Hoe weet je of het beter is om uit elkaar te gaan?

door | 17 jun, 2024 | Actueel

Toen jij en je partner elkaar net leerden kennen, zagen jullie vooral de leuke dingen in elkaar. Hoe langer een relatie duurt, hoe beter je elkaar leert kennen. Niet alleen de goede dingen van de ander, maar ook de minder goede dingen zullen je op gaan vallen. Zodra de slechte punten aan je partner steeds belangrijker worden is dat het moment dat je twijfels kunt krijgen over je relatie of huwelijk. 

Vraag je jezelf af of het beter is om de relatie met je partner te stoppen? Lees hier wat het beste om te doen is als je kinderen hebt samen en wat de belangrijkste tekenen zijn dat je relatie over is.

 

Wat is het beste om te doen als je kinderen hebt?

Heb je samen kinderen en maak je vooral veel ruzie met je partner? Dan is het goed om na te denken over wat je je kind wilt meegeven over zijn of haar relaties in de toekomst. Ouders die alleen maar ruzie maken in huis of elkaar negeren zijn geen goed voorbeeld. Is dit het geval, dan is het misschien beter om uit elkaar te gaan. Wel is het belangrijk om er alles aan gedaan te hebben om je relatie te redden. Als je uit elkaar gaat met kinderen zal er namelijk veel in jullie leven gaan veranderen

 

De belangrijkste tekenen uit elkaar gaan het beste is 

Herken je de signalen die hieronder staan in jouw relatie? Dan is het tijd om na te denken of je in deze relatie wilt blijven of dat het beter is om uit elkaar te gaan. 

  • Praten over een toekomst samen doen jullie niet meer. Ook het kopen van bijvoorbeeld een huis wordt steeds maar uitgesteld. 
  • Leuke dingen samen doen zit er al een lange tijd niet meer in. Jullie doen vooral veel alleen. 
  • Jullie maken veel ruzie om de kleinste dingen die eigenlijk niet belangrijk zijn en waar je in het begin van je relatie je niet druk over had gemaakt.
  • Praten over de negatieve dingen van de ander wordt steeds normaler. Soms zelfs als jullie kind of kinderen erbij zijn.  

 

Ben je ongelukkig in je relatie en ben je van plan om te gaan scheiden? Bij NetjesScheiden is het mogelijk om snel en eenvoudig online te scheiden. Lees hier meer over het snel en goed regelen van je scheiding. Ook als je hulp nodig hebt bij het maken van goede afspraken met je ex-partner, kan je bij NetjesScheiden terecht. Samen met een mediator kunnen jullie kijken wat er mogelijk is.  

 

Wil je meer weten over de stappen die je doorloopt bij een scheiding? Neem vrijblijvend contact met ons op bij vragen. Samen kijken we naar de beste en meest duurzame oplossing voor jouw situatie!

Alsjeblieft, jouw stappenplan

Hieronder kun je het stappenplan van NetjesScheiden gratis downloaden.

1.000+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.2

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.2

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.