Ik wil niet scheiden, wat nu?

Wat als je partner je vertelt dat hij of zij wil scheiden, maar jij dit helemaal niet wilt? Een moeilijke situatie, want het heeft weinig zin om te proberen de scheiding tegen te houden. Je partner heeft namelijk de mogelijkheid om een eenzijdig verzoek tot echtscheiding in te dienen, waarna de rechter de zaak behandelt. Je hebt wel de mogelijkheid om in bezwaar te gaan als je partner een eenzijdig verzoek tot echtscheiding indient. De kans is echter klein dat dit ervoor zorgt dat jullie daadwerkelijk bij elkaar blijven. In bezwaar gaan vergroot de kans op een vechtscheiding. Er ontstaat dan een vervelend proces, dat soms wel jaren kan duren. Dit is niet alleen vervelend voor jou en je partner, maar ook voor jullie kinderen.

600+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.2

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.2

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.