Elke dag ruzie met mijn partner
Af en toe een discussie of ruzie is normaal en hoort erbij. Uit onderzoek blijkt zelfs dat irritatie of boosheid op je partner gezond is. Toch is elke dag ruzie hebben niet normaal. Is dit jouw situatie, dan is er misschien iets waardoor jullie het zoveel oneens zijn met elkaar. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je relatie gezond en leuk te houden, zonder spanningen.
Lees in deze blog de belangrijkste 5 tips voor een fijne relatie en ontdek wanneer het soms beter is om te gaan scheiden.
Tip #1: Zorg dat je open en eerlijk met elkaar praat
Goed met elkaar kunnen praten is de basis van een goede en gezonde relatie. Het is dan ook belangrijk om te praten over je gevoelens, zonder dat je de ander beledigd. Probeer daarnaast goed te luisteren naar de ander en vraag door als je het niet begrijpt. Vaak lukt dit alleen als je niet al midden in een ruzie of discussie zit. Kies dan ook het juiste moment uit voor een goed gesprek, waarbij jullie allebei rustig zijn.
Tip #2: Ga leuke dingen doen met elkaar
Toen jullie elkaar net leerden kennen in de relatie, deden jullie waarschijnlijk veel leuke dingen met elkaar. Denk aan weekendjes weg of regelmatig uit eten bij jullie favoriete restaurant. Vaak zie je dat na een bepaalde tijd de drukke levens de overhand gaan nemen, waardoor afstand kan ontstaan. Vergeet dan ook niet om regelmatig iets leuks te plannen samen. Door leuke dingen met elkaar te doen, vergeten jullie de spanningen.
Tip #3: Accepteer dat iedereen anders is
Onthoud dat geen enkel liefdeskoppel het altijd met elkaar eens is. Dit zou ook niet gezond zijn. Jullie zijn namelijk allebei aparte mensen met eigen gevoelens, opvoeding en overtuigingen. Het is dan ook belangrijk om jullie verschillen voor lief te nemen. Probeer elkaar niet te veranderen, maar wees blij dat je partner zichzelf bij jou is.
Tip #4: Probeer samen te kijken naar een goede oplossing
Tijdens of na een discussie is het het beste als je niet doorgaat met ruziemaken totdat je jouw gelijk hebt. Kijk in plaats daarvan naar hoe jullie het probleem waar de ruzie over is ontstaan kunnen oplossen. In een relatie is het normaal dat jullie allebei je best doen om naar een oplossing te werken.
Tip #5: Vraag om hulp
Blijven jullie elke dag ruzie houden ondanks deze tips? Dan kan relatietherapie of een mediator helpen. Let hierbij op dat de expert ook ervaring heeft in jullie situatie, zodat de hulp zo goed mogelijk past.
Wanneer is het beter om te gaan scheiden?
Ook al kunnen veel problemen in een huwelijk opgelost worden, soms is het ook eerlijk en goed om toe te geven dat jullie relatie op is. Zeker als jullie elke dag veel ruzie maken en spanningen thuis voelen. Ook als er geen liefde of respect meer is naar elkaar, kan het tijd zijn om te gaan scheiden. Wij begrijpen dat dit besluit nooit makkelijk is om te maken. Zorg er dan ook voor dat je goed nadenkt over het wel of niet stoppen van jullie relatie. Zet je eigen welzijn en geluk hierbij voorop.
Ga je scheiden en lukt het je niet om goede afspraken te maken over bijvoorbeeld de feestdagen of andere onderwerpen? Dan is hulp vragen aan een mediator wat voor jouw situatie. Door mediation worden vechtscheidingen voorkomen en conflicten over het uit elkaar gaan opgelost. Voor deze manier van uit elkaar gaan betaal je meer dan bij online scheiden. Online je scheiding regelen is de snelste en goedkoopste manier. Hoe hoog de kosten zijn, hangt af van hoeveel gesprekken er nodig zijn om afspraken te maken.
Heb je vragen over het regelen van je scheiding? NetjesScheiden helpt je graag. Neem vrijblijvend contact op.
Alsjeblieft, jouw ouderschapsplan
Hieronder kun je het ouderschapsplan van NetjesScheiden gratis downloaden.
Wat anderen over ons zeggen
Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.
High Trust
Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.
MfN
Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen.
ADR
Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.