Mijn ex-partner heeft de alimentatie niet betaald, wat nu?

 

Soms gebeurt het helaas dat je ex-partner om wat voor reden dan ook de alimentatie niet (op tijd) betaalt. Een vervelende situatie, want je hebt het geld immers nodig om in je behoeften en die van de kinderen te kunnen voorzien. Als je contact hebt gehad met je ex-partner en hij of zij vervolgens nog niet betaalt, kun je gelukkig hulp inschakelen. Je kunt dan terecht bij het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsgelden (LBIO). Dit bureau zal contact opnemen met je ex-partner en hem of haar nogmaals oproepen om de achterstallige alimentatie te voldoen. Wordt de alimentatie dan nog steeds niet betaald? Dan is het LBIO bevoegd om verdere maatregelen te nemen. Er kan dan bijvoorbeeld beslag worden gelegd op een deel van het inkomen van je ex-partner.

600+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.2

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.2

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.