Wat moet ik regelen als ik ga scheiden?

Een scheiding is best een complex proces, waar veel bij komt kijken en veel geregeld moet worden. Hoewel het vaak ook een emotioneel proces is, is het belangrijk om je hoofd koel te houden om de scheiding goed te doorlopen. NetjesScheiden heeft een stappenplan voor je opgesteld dat je kunt afwerken. Grofweg bestaat de scheidingsprocedure uit ongeveer 7 stappen:

  • Het besluit om te scheiden
  • Kiezen van een advocaat of mediator
  • Afspraken maken
  • Ouderschapsplan opstellen
  • Aanvragen van de scheiding
  • Uitspraak van de rechter
  • De scheiding definitief maken

Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie kan hier nog een aantal stappen bij komen. NetjesScheiden kan je helpen met een stappenplan op maat.

Alsjeblieft, jouw checklist

Hieronder kun je de checklist van NetjesScheiden gratis downloaden.

600+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.2

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.2

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.