Een nieuwe relatie na een scheiding

door | 6 okt, 2020 | Actueel

Een nieuwe relatie is vaak één van de leukste dingen in het leven. Maar het is ook iets wat voor spanning en zenuwen kan zorgen, zeker als het de eerste relatie is na een scheiding. Je wilt natuurlijk de kans van slagen van de relatie vergroten, maar door de verliefdheid kan het zijn dat je soms nog wel eens wat vergeet. We zetten alle zaken nog eens voor je op een rijtje zodat jouw nieuwe relatie de beste start krijgt!

 

Focus op je eigen doelen

Veel mensen zitten na een scheiding niet meteen weer lekker in hun vel. Daarom is het belangrijk om je eerst te focussen op je eigen leven. Neem de tijd om leuke dingen te gaan doen en omring jezelf met vrienden en familie. Zorg ervoor dat je de stap naar een leuk nieuw leven neemt. Begin aan een nieuwe hobby die je altijd al eens hebt willen doen, maar waar je misschien nooit tijd voor hebt gehad. Sluit je aan bij een sportclub of neem eens een cursus. De kans is groter dat je gelijkgestemden ontmoet wanneer je iets doet wat je leuk vindt!

 

Begin met een frisse start

Heb je al iemand ontmoet terwijl je eigenlijk nog bezig bent met het afronden van je scheiding? Zet je nieuwe relatie dan tijdelijk even op een laag vuurtje. Voordat je succesvol aan een nieuwe relatie kunt beginnen moeten alle zaken rondom je scheiding eerst zijn afgerond. Dit zorgt ervoor dat je met een schone lei kunt beginnen, en een frisse start hebt in je nieuwe relatie. Regel alle zaken rondom alimentatie, het pensioen, en de kinderen. Gebruik deze checklist om te zorgen dat je alles goed hebt geregeld. Zo zorg je er ook voor dat je eventuele ruzies met je ex-partner voorkomt.

 

Neem de tijd

Een nieuwe relatie kan je leven plots op de kop zetten, zeker als het al snel serieus wordt. Hoe graag je ook wilt dat je nieuwe relatie slaagt, onthoud dat het belangrijk is om je tijd te nemen. Dit is extra belangrijk als jij of je nieuwe partner ook kinderen hebben. Hoewel jij misschien al klaar bent voor de volgende stap, kan het zijn dat je kinderen veel meer tijd nodig hebben. Respecteer hun tempo en zorg dat je goed naar je kinderen luistert. 

 

Het is raadzaam om even te wachten voordat je je nieuwe partner voorstelt aan je kinderen. Zij zitten misschien nog helemaal niet te wachten op een nieuwe stiefouder. Vooral na de scheiding hebben ze meer aandacht nodig om te beseffen dat hun ouders er nog altijd voor ze zijn. Zorg ervoor dat je kinderen zich altijd speciaal blijven voelen. Zo is het na een tijdje ook makkelijker om ze voor te stellen aan een nieuwe partner.

600+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.2

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.2

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.