Omgangsregeling

Als jij en je partner besluiten te gaan scheiden en jullie kinderen hebben, moeten jullie een ouderschapsplan opstellen. Een onderdeel daarvan is de omgangsregeling. In de omgangsregeling staan alle afspraken over de omgang met de niet-verzorgende ouder. De verzorgende ouder is de ouder die voor het grootste deel van de tijd zorg draagt voor de kinderen, dit is de ouder waar de kinderen de meeste tijd doorbrengen. Uiteraard heeft de andere ouder ook recht op omgang met de kinderen, daarom worden deze afspraken vastgelegd in een omgangsregeling. Wanneer en hoe vaak de niet-verzorgende ouder de kinderen ziet, moeten jullie dus zelf afspreken. Als jullie er samen niet uitkomen, kan de rechter uitspraak doen. Wij helpen jullie echter graag bij het maken van afspraken en de begeleiding van kinderen

Hoe ziet een omgangsregeling eruit?

Hoe de omgangsregeling er precies uit ziet, is onder andere afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. Zo is voor baby’s die nog borstvoeding krijgen een uitgebreide omgangsregeling bijvoorbeeld moeilijk te realiseren. Het kind is dan nog dermate afhankelijk van de moeder, dat het geen langere periodes bij de vader door kan brengen. Ook is het voor jonge kinderen van belang dat ze veel rust en regelmaat hebben. Het is dus niet verstandig om de kinderen dan steeds weer van het ene naar het andere huis te brengen. Daarnaast kunnen ook de school en sportactiviteiten een rol spelen in de omgangsregeling, net als bijvoorbeeld je eigen werk. Als de kinderen wat ouder zijn, is het verstandig om hen te betrekken in de omgangsregeling.

Omgangsregeling aanpassen of beëindigen

Het aanpassen of beëindigen van een omgangsregeling kan niet zomaar. Hiervoor moet je zwaarwegende argumenten hebben waarmee je de rechter kunt overtuigen. Een goed argument is bijvoorbeeld wanneer je ex-partner zich al langere tijd niet aan de afspraken houdt. Wij begeleiding jullie graag in dit soort situaties via online scheiden met kinderen.

Kinderen en scheiden

Hebben jullie kinderen onder de 18 jaar?
Dan is het laten maken van een ouderschapsplan verplicht.

900+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.2

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.2

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.