Eenvoudig scheiding aanvragen: zo doe je dat

door | 27 feb, 2024 | Actueel

Zijn jij en je partner uit elkaar gegroeid, is de liefde over of hebben jullie heel vaak ruzie? Als dit geldt voor jouw huwelijk, kan je ervoor kiezen om te gaan scheiden. Hier komt vaak veel regelwerk bij kijken. Er moeten bijvoorbeeld afspraken worden gemaakt over pensioen, schulden, belasting en de woning. Heb je samen met je partner kinderen, dan is het belangrijk dat ook hier alles zo goed mogelijk voor is geregeld. Ben je van plan om te gaan scheiden? Lees in dit artikel hoe je eenvoudig je scheiding aan kunt vragen. 

 

Online scheiden steeds populairder 

Naast het feit dat online scheiden de snelste manier is om uit elkaar te gaan, ben je ook financieel voordeliger uit. Hoeveel dit precies kost hangt af van jouw situatie en het pakket dat je kiest. Heb je bijvoorbeeld een eigen onderneming of kinderen? Dan moet er meer geregeld worden en valt de prijs hoger uit. Bij online scheiden word je op afstand geholpen door een scheidingsexpert. Het is bij deze manier van scheiden belangrijk dat je goede afspraken kunt maken samen. 

 

In 4 stappen je scheiding online regelen 

Kies je ervoor om online te gaan scheiden, dan worden er (minimaal) 4 stappen doorlopen. Je begint als eerste met een adviesgesprek met één van de scheidingsexperts van NetjesScheiden. Vervolgens worden alle papieren (online) verzameld die je nodig gaat helpen. Hierbij wordt er een map aangemaakt met de belangrijkste documenten. De derde stap is het wachten op de uitspraak van de rechtspraak. Je kunt ervan uitgaan dat dit meestal 2 tot 4 weken duurt, afhankelijk van de drukte. Heeft de rechter een goedkeuring gegeven, dan wordt in de laatste stap je scheiding aangemeld bij de gemeente. 

 

Dit moet er nog ná de scheiding worden geregeld 

Heb je de scheiding achter de rug, dan is het tijd om je eigen ‘nieuwe’ leven weer op te gaan pakken. Toch zijn er ook na de scheiding een aantal dingen die kunnen worden geregeld. Zo kunnen er gemaakte afspraken toch nog onduidelijk zijn of kom je er in de loop der tijd achter dat je ex-partner zich hier niet goed aan houdt. Naast de praktische zaken, kunnen er ook nog financiële dingen zijn die geregeld moeten worden. Dit is meestal het geval bij een nieuwe baan of als je inlevert (of vooruitgaat) op salaris. Er moeten dan nieuwe afspraken worden gemaakt over kinder- en/of partneralimentatie

 

Als het jullie niet lukt om goede afspraken samen te maken, is het handig om te scheiden met hulp van een mediator. Zeker als je samen met je ex-partner kinderen hebt, is een mediator een goede stap. 

 

Neem vrijblijvend contact met ons op bij vragen. Samen kijken we naar de beste en meest duurzame oplossing voor jouw situatie!

Alsjeblieft, jouw stappenplan

Hieronder kun je het stappenplan van NetjesScheiden gratis downloaden.

900+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.2

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.2

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.