Met deze tips kom je Valentijnsdag als vrijgezel door
In 496 riep Paus Gelasius 14 februari uit tot de dag van de Heilige Valentijn. Sindsdien is het elk jaar op deze datum Valentijnsdag. Een dag waarop je jouw geliefden extra aandacht geeft door bijvoorbeeld een cadeautje te geven, bloemen te kopen of een kaartje te sturen. Bij het woord geliefden wordt vaak gedacht aan je partner. Maar ook vrienden of familie kun je op deze dag extra aandacht geven.
Ben je vrijgezel of gescheiden en zit je tegen Valentijnsdag op? In deze blog lees je handige tips om Valentijnsdag als vrijgezel door te komen.
Tip #1: Geef een cadeau aan jezelf
Heb je op Valentijnsdag geen partner om een cadeau aan te geven of heb je moeite met het verwerken van je scheiding? Koop een cadeautje voor jezelf! Duik achter je laptop om online te winkelen of kijk rond in de winkels. Koop iets wat je al heel lang wilt hebben, maar toch telkens besluit het niet te kopen. Laat het cadeau mooi inpakken. Lukt het je niet om een cadeau te vinden voor jezelf? Geef jezelf dan een dagje sauna cadeau of ga een weekendje weg.
Tip #2: Zweten in de sportschool
Wist je dat regelmatig bewegen in de sportschool of buiten ervoor zorgt dat je minder kans hebt op psychische klachten? Bij het sporten maak je een stofje endorfine aan. Dit stofje zorgt ervoor dat je je vrolijker voelt. Hoe meer je sport, hoe meer endorfine je maakt en hoe vrolijker je dus bent. Voel je je verdrietig met Valentijnsdag? Ga naar de sportschool om flink te zweten.
Tip #3: Nodig een vriend of vriendin uit
Heb je een vriend of vriendin waarmee je goed kunt praten, maar ook veel moet lachen? Nodig haar of hem uit voor een gezellige avond bij jou thuis of in de kroeg. Wanneer je lacht komen er verschillende gelukshormonen vrij. Deze hormonen zorgen ervoor dat je je blij voelt, ontspant en problemen positief kunt zien.
Tip #4: Ruim je huis op
Misschien een minder leuke tip, maar een activiteit met een goed doel: ruim je huis op. Een opgeruimd huis zorgt ervoor dat je hoofd ook rustiger is. Niet voor niks wordt er gezegd: een schoon huis, een schoon hoofd. Het is belangrijk dat als je thuis komt, je goed kunt ontspannen. Kijk je al langere tijd tegen spullen aan van je ex-partner? Dan is het nu tijd om dit weg te gooien!
Ben je van plan om te gaan scheiden van je partner en ben je benieuwd hoe een scheidingsproces eruit ziet? NetjesScheiden helpt je volledig online. Komen jullie samen niet tot goede afspraken of maak je liever afspraken onder begeleiding? Ook dan helpt Netjes Scheiden, met behulp van een mediator.
Neem vrijblijvend contact met ons op bij vragen. Samen kijken we naar de beste en meest duurzame oplossing voor jouw situatie!
Alsjeblieft, jouw stappenplan
Hieronder kun je het stappenplan van NetjesScheiden gratis downloaden.
Wat anderen over ons zeggen
Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.
High Trust
Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.
MfN
Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen.
ADR
Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.