Een nieuwe baan na een scheiding

door | 29 sep, 2020 | Actueel

Na een scheiding verandert er vaak van alles. Je hebt misschien een nieuwe woning, een ander ritme, en een ander idee voor de toekomst. Voor sommige mensen betekent het ook dat het leven na de scheiding drastisch verandert. In veel gezinnen werkt één van de ouders vaak meer uren, zodat de ander een groter deel van de huishoudelijke taken en zorg voor de kinderen op zich neemt. Maar wat als je na de scheiding ineens weer meer moet gaan werken, of zelfs een nieuwe baan moet zoeken? We helpen je hier een handje op weg!

 

Zet alles op een rijtje

Wanneer je na een scheiding een nieuwe baan zoekt is dit vaak omdat het financieel nodig is. Het is dus van belang om overzicht te creëren in je financiën. Zorg ervoor dat je precies weet welk bedrag je nodig hebt om van rond te komen. Hoewel een baan natuurlijk ook uitdagend en leuk moet zijn, is het belangrijk om rust voor jezelf te creëren. Door alle financiële zaken op een rijtje te zetten weet je precies waar je aan toe bent.

 

Begin bij jezelf

Als je al een tijdje van de arbeidsmarkt af bent, kan het moeilijk zijn om weer te beginnen. Neem vooral de tijd om goed na te denken over wat je leuk vindt, en wat je kwaliteiten zijn. Op internet kun je verschillende persoonlijkheids- en beroepentesten vinden. Deze kunnen je een heel eind op weg helpen. Ze bieden je vaak een goed overzicht van de kwaliteiten waar je al over beschikt, en bieden soms zelfs baan suggesties.

 

Schakel de hulp van experts in

Het is een hele omschakeling op opeens weer terug te keren naar de arbeidsmarkt wanneer je hier een tijdje van bent weggeweest. Een loopbaancoach kan je helpen om een goede start te maken. Ze bieden vaak meer inzicht dan een online beroepentest. Daarnaast kunnen ze dankzij hun kennis specifieke tips geven. Weet je al welke richting je op wilt en wil je geen loopbaancoach? Loop dan eens naar binnen bij een uitzendbureau. Ze kunnen je hier tips geven over nieuwe ontwikkelingen in een bepaald vakgebied en kunnen je op interessante vacatures wijzen.

 

Stapje voor stapje

Het kan een hele schok zijn om weer te gaan werken als je dit lange tijd niet hebt gedaan. Begin daarom rustig en laat je niet uit het veld slaan. Door voor jezelf overzicht te creëren wen je steeds sneller aan je nieuwe leven!

Heb je hulp nodig bij het afhandelen van jouw scheiding? Hier vind je meer informatie.

Alsjeblieft, jouw checklist

Hieronder kun je de checklist van NetjesScheiden gratis downloaden.

600+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.2

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.2

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.