Uit elkaar zonder samenlevingscontract

Eerlijk en netjes uit elkaar gaan. Wij helpen jullie graag!

1.000+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.2

Kies het pakket dat het beste bij je past

Wij bieden verschillende pakketten aan, helemaal afgestemd op jouw situatie.

 

Samenleving beëindigen

Uit elkaar gaan met duidelijke afspraken

Proces inclusief
 • Scheidingsplan (beëindigingsovereenkomst)
 • Advocaatkosten
 • Berekening partneralimentatie
 • Juridische controle van alle afspraken
 • Bespreken van het scheidingsplan met een scheidingsexpert
399,- p.p.

Ouderschapsplan opstellen

Wij zetten jullie afspraken in een overzichtelijk ouderschapsplan

Proces inclusief
 • Ouderschapsplan
 • Advocaatkosten
 • Berekening kinderalimentatie
 • Juridische controle van alle afspraken
 • Bespreken van het ouderschapsplan met een scheidingsexpert
599,- p.p.
Meest gekozen
 

Samenleving beëindigen met kinderen

Uit elkaar met duidelijke afspraken voor jullie én de kinderen

Proces inclusief
 • Scheidingsplan (beëindigingsovereenkomst) en ouderschapsplan
 • Advocaatkosten
 • Berekening kinder- en partneralimentatie
 • Juridische controle van alle afspraken
 • Bespreken van alle documenten met een scheidingsexpert
699,- p.p.

Ik wil uit elkaar gaan

Jij en je partner gaan uit elkaar. Jullie waren nooit getrouwd, hebben geen geregistreerd partnerschap of samenlevingscontract. Hierdoor is het vaak wat simpeler om uit elkaar te gaan, maar dat maakt het niet minder verdrietig. Als jullie samen een huis hebben of kinderen, kan dat alles toch moeilijker maken.

 

Dit kan een nare tijd zijn, voor jullie en mogelijk ook voor jullie kinderen. Met onze ervaring snappen we dat goed. Daarom helpen we jullie door dit hele proces heen. We bieden jullie zowel praktische als emotionele steun om alles zo netjes mogelijk te laten verlopen.

Uit elkaar wat nu

Als jullie besluiten om uit elkaar te gaan, moet er een hoop geregeld worden. Waar moet je beginnen? Zo moeten jullie bijvoorbeeld zorgen dat alles eerlijk verdeeld wordt. Dit gaat niet alleen over spullen, maar ook over geldzaken, zoals een hypotheek voor jullie huis. Wij koppelen jullie aan een scheidingsexpert die gespecialiseerd is in uit elkaar gaan. De expert helpt jullie met het maken van duidelijke, eerlijke afspraken.

Plan je gratis belafspraak

Meer weten over het eerlijk en netjes ontbinden van jullie samenlevingscontract?

Uit elkaar met koophuis

Als jullie uit elkaar gaan en samen een koophuis hebben, komt er veel op jullie af. Het huis is vaak een belangrijk punt in de breuk, vooral als er geen samenlevingscontract is. Wij ondersteunen bij het vinden van de beste oplossing voor beiden. Van het uitkopen van het huis tot het besluiten wie er in de woning kan blijven wonen, wij staan klaar om jullie te begeleiden in elke situatie.

Scheidingsplan

Wij helpen jullie met uit elkaar gaan door het op een professionele manier op papier zetten van jullie afspraken. Dit kan gaan om afspraken over het koophuis, maar ook over spullen, geldzaken, leningen, schulden, alimentatie of de kinderen. Jullie worden in contact gebracht met een scheidingsexpert die expert is in uit elkaar gaan. Deze scheidingsexpert stelt jullie scheidingsplan en/of ouderschapsplan op. Hierin komen al jullie afspraken te staan. Dit vormt de handleiding bij het uit elkaar gaan.  

Uit elkaar met kinderen

Als jullie kinderen hebben en uit elkaar gaan, is het maken van een ouderschapsplan verplicht. Wij zijn er om jullie te ondersteunen bij het opstellen van zo’n plan en het uitrekenen van de kinderalimentatie. In het ouderschapsplan komen alle belangrijke afspraken over jullie kinderen te staan. Dit omvat de regeling voor omgang, vakanties, hoeveel kinderalimentatie er betaald moet worden, en hoe jullie elkaar op de hoogte houden over belangrijke zaken van de kinderen.

