Hoe ga je als vrouw het beste om met een scheiding?
Op woensdag 8 maart 2023 is het Internationale Vrouwendag. De eerste officiële Internationale Vrouwendag werd in 1908 in New York gehouden. Op deze dag liepen er in New York vijftienduizend vrouwen door de stad om te strijden voor een beter salaris, stemrecht en kortere werkdagen. Vanaf 1909 wordt er vanaf toen elk jaar Internationale Vrouwendag gevierd. Op deze wereldwijde dag staan vrouwen centraal. Er wordt stilgestaan bij alles wat de vrouw heeft weten te bereiken, maar ook het ongelijk zijn bij mannen en vrouwen.
Nog een groot verschil tussen mannen en vrouwen is hoe je omgaat met een scheiding. Mannen voelen vaak pas later de klap van de scheiding. Vrouwen praten meer over hun gevoelens met vriendinnen en komen er een stuk sneller en beter overheen. Hoe je als vrouw het beste om kunt gaan met een scheiding? Je leest het in deze blog.
Verschil tussen mannen en vrouwen
Wanneer je besluit te scheiden, kan dit flink pijn doen. Mannen lijken na een scheiding er snel overheen te zijn. Vrouwen voelen zich in het begin juist verdrietig. Na een hoop tranen en praten met vriendinnen over het verdriet, is het ergste voor de vrouw voorbij. Gemiddeld duurt deze periode 11 weken. Bij een man begint het verdriet nu pas. Mannen schijnen nooit écht van hun verdriet na hun scheiding af te komen.
Wat is belangrijk voor een vrouw na een scheiding?
Een scheiding zet je eigen leven, het leven van je partner en – als jullie samen kinderen hebben – dat van hen op zijn kop. Het is goed om naar je gevoel te luisteren en hierover te praten. Wat belangrijk is voor een vrouw na een scheiding?
Hart en hoofd splitsen
Zit je op dit moment nog in je scheiding? Probeer zoveel mogelijk je gevoel te splitsen van dat wat geregeld moet worden. Je kunt geen goede beslissingen nemen als je jouw gevoel laat spreken.
Help elkaar door de moeilijke periode heen
Heb je samen met je ex-partner kinderen? Dan is elkaar door de moeilijke periode heen helpen nog belangrijk. Probeer met veel geduld, aandacht en liefde een nieuw en veilig thuis te maken. Onthoud dat jij je ex-partner niet kunt veranderen. Het enige wat jij kunt doen is er zelf voor je kinderen zijn.
Praten, praten en nog eens praten
Na een scheiding kun je veel verschillende gevoelens hebben. Zo kun je je bijvoorbeeld blij voelen dat de scheiding voorbij is. Maar ook verdriet en woede horen erbij. Heb je lieve vrienden, vriendinnen en familie? Vind om je heen personen die naar je willen luisteren. Hoe meer je praat over wat je voelt, hoe dichter bij je bent om deze periode te verwerken.
Zorg goed voor jezelf
Niet je bed uit willen komen omdat je verdrietig bent of niet kunnen eten door de moeilijke periode? Zeker als je kinderen hebt, is het belangrijk om toch goed voor jezelf te zorgen. Doe dingen waar jij blij van wordt. Ga bijvoorbeeld sporten, bel je vriendinnen op om te winkelen of bezoek een sauna.
Ben je van plan om te gaan scheiden van je partner en ben je benieuwd hoe een scheidingsproces eruit ziet? NetjesScheiden helpt je volledig online. Komen jullie samen niet tot goede afspraken of maak je liever afspraken onder begeleiding? Ook dan helpt NetjesScheiden, met behulp van een mediator.
Neem vrijblijvend contact met ons op bij vragen. Samen kijken we naar de beste en meest duurzame oplossing voor jouw situatie!
Alsjeblieft, jouw stappenplan
Hieronder kun je het stappenplan van NetjesScheiden gratis downloaden.
Wat anderen over ons zeggen
Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.
High Trust
Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.
MfN
Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen.
ADR
Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.