Kun je alimentatie met terugwerkende kracht terugkrijgen?

Tijdens de scheidingsprocedure wordt ook bepaald hoeveel partneralimentatie en kinderalimentatie er betaald moet worden. De hoogte van de alimentatie staat vervolgens in principe vast voor de periode waarvoor deze betaald moet worden. Maar je persoonlijke situatie en die van je ex-partner kunnen door de jaren heen natuurlijk veranderen. Er komt bijvoorbeeld een nieuwe liefde in je leven, of er gebeuren minder leuke dingen, zoals het verliezen van je baan. Dit soort grote veranderingen in je leven kunnen reden zijn om de alimentatie opnieuw te laten berekenen. Denk je dat je te weinig alimentatie hebt gekregen? Dan kun je een herberekening laten uitvoeren. Jouw inkomen, dat je van ex-partner en jullie nieuwe situaties worden dan opnieuw bekeken. Aan de hand hiervan wordt een nieuw alimentatiebedrag bepaald.

Alsjeblieft, jouw checklist

Hieronder kun je de checklist van NetjesScheiden gratis downloaden.

600+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.2

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.2

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.