Langer dan 20 jaar getrouwd en toch scheiden?

by | 23 mrt, 2020 | Actueel, Praktijk Cases

Als je aan scheidingen denkt zul je vaak denken aan stellen die nog niet heel lang bij elkaar zijn en er achter komen toch niet bij elkaar te passen om welke reden dan ook. Maar natuurlijk zijn er ook oudere stellen die besluiten uit elkaar te gaan. Zo zijn er genoeg stellen die al meer dan 20 jaar bij elkaar zijn maar toch uit elkaar gegroeid zijn. Hoe kan dit na lange tijd toch nog gebeuren en is er nog iets aan te doen als je het gevoel hebt niet meer volledig van elkaar te houden?

 

Waarom gaan stellen op hoge leeftijd nog uit elkaar?

Er zijn geen onderzoeken die duidelijk aangeven of de groep stellen die op hogere leeftijd gaan scheiden groeit of niet. Wel worden er steeds meer ervaringen gedeeld en is er ook meer aandacht voor deze groep stellen die uit elkaar gaan. Aangezien mensen steeds ouder worden en langer gezond blijven, is het logischer dat mensen ook nog op latere leeftijd besluiten uit elkaar te gaan. Ze zijn fitter en kunnen nog veel actiever meedoen aan de maatschappij dan ouderen vroeger. Ook het zoeken naar een nieuwe partner gaat voor deze groep makkelijker door de ontwikkeling van het internetdaten.

 

Uiteenlopende redenen

Voor sommige stellen is een teleurstellend seksleven ook een reden om uit elkaar te gaan. Na veel jaren kan het zijn dat één van de partners of zelfs beide niet meer intiem met elkaar willen zijn. Er zijn ook veel redenen die voor jongere stellen ook gelden maar die naarmate de jaren vorderen steeds meer in de weg gaan zitten van het huwelijk. Zo kunnen geldproblemen, slechte communicatie en teveel verschillende interesses er uiteindelijk voor zorgen dat jullie uit elkaar groeien.

Andere belangrijke redenen die oudere stellen aangeven voor het uit elkaar gaan zijn is dat stellen bij elkaar blijven zolang hun kinderen in huis wonen maar zodra deze het huis verlaten het stel ontdekt dat er zonder kinderen niet meer veel over blijft om voor bij elkaar te blijven. Ook kan leed ervoor zorgen dat stellen het niet meer volhouden. Dit kan twee kanten opwerken. Als een stel samen ernstige dingen mee maakt kan dit er namelijk ook voor zorgen dat er juist een sterkere band ontstaat maar het kan dus ook zijn dat het bij elkaar blijven het leed alleen maar levendig houdt en ervoor zorgt dat je er aan blijft denken.

Waar wil je meer over weten?

Wij hebben de meest relevante onderwerpen voor je op een rij gezet.

Online scheiden

Online scheiden is de snelste en goedkoopste manier om te scheiden.

Gratis scheiden

Onder voorwaarden kun je samen gratis scheiden.

Partnerschap ontbinden

Een geregistreerd partnerschap kun je in enkele muisklikken ontbinden.

Onze dienstverlening wordt beoordeeld met een 9.4

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.4

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.