Meer conflicten tussen gescheiden ouders door corona

door | 14 jul, 2020 | Actueel

De coronacrisis heeft effect op alles wat we doen en iedereen went langzaam aan ‘het nieuwe normaal’. Ook gescheiden ouders hebben veel last van de coronacrisis en uit onderzoek blijkt dat er steeds meer conflicten zijn tussen gescheiden ouders. Vooral de omgang met kinderen en alimentatie zorgen voor veel problemen. In dit artikel gaan we verder in op de deze problemen.

 

Stijging in het aantal conflicten

Het Kenniscentrum Kind en Scheiding en de Nederlandse Vereniging van Familierechtadvocaten en Scheidingsadvocaten zien een stijging in het aantal conflicten. In de maand mei waren er maar liefst 124 kort gedingen over omgangsregelingen.

Ook echtscheidingsadvocaten merken op dat ze veel te maken hebben gehad met gescheiden koppels die in financiële problemen zijn gekomen. Veel ex-partners hebben hierdoor moeite met het betalen van de alimentatie. Wil jij meer lezen over de problemen bij het betalen van alimentatie? Lees dan hier een uitvoerig artikel over dit onderwerp.

 

Omgangsregeling een groot probleem door Corona

De maatregelen om het virus tegen te gaan hebben er ook voor gezorgd dat de omgangsregelingen rondom de kinderen door sommige gescheiden koppels niet meer nageleefd worden. Sommige ouders houden hun kind bij zich zodat deze niet met teveel mensen in contact komt en andere halen hun kind juist niet op met dezelfde reden.

Omdat de problemen binnen gescheiden gezinnen oplopen en rechtbanken op dit moment achterstallig werk hebben door de tijd dat ze gesloten waren, kunnen deze zaken niet verwerkt worden. Ook advocaten hebben een drukke periode omdat ze veel vragen binnen krijgen over het naleven van bepaalde regels. Dit kan voor onopgeloste problemen zorgen. Het is altijd mogelijk om online hulp te vragen en een mediator in te schakelen. Een mediator kan op een neutrale manier naar de problemen kijken. Wil jij meer lezen over de omgangsregeling tijdens corona? Dan kun je in dit artikel handige tips vinden om de problemen zo goed mogelijk op te lossen.

Naast de conflicten tussen gescheiden ouders zijn er ook steeds meer conflicten binnen nog bestaande huwelijken. Door de corona crisis hebben veel koppels ervoor gekozen om een scheiding uit te stellen omdat ze niet kunnen overzien wat de financiële gevolgen van de crisis zijn. Zo weten koppels vaak niet wat de financiële consequenties zijn of kunnen ze niet een ander onderdak vinden. Wel wordt er door mensen veel meer gezocht naar online mogelijkheden om te scheiden. Mensen lijken zich dus wel voor te bereiden op een eventuele scheiding.

Wil jij meer lezen over huwelijken tijdens de corona crisis? Lees in dit artikel hoe jij en jouw gezin deze crisis op een gezonde manier door komen.

600+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.2

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.2

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.