fbpx

Internationale Dag van het Gezin

door | 10 mei, 2022 | Actueel

Op zondag 15 mei is het de Internationale Dag van het Gezin, ook wel bekend als Familiedag. Deze feestdag is eind 1993 officieel uitgeroepen door de Verenigde Naties en wordt elk jaar gevierd over de hele wereld. 

 

In dit artikel lees je wat Internationale Dag van het Gezin is, wat de invloed van een goede familieband is en lees je tips voor een goede familieband na een scheiding.

 

Wat is Internationale Dag van het Gezin?

Op de Internationale Dag van het Gezin wordt er stilgestaan bij de waarde van een hechte familie. Deze feestdag wordt in verschillende landen gevierd. Zo zijn er in verschillende landen openbare tentoonstellingen of sessies in het onderwijs voor jongeren. Het gezin is de basiseenheid van de samenleving. Het doel van deze Internationale Familiedag is om problemen en behoeften van het gezin in kaart te brengen en deze – als het even kan – op te lossen.  

 

Nederlanders vinden familiebanden belangrijk

Familie en vrienden zijn belangrijk voor mensen en kan je in allerlei soorten en maten terugvinden. Zo zijn er broer- en zusrelaties, twee moeders, twee vaders of een uit elkaar gevallen gezin. 38% van de Nederlanders vindt familie belangrijker dan vrienden. Vooral op huishoudelijk gebied vinden Nederlanders de mening van ouders belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van een huis. Ook op het gebied van een partner vinden, is de rol van familie belangrijk. 58% vindt het belangrijk wat ouders vinden van hun partner

 

Tips voor een goede familieband na scheiding 

Scheiden kan ervoor zorgen dat familiebanden slechter worden. Toch is het belangrijk dat de band met familie goed is. Zeker wanneer je kinderen hebt, is het belangrijk dat de band met je ex-partner goed is. 

 

Wie zijn kinderen graag veel wilt zien na een scheiding, moet zorgen dat de band goed blijft. Hoe je dit doet?:

 

  • Geef je kind(eren), je ex-partner en jezelf genoeg tijd om aan de nieuwe situatie te wennen. Een scheiding is een heftige periode en gaat samen met veel emoties;
  • Probeer zoveel mogelijk te praten met je kind(eren) over de scheiding en de nieuwe situatie;
  • Probeer – hoe moeilijk dit misschien dan ook kan zijn-  niet negatief te praten over je ex-partner, waar je kind of kinderen bij zijn; 
  • Vergeet niet om je kinderen te vragen naar onderwerpen wat hun bezighoudt zoals school, vriendjes en vriendinnetjes;
  • Leg de afspraken die je maakt met je ex-partner vast in het ouderschapsplan. Zo voorkom je onduidelijkheid en discussies. Lukt het niet om samen afspraken te maken? Probeer dan eens een gesprek aan te gaan met een mediator.

 

Ben je van plan om te gaan scheiden? Bij Netjes Scheiden kan je makkelijk en snel online scheiden. Komen jullie er samen niet uit of maak je liever afspraken onder begeleiding? Ook dan helpt Netjes Scheiden, met behulp van een mediator. 

 

Neem vrijblijvend contact met ons op bij vragen. Samen kijken we naar de beste oplossing voor jouw situatie!

Alsjeblieft, jouw ouderschapsplan

Hieronder kun je het ouderschapsplan van NetjesScheiden gratis downloaden.

Onze dienstverlening wordt beoordeeld met een 9.4

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.4

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.