Een weekendje weg om te scheiden in het Bemiddelingshotel

by | 25 feb, 2019 | Actueel

Samen een weekendje weg met als doel… scheiden. Het klinkt misschien vreemd, maar dat is de opzet van het Bemiddelingshotel. Een initiatief van scheidingsbemiddelaars Nele De Keyser en haar collega Marie Baerten uit het Belgische Bilzen.

 

Een Bemiddelingshotel?

Het Bemiddelingshotel is bedoeld voor partners die op een goede en nette manier uit elkaar willen gaan. Zij worden hier geholpen om in een tijdsbestek van 1 of 2 dagen de afspraken rondom hun scheiding op papier te zetten. Daarmee willen De Keyser en Baerten een alternatief bieden voor tijdrovende offline scheidingsprocessen.

Alternatieve vorm van mediation

Het Bemiddelingshotel biedt eigenlijk een mediationtraject in 2 dagen, waarbij partners samen met een mediator in gesprek gaan om afspraken te maken rondom de scheiding. Voorwaarde is vanzelfsprekend dus wel dat beide partners nog met elkaar door één deur kunnen en bereid zijn om zich een weekend lang volledig in te zetten om tot goede afspraken te komen. Partners trekken zich tijdens het weekend terug in een hotel op een rustige locatie, waar ze in een ongedwongen setting individuele gesprekken voeren met de mediator, maar ook duo-gesprekken. Het doel is om tot een overeenkomst te komen waarin alle afspraken rondom de scheiding worden vastgelegd. De afspraken die gemaakt worden, kunnen uiteraard ingrijpend zijn. Daarom worden tijdens het weekend nog niet de definitieve handtekeningen gezet. Na het bezoek aan het Bemiddelingshotel krijgen beide partners de tijd om alles te laten bezinken en waar nodig nog aanpassingen te doen in de overeenkomst. Twee weken later komen ze nog eens bij elkaar om met de mediator de afspraken definitief te maken.

 

Snel scheiden met mediation kan ook online

Bij NetjesScheiden merken we dat veel mensen behoefte hebben aan een gespreksleider bij het maken van de afspraken voor het convenant zonder dat dit het proces vertraagd. Bij de meer traditionele vorm van mediation, kan het scheidingsprocess flink vertraging oplopen vanwege de vele afspraken met een mediator aan tafel. Om deze reden bieden de mediators van NetjesScheiden online mediation aan. Zo kan je in je eigen tijd via een video-call de afspraken maken waarbij het convenant, net als bij het bemiddelingshotel, na 1-2 weken definitief is en kan worden voorgelegd aan de rechtbank. 

Bemiddeling incl. de scheidingsprocedure

Wanneer je met behulp van een scheidingsbemiddelaar of mediator het definitieve convenant hebt opgesteld, is de scheiding nog neit definitief. Wanneer je zoekt naar een alternatieve manier van mediation zoals het Bemiddelingshotel, is het belangrijk te bedenken hoe je de rest van de scheidingsprocedure wil afhandelen. Bij online mediation van NetjesScheiden is de afhandeling van de rest van de scheidingsprocedure altijd inbegrepen.Op deze manier kan je inclusief bemiddeling, al in ca. 5 weken scheiden.

Waar wil je meer over weten?

Wij hebben de meest relevante onderwerpen voor je op een rij gezet.

Online scheiden

Online scheiden is de snelste en goedkoopste manier om te scheiden.

Gratis scheiden

Onder voorwaarden kun je samen gratis scheiden.

Partnerschap ontbinden

Een geregistreerd partnerschap kun je in enkele muisklikken ontbinden.

Onze dienstverlening wordt beoordeeld met een 9,5 

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.5

Onze keurmerken

ADR

Al onze mediators voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.