Alimentatie – Herberekening

De hoogte van de partneralimentatie en kinderalimentatie worden bij de scheiding van jou en je ex-partner vastgesteld aan de hand van jullie inkomens een leefsituatie op dat moment. Kijk hier hoe alimentatie berekend wordt. Door de loop van de tijd kunnen hier veranderingen in optreden. Wellicht verlies je je baan, krijg je juist promotie of ga je opnieuw samenwonen. In zo’n situatie kan het handig zijn om een herberekening van de alimentatie aan te vragen.

Partneralimentatie

De partneralimentatie kan in de meeste gevallen herberekend worden als er iets veranderd is in jullie situatie. Het kan echter ook zo zijn dat jij en je ex-partner een niet-wijzigingsbeding hebben opgenomen in het echtscheidingsconvenant. In dat geval is er geen herberekening mogelijk.

Kinderalimentatie

De kinderalimentatie is bij een wijziging van omstandigheden altijd aanpasbaar. Wanneer jij en je ex-partner nog goed met elkaar om kunnen gaan, kunnen jullie zelf afspraken maken over de nieuwe hoogte van de alimentatie. Als jij en je ex-partner er samen niet uitkomen, kun je alimentatieverlaging of verhoging eisen met behulp van een advocaat. Deze kan een herberekening voor je maken.

Alsjeblieft, jouw checklist

Hieronder kun je de checklist van NetjesScheiden gratis downloaden.

600+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.2

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.2

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.