 

Ouderschapsplan langs de rechtbank

Als je samenwoont zonder getrouwd te zijn, hoeft het ouderschapsplan niet ingediend te worden bij de rechter. Toch kan het een goed idee zijn om dat wel te doen. Als er later ruzie komt over de afspraken in het plan, kun je namelijk naar de rechter. Aan de rechter kun je laten zien wat jullie hebben afgesproken. Het ouderschapsplan is dan officieel en moet gevolgd worden.

Alimentatie

Als jullie besluiten om te scheiden, is het belangrijk om te weten of je alimentatie kunt krijgen. Jullie mogen zelf kiezen hoeveel dit is, maar dit kan moeilijk zijn. Het helpt vaak om advies te vragen aan een expert in scheidingen.

 

Partneralimentatie

Als jullie samenwoonden maar niet getrouwd waren of geen geregistreerd partnerschap hadden, heb je meestal geen recht op partneralimentatie. Maar, als jullie officieel hebben vastgesteld dat een van jullie recht heeft op partneralimentatie, dan is dat zo. Hoeveel dit moet zijn, moeten jullie nog beslissen. Jullie moeten samen overleggen. Dit is niet makkelijk. Hoe weet je wat je moet betalen? Onze experts kunnen jullie helpen om dit uit te rekenen. Maar jullie kiezen uiteindelijk zelf wat jullie afspreken.

 

Kinderalimentatie

Als jullie kinderen hebben en uit elkaar gaan, moeten jullie kinderalimentatie regelen. De ouder die het meest zorgt voor de kinderen, krijgt de kinderalimentatie. Hoeveel dit is, hangt af van wat jullie verdienen en van extra geld voor jullie kinderen. Om ruzie te voorkomen over hoeveel dit moet zijn, kun je het beste een expert vragen om te helpen rekenen. Wij zijn er om je hiermee te helpen.

“Online gaat een stuk sneller, je regelt alles gemakkelijk vanuit huis”

– André, Klantadviseur NetjesScheiden

Meest gestelde vragen over samenlevingscontract ontbinden

Is mediation verplicht bij uit elkaar gaan?

Mediation is niet verplicht, maar kan wel helpen om in goed overleg tot afspraken te komen. Het is een effectieve manier om conflicten op te lossen en samen tot een eerlijke verdeling te komen.

Wat gebeurt er met ons koophuis als we uit elkaar gaan?

De beslissing over het koophuis hangt af van de afspraken die jullie maken. Jullie kunnen besluiten het huis te verkopen, of een van jullie kan de ander uitkopen. Juridisch en financieel advies is hierbij essentieel.

Wat moeten we doen als we minderjarige kinderen hebben?

Als jullie minderjarige kinderen hebben, is het opstellen van een ouderschapsplan verplicht. Hierin leggen jullie afspraken vast over de verzorging en opvoeding, zoals de omgangsregeling, vakantieregelingen, en kinderalimentatie. Je hoeft dit plan niet door de rechter te laten goedkeuren. Maar soms is het toch een goed idee om dat wel te doen omdat afspraken dan officieel gemaakt zijn.

De pakketten die jullie aanbieden sluiten niet aan op mijn vraag, wat nu?

Heb je niet gevonden wat je zocht in onze pakketten? Wij leveren ook maatwerk. NetjesScheiden helpt je natuurlijk ook buiten de pakketten om. Geïnteresseerd? Hier kun je contact opnemen met ons team.

Waar wij voor staan

Wij handelen in goed overleg jullie scheiding netjes af.

Betaalbaar

Vaste en duidelijke prijzen.
Subsidie bijna altijd mogelijk.

}

Snel

Een scheiding kan binnen 5 à 6 weken geregeld zijn.

Makkelijk

Ons scheidingsproces is heel makkelijk en online te regelen.

Professioneel

Onze scheidingsexperts en mediators
zorgen voor hoge kwaliteit.

l

Online

Het proces verloopt online, bezoek is niet nodig.

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.2

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.