‘Moddergooien’ tijdens scheiding kan je recht op alimentatie kosten
Na een scheiding kan het zo zijn dat je recht hebt op partneralimentatie. Dat is het geval als je ex-partner een aanzienlijk hoger salaris heeft dan jij, waardoor je na de scheiding niet meer kunt leven zoals je gewend bent. Het betalen van partneralimentatie na een scheiding is verplicht. Toch kan de rechter in sommige gevallen bepalen dat je geen recht hebt op partneralimentatie.
Het leven zuur maken
Zo oordeelde het Hof in Den Haag onlangs dat een vrouw haar recht op partneralimentatie had verspild. Ze maakte haar ex-partner het leven zuur door hem te stalken en onwaarheden over haar ex-partner te verspreiden. De vrouw verklaarde dat ze zich zo gedroeg omdat de situatie haar erg zwaar viel en ze erg emotioneel was door de scheiding. De rechter ging hier echter niet in mee en oordeelde dat de vrouw door haar gedrag haar recht op partneralimentatie had verspild.
Respectvol blijven
Hoewel een scheiding altijd een emotionele gebeurtenis is, is het belangrijk om te proberen zo respectvol mogelijk met elkaar om te blijven gaan. Dit versnelt de afhandeling van de scheiding en zorgt er dus voor dat je je recht op partneralimentatie in ieder geval niet verspilt.
Wat anderen over ons zeggen
Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.
High Trust
Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.
MfN
Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen.
ADR
Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.