 | Actueel

Er zijn veel huwelijken die in de loop der jaren in een sleur terecht komen en waar het steeds lastiger blijkt om samen gelukkig te blijven. Maar daartegenover staan ook genoeg huwelijken die wel lange tijd stand houden en waar de partners ook nog gelukkig met elkaar samen leven. Wat zijn de geheimen van deze huwelijken dat ze het wel op deze manier volhouden? In dit artikel lezen we 5 belangrijke tips die kunnen helpen om een gelukkiger huwelijk te hebben.

 

Probeer vaker uit je comfortzone te komen

Het kan zijn dat je al jaren dezelfde rituelen hebt en met je partner nog weinig nieuwe ervaringen mee maakt. Probeer nieuwe hobby’s samen uit of uitjes te plannen die buiten je comfortzone vallen. Door deze nieuwe ervaringen kun je ondanks dat je elkaar misschien al wel tientallen jaren kent weer nieuwe dingen ontdekken in elkaar.

 

Bereid moeilijke gesprekken voor

In de jaren dat je bij elkaar bent komen er altijd momenten waarop je moeilijke zaken met elkaar moet bespreken. Deze kun je voor jezelf al een beetje voorbereiden zodat je weet welke kant je op wil in de gesprekken. Daarnaast is het ook belangrijk om deze gesprekken samen op dezelfde hoogte te voeren, hiervoor kun je met elkaar afspraken maken wanneer je deze gesprekken voert en hoe.

 

De ontwikkelingen van de afgelopen paar maanden kunnen extra druk zetten op jullie huwelijk. Dit is geen reden voor paniek, want er zijn veel koppels die hetzelfde ervaren op dit moment. Voor tips om als een gelukkig gezin de corona-crisis door te komen, lees hier verder.

 

Verras elkaar en behoud humor in de relatie

Om gelukkig te blijven in een relatie is het belangrijk om elkaar te blijven verrassen. Dit kan door een bloemetje mee te nemen, een keer onverwachts uit eten te gaan of een keer je partner ergens naar toe nemen waar je nieuwe herinneringen kan maken. Door actief te proberen ook de humor in een relatie te behouden houd je de sfeer een stuk beter.

 

Blijf dromen en plannen maken

Ook al heb je misschien al samen veel meegemaakt of heb je het gevoel al je dromen vervuld te hebben blijft het belangrijk om ook over de toekomst na te denken. Probeer samen nieuwe dromen te bedenken en na te streven. Het kan heerlijk zijn om samen aan onhaalbare dromen te denken maar ook realistische plannen maken speciaal voor deze en de nog komende fase uit de relatie.

 

Blijf respectvol en creëer veiligheid voor elkaar

Door respectvol naar elkaar te blijven zorg je ervoor dat je nog altijd goed bij elkaar terecht kan en ook dat beide partners alle zorgen en wensen kunnen delen. Zo blijf je dichter bij elkaar doordat je goed van elkaar situatie op de hoogte blijft.

 

Mocht de situatie toch onhoudbaar zijn, zorg dan dat jullie in ieder geval op een goede manier uit elkaar gaan. Lees hier handige tips om ruzies bij een scheiding te voorkomen. Mocht het toch niet goed komen, dan kunnen jullie altijd een mediator inschakelen om het process op een rustige en neutrale manier te leiden.

Alsjeblieft, jouw checklist

Hieronder kun je de checklist van NetjesScheiden gratis downloaden.

600+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.2

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.2

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.