Somberheid na scheiding

by | 30 mrt, 2021 | Actueel, Tips & Tricks

Na een scheiding is het heel normaal dat je een tijdje niet helemaal lekker in je vel zit. Toch heeft de één hier meer last van dan de ander. Iedereen gaat anders met zijn of haar verdriet om na een scheiding. Er zijn veel oorzaken die kunnen meespelen bij het verdriet na een scheiding, maar gelukkig zijn er ook verschillende manieren om het verdriet te verwerken.

 

Somberheid komt vaker voor dan je denkt

Wanneer je gescheiden bent, denken veel mensen dat dit vooral een opluchting is. Maar vaak voelen mensen zich er ook voor een tijd somber door. De manier van scheiden speelt ook vaak een rol bij het gevoel dat bij mensen naar boven gebracht wordt. Wanneer de scheiding soepel en zonder veel ruzies is verlopen, dan kan het zo zijn dat beide personen minder somberheid ervaren. Bij scheidingen die moeizaam zijn verlopen, komt het voor dat mensen langdurig last hebben van de schade. Tegenwoordig is het ook zo dat scheidingen vaker voorkomen waardoor meerdere mensen last hebben van de gevolgen van een scheiding.

 

Wat kan je ertegen doen

Misschien denk je na een scheiding wel dat je er alleen voor staat, omdat bijvoorbeeld je vrienden of familie het nog nooit hebben meegemaakt. Hierdoor kun je het gevoel krijgen dat ze je niet begrijpen. Voor sommige mensen is de steun van familie en vrienden al genoeg om over het verdriet heen te komen, maar dit is natuurlijk niet het geval voor iedereen. In sommige gevallen kan een scheiding zelfs leiden tot een depressie. Je ervaart dan somberheid, slapeloosheid, slechte concentratie en soms angstgevoelens. Wanneer je merkt dat je langdurig last hebt van sombere gevoelens en gedachten, is het belangrijk om dat serieus te nemen. In dit geval kan je het beste contact opnemen met je huisarts. De huisarts verwijst je dan naar hulpverleners die je op een professionele manier kunnen helpen om met het verdriet om te gaan.

 

Mediation

Een mediator gaat samen met jouw ex-partner op zoek naar oplossingen. Bij mediation heb je zelf met je ex-partner het gesprek in handen. Je maakt afspraken met elkaar en de mediator kijkt of de afspraken reëel zijn en of de ex-partners zich daar ook aan houden. Een mediator houdt rekening met beide personen waardoor mediation erg fijn kan zijn om bepaalde problemen en gevoelens uit te praten.

 

Ervaar je somberheid na je scheiding? Blijf dan niet te lang alleen met deze gevoelens zitten, maar schakel altijd de hulp in van vrienden en familie, en eventueel van een expert.

Waar wil je meer over weten?

Wij hebben de meest relevante onderwerpen voor je op een rij gezet.

Online scheiden

Online scheiden is de snelste en goedkoopste manier om te scheiden.

Gratis scheiden

Onder voorwaarden kun je samen gratis scheiden.

Partnerschap ontbinden

Een geregistreerd partnerschap kun je in enkele muisklikken ontbinden.

Onze dienstverlening wordt beoordeeld met een 9.2

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.2

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.