Mijn partner en ik hebben veel ruzie: is dit normaal?

door | 6 dec, 2022 | Actueel

In het begin van de relatie met je partner, vallen de verschillen tussen jullie nog niet zo op. In het begin ervaar je vooral een warm gevoel en verliefde kriebels. Hoe verder in de relatie, hoe meer de veranderingen op zullen gaan vallen. Dat jij en je partner anders tegen zaken aankijken hoort erbij. Af en toe ruzie hebben of een flinke discussie aangaan met je partner, is normaal en zelfs gezond. Wanneer je relatie goed zit, kan je makkelijk de discussie of ruzie naast je neerleggen. Heb je dagelijks of wekelijks ruzie? Dan gaat er iets fout in de relatie. Veel ruzie is niet alleen slecht voor de sfeer, ook is het slecht voor je gezondheid.

In deze blog lees je wat ruzie doet met je lichaam en of ruzie maken normaal is.

 

Wat doet ruzie maken met je lichaam?

Als je ruzie maakt, komt je lichaam in een staat van paraatheid. Je lichaam heeft het gevoel aan te worden gevallen en wilt hier tegen vechten. Tijdens dit vechten komt adrenaline vrij. Je hart gaat bij het vrijkomen van adrenaline sneller kloppen en je bloeddruk stijgt. Maken jij en je partner veel ruzie? Dan kan je lichaam langdurig adrenaline aanmaken. Je lichaam kan zich niet goed meer ontspannen door de stress. Stress kan zorgen voor een slechtere weerstand, slapeloosheid, negatieve gevoelens en hoofdpijn. Je zult merken dat je steeds minder kunt hebben van een ander.

 

 

Hoeveel ruzie maken is normaal?

Af en toe ruzie maken hoort bij een relatie. Toch is teveel ruzie maken niet goed. Maar wanneer maak je als stel te veel ruzie? Het is slecht voor je relatie als je meer ruzie maakt, dan dat jullie leuke momenten samen hebben. Er is een probleem wanneer er ruzie in de lucht blijft hangen, als jij of je partner niet kunnen begrijpen dat iemand een andere mening heeft of jullie allebei telkens gelijk willen halen.

Komt er geweld bij jullie ruzies kijken? Dan is het belangrijk om te weten dat dit niet hoort en ook strafbaar is. Niet alleen kan er lichamelijk geweld zijn, ook psychisch – of economisch geweld valt onder mishandeling.

 

Scheiden of blijven?

Elke relatie heeft goede en minder goede momenten. Als de minder goede momenten zwaarder beginnen te wegen dan de goede momenten, is het goed om na te denken of jullie relatie nog te redden valt. Maken jij en je partner veel ruzie en vraag je je af of je moet gaan scheiden of blijven? Helaas bestaat er geen goed antwoord op deze vraag. Als je besluit om te gaan scheiden, kan je bijvoorbeeld bang zijn voor eenzaamheid, angst hebben voor financiële gevolgen. Ga je voor jezelf na wat de voor- en nadelen zijn van scheiden of blijven.

Ben je van plan om te gaan scheiden? NetjesScheiden helpt. Je kan eenvoudig en snel online scheiden in vier simpele stappen. Het is bij deze vorm van scheiden belangrijk dat je goede afspraken kunt maken met elkaar. Lukt dit niet? Ook dan helpt NetjesScheiden, met behulp van een mediator.

Alsjeblieft, jouw stappenplan

Hieronder kun je het stappenplan van NetjesScheiden gratis downloaden.

1.000+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.2

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.2

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.