Selecteer een pagina

Zo zorg je ervoor dat je geen depressie krijgt na je scheiding

door | 30 jul, 2024 | Actueel

Iedereen heeft tijd nodig om om te kunnen gaan met het verdriet na een scheiding. Voordat je weer het gevoel hebt je nieuwe leven aan te kunnen zal je te maken hebben met verschillende (heftige)gevoelens. Het kan zo zijn dat een langere periode van stress en verdriet zorgt voor een depressie. Hoe zorg je dat een scheiding niet leidt tot een depressie, wat zijn de alarmsignalen en welke hulp is er als je er zelf niet uitkomt? Je leest het in dit artikel.

 

 

Hoe krabbel je het snelst op na een scheiding?

De belangrijkste stap is ervoor zorgen dat je scheiding helemaal rond is. Heb je kinderen samen met je ex-partner? Zorg er dan ook voor dat jullie duidelijke afspraken maken en vast laten leggen in het verplichte ouderschapsplan. Als je niets meer hoeft te regelen zal je merken dat er in je hoofd meer ruimte is om je gevoelens een plek te geven. 

 

 

Veel mensen voelen zich onzeker na een scheiding. Feestjes en etentjes kunnen ineens een ding worden. Hoe meer leuke dingen je afzegt, hoe meer je te maken zult hebben met het gevoel alleen te zijn. Probeer dus leuke dingen te doen met mensen waar jij je goed bij voelt. Je zult zien dat dit goed is voor je emotionele gezondheid. Ook is in deze tijd je lichamelijke gezondheid erg belangrijk. Eet dus gezond, zorg voor ontspanning en genoeg beweging. Vaak gaan lichamelijke en emotionele gezondheid hand in hand. 

 

 

Wat merk je als je depressief bent?

Gevoelens als verdriet, weinig zin hebben om iets te gaan doen en wachten totdat de dag voorbij gaat kan horen bij somberheid. Als je gaat scheiden kan deze periode als één van de moeilijkste periodes in je leven zijn. Dat je te maken krijgt met sombere gevoelens is dus niet gek. Heb je last van hoofdpijn, buikpijn, paniekaanvallen, angst en of ongelukkige gevoelens die langer duren dan 2 weken? Dan is het belangrijk dat je deze klachten niet negeert. 

 

 

Welke hulp kan je krijgen?

De beste tip om ernstige sombere gevoelens tegengaan is praten over wat je voelt. Je kunt als eerst proberen om een goede vriend(in) of familielid in vertrouwen te nemen. Helpt dit niet genoeg en heb je het idee er zelf niet uit te komen? Dan kan therapie je helpen om alle gevoelens een plekje te geven. Vind je het moeilijk om de eerste stap te zetten? Tegenwoordig is het ook mogelijk om online e-health oplossingen te krijgen. 

 

 

Ben je ongelukkig in je huwelijk en ben je van plan om te gaan scheiden? Bij NetjesScheiden is het mogelijk om snel en eenvoudig online te scheiden. Lees hier meer over het snel en goed regelen van je scheiding. Ook als je hulp nodig hebt bij het maken van goede afspraken met je ex-partner, kan je bij NetjesScheiden terecht. Samen met een mediator kunnen jullie kijken wat er mogelijk is.  

 

 

Wil je meer weten over de stappen die je doorloopt bij een scheiding? Neem vrijblijvend contact met ons op bij vragen. Samen kijken we naar de beste en meest duurzame oplossing voor jouw situatie!

Alsjeblieft, jouw stappenplan

Hieronder kun je het stappenplan van NetjesScheiden gratis downloaden.

1.000+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.2

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.2

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.