Wie heeft na de scheiding recht op kinderbijslag?

Om te voorzien in het levensonderhoud van je kinderen, ontvang je ieder kwartaal een bijdrage van de overheid in de vorm van kinderbijslag. Maar wie heeft er na de scheiding recht op die kinderbijslag? Na de scheiding gaan de kinderen vaak grotendeels bij één ouder wonen en bezoeken ze de andere ouder bijvoorbeeld in de weekenden. Als dat het geval is, heeft de ouder bij wie de kinderen gaan wonen recht op de kinderbijslag. Hij of zij maakt immers de meeste kosten met betrekking tot de kinderen. Een andere mogelijkheid is dat jullie hebben gekozen voor co-ouderschap. Jij en je ex-partner wonen dicht bij elkaar in de buurt en de kinderen verdelen hun tijd ongeveer 50-50 over beide huizen. Als dat het geval is, kun je dit doorgeven aan de Sociale Verzekeringsbank. Zij zorgen er dan voor dat jullie beiden de helft van de kinderbijslag op jullie rekening gestort krijgen.

Alsjeblieft, jouw checklist

Hieronder kun je de checklist van NetjesScheiden gratis downloaden.

600+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.2

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.2

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.