Partner betaalt niet mee aan de hypotheek. Wat nu?
Als je gaat scheiden, moeten er een hoop zaken worden geregeld met je ex-partner. Een belangrijk voorbeeld is wat er gebeurt met jullie woning. Hebben jullie samen een koopwoning, dan kan je ervoor kiezen dat één van de twee hier blijft wonen. Het maken van afspraken over de hypotheek is vaak logisch. Het gaat namelijk om een lening van een groot bedrag.
Weigert je ex-partner nog de hypotheek te betalen na de scheiding en vraag je je af wat je hiertegen kunt doen? Je leest het antwoord in dit artikel.
Samen de hypotheek betalen
Is er nog twijfel over het wel of niet verkopen van jullie huis na de scheiding of lukt het niet om alleen de kosten voor de hypotheek te betalen? Dan kunnen jij en je ex-partner ervoor kiezen om deze lening allebei te betalen. Is dit je situatie, dan is het belangrijk om hierover goede afspraken te maken. Jullie blijven namelijk allebei verantwoordelijk voor het op tijd betalen van dit bedrag. Vergeet ook niet om dit zwart-op-wit vast te leggen om ruzie in de toekomst te voorkomen. Lukt het niet om samen tot goede afspraken te komen? Dan kan een mediator jullie verder helpen.
Wat kan je doen als je ex niet meer wilt betalen?
Er zijn verschillende stappen die je kunt nemen als je ex niet meer zijn of haar deel betaalt van de hypotheek. Als eerste kan je je ex-partner aanspreken over het feit dat de afspraken die gemaakt zijn moeten worden opgevolgd. Zodra dit duidelijk is, kan je een betalingsherinnering sturen. Krijg je ook hier geen reactie op of hebben jullie erge ruzie over de betaling? Dan is het advies om hulp te vragen bij een advocaat of andere juridisch adviseur. Samen met deze expert kunnen jullie bij de rechter ervoor zorgen dat de betaling af wordt gedwongen.
Ben je ongelukkig in je huwelijk en ben je van plan om te gaan scheiden? Bij NetjesScheiden is het mogelijk om snel en eenvoudig online te scheiden. Lees hier meer over het snel en goed regelen van je scheiding.
Wil je meer weten over de stappen die je doorloopt bij een scheiding? Neem vrijblijvend contact met ons op als je vragen hebt. Samen kijken we naar de beste en meest duurzame oplossing voor jouw situatie!
Alsjeblieft, jouw stappenplan
Hieronder kun je het stappenplan van NetjesScheiden gratis downloaden.
Wat anderen over ons zeggen
Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.
High Trust
Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.
MfN
Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen.
ADR
Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.