Selecteer een pagina

Problemen met alimentatie door corona crisis

door | 5 mei, 2020 | Actueel

Iedereen moet zich aanpassen door de crisis die ontstaan is vanwege het coronavirus. Bij de één is het mogelijk om thuis te werken. De ander kan op dit moment niet aan het werk en er zijn bovendien al veel banen verdwenen door de crisis. Voor een groot deel van Nederland heeft de crisis een effect op de financiën. Ondernemers zien een groot deel van hun omzet wegvallen en voor werknemers die hun baan nog wel behouden wordt er in sommige gevallen werktijdverkorting aangevraagd.

 

Alimentatieregeling kan niet altijd worden nagekomen

Door deze onzekerheid in inkomen kan het lastig zijn voor één van de twee ex-partners om zich te houden aan de afgesproken alimentatie na een scheiding. Als je inkomen aantoonbaar verandert kan dit een aanleiding zijn om de alimentatieregeling aan te passen. Om dit te kunnen regelen moet het gaan om een onvrijwillige verlaging van het inkomen wat in veel gevallen geldt in deze crisis.

 

Verhoging van Alimentatie is ook mogelijk

Het kan ook zijn dat juist de partner die alimentatie ontvangt een verandering in inkomen heeft. Als dit inkomen wegvalt of vermindert, dan kan dit tot gevolg hebben dat de alimentatie hoger wordt. De partner die nog wel zijn of haar inkomen behoudt, zal dan meer moeten betalen aan partner- of kinderalimentatie. Om in aanmerking te komen tot het verhogen van deze regeling is het vaak wel belangrijk dat de ontvangende partner deels of volledig voor de kinderen zorgt.

 

Schakel hulp in

Omdat het een onzekere tijd is blijft het belangrijk om met elkaar in gesprek te blijven over de gevolgen op de financiële situatie van beide ex-partners. Zo kun je samen kijken of er een oplossing te vinden is.

Als één van de partners het gevoel heeft dat de regeling aangepast moet worden en je komt er samen niet uit kun je ook in deze tijd gebruik maken van mediation. Omdat de maatregelen rondom het coronavirus nog altijd gelden is de makkelijkste optie om online mediation te zoeken. Bijvoorbeeld bij onze partner Judex. Deze mediator kan helpen met de situatie goed in beeld te brengen en te kijken of de alimentatieregeling aangepast moet worden en op welke manier.

1.000+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.2

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.2

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.