Internationale Vrouwendag 2022
In 1911 vond de eerste Internationale Vrouwendag plaats. Sindsdien wordt elk jaar op 8 maart Internationale Vrouwendag gevierd. Landen als Verenigde Staten, Oostenrijk, Duitsland en Zweden vieren deze internationale feestdag. In Nederland is Internationale Vrouwendag geen officiële feestdag, maar worden er wel diverse activiteiten georganiseerd om stil te staan bij vrouwenthema’s, zoals economische zelfstandigheid van de vrouw.
In dit artikel wordt er antwoord gegeven op de vragen; waarom bestaat Internationale Vrouwendag? Wat kan je doen op Internationale vrouwendag? Tot slot lees je meer over de invloed van scheiden op vrouwen.
Waarom Internationale Vrouwendag?
Op Internationale Vrouwendag wordt er stilgestaan bij de rechten van de vrouwen. Ook in Nederland zie je dat vrouwen nog steeds dagelijks te maken hebben met ongelijkheid. Ondanks dat mannen en vrouwen dezelfde rechten hebben, is hun positie vaak ongelijk. Op de wereldwijde ranglijst gelijkheid tussen de man en de vrouw, staat Nederland op de 31ste plaats.
Op vele dagelijkse onderwerpen, zie je een achterstand bij vrouwen in vergelijking met mannen. Denk bijvoorbeeld aan het bestrijden van huiselijk geweld, discriminatie door zwangerschap, gelijke beloningen, hoeveelheid vrouwen in de politiek. Wist je dat in Nederland ongeveer de helft van de vrouwen financieel afhankelijk zijn? Op de Internationale Vrouwendag zetten we ons nationaal en internationaal in, voor gelijke kansen van de vrouw.
Wat kan je doen op Internationale Vrouwendag?
Op Internationale Vrouwendag is er in elke provincie een activiteit te doen. Zo is er in bijvoorbeeld Groningen een College Tour gegeven door Rebecca Gomperts en in Amsterdam een interactief debat over de loonkloof en deeltijdwerken. Ook kan je bijvoorbeeld ontbijt of lunch bestellen bij een vrouwelijke ondernemer of samenkomen met vriendinnen of huisgenoten om stil te staan bij onderwerpen waar je tegenaan loopt als vrouw.
Vrouwen en scheiden
Ook wanneer stellen besluiten om te gaan scheiden, worden vrouwen vaak het meest geraakt. Vrouwen gaan er financieel meer op achteruit bij een echtscheiding, dan de man. De belangrijkste reden hiervoor is dat de man een hoger inkomen heeft, wat bij een scheiding wegvalt. Daarbij verlaten vrouwen vaker dan mannen het koophuis waarin het stel samen woonden.
Ben jij van plan om te gaan scheiden? Het is dan belangrijk om goede afspraken te maken om financiële ongelijkheid zoveel mogelijk te voorkomen. Kan jij samen met je ex-partner goede afspraken maken? Dan is online scheiden bij Netjes Scheiden, de goedkoopste en meest eenvoudige oplossing.
Komen jullie samen niet tot de juiste afspraken? Ook dan helpt Netjes Scheiden met behulp van een mediator.
Heb je vragen over scheiden? Neem vrijblijvend contact met ons op. Netjes Scheiden kijkt samen met jullie naar de juiste oplossing.
Alsjeblieft, jouw stappenplan
Hieronder kun je het stappenplan van NetjesScheiden gratis downloaden.
Wat anderen over ons zeggen
Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.
High Trust
Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.
MfN
Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen.
ADR
Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.