Scheiding regelen

Je echtscheiding zelf regelen is nu een stuk makkelijker.

Je scheiding zelf regelen is nu een stuk gemakkelijker door online te scheiden.

Bij Netjesscheiden kunnen wij je hierbij helpen. In slechts vier eenvoudige stappen helpen wij je scheiding online te regelen.

Hoe werkt online scheiden?

Eenvoudig zelf scheiden in slechts vier stappen

Stap 1

Intake

Wat houdt dit in?

Vrijblijvend advies voor de beste pakketkeuze

Hoe lang duurt dit?

Het adviesgesprek duurt meestal 30 minuten 

Wie doet wat?

Wij informeren,
jullie beslissen

Stap 2

Dossier

Wat houdt dit in?

Opstellen van het dossier met alle documenten

Hoe lang duurt dit?

Dit wordt in de meeste gevallen binnen 3 weken afgerond

Wie doet wat?

Jullie bepalen,
wij ondersteunen

Stap 3

Procedure

Wat houdt dit in?

Rechtbankprocedure met de beschikking als resultaat 

Hoe lang duurt dit?

De rechtbank doet er 2 tot 4 weken over

Wie doet wat?

Jullie tekenen,
wij handelen het af

Stap 4

Inschrijving

Wat houdt dit in?

 Inschrijven van de scheiding bij de gemeente

Hoe lang duurt dit?

 Dit wordt binnen één week afgehandeld

Wie doet wat?

Jullie tekenen,
wij handelen het af

Waar wij voor staan

Wij handelen in goed overleg jullie scheiding netjes af.

Betaalbaar

Transparante prijzen.
Subsidie bijna altijd mogelijk.

}

Snel

Een scheiding kan binnen 4 à 5 weken geregeld zijn.

Deskundig

Gecertificeerde scheidingsspecialisten en mediators waarborgen hoge kwaliteit.

Persoonlijke aandacht

Jullie krijgen een persoonlijke scheidingsspecialist of mediator die klaarstaat voor al jullie vragen.

l

Geen rechtbankbezoek

Wij regelen alles met de rechtbank en schrijven de scheiding voor jullie in.

Kies het pakket dat het beste bij je past

Wij bieden verschillende pakketten aan, volledig afgestemd op jouw situatie.

Zelf doen

Je regelt zoveel mogelijk zelf,
zonder begeleiding!

Procedure inclusief
 • Convenant
 • Griffiekosten
 • Bekrachtiging convenant bij de rechtbank
 • Inschrijving bij de gemeente
€ 296,- p.p.
Meest gekozen

Controle

Wij controleren jouw aanvraag op alle belangrijke punten!

Procedure inclusief
 • Convenant
 • Ouderschapsplan
 • Griffiekosten
 • Bekrachtiging convenant bij de rechtbank
 • Inschrijving bij de gemeente
 • Juridische controle van alle ingevulde documenten
 • Alimentatieberekening
 • Bespreking van het complete dossier met een expert
€ 499,- p.p.

Volledige begeleiding

Je wordt volledig ontzorgd door onze specialisten!

Procedure inclusief
 • Convenant
 • Ouderschapsplan
 • Griffiekosten
 • Bekrachtiging convenant bij de rechtbank
 • Inschrijving bij de gemeente
 • Juridische controle van alle ingevulde documenten
 • Alimentatieberekening
 • Bespreking van het complete dossier met een expert
 • Volledige begeleiding door expert bij het opstellen van de documenten
 • Persoonlijk gesprek van 1 uur met een specialist naar keuze (hypotheekadviseur, financieel planner, mediator, enz.)
€ 799,- p.p.

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.7

Onze keurmerken

ADR

Al onze mediators voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

Onze helden

Deze specialisten staan elke dag klaar om jullie te begeleiden.

Veel gestelde vragen

Welke zaken kan ik zelf regelen en waar heb ik een expert bij nodig?

Wanneer je ervoor kiest om de echtscheiding online te regelen, kan je alle documenten zelfstandig, in goed overleg met je aanstaande ex-partner, invullen. Wanneer je zelf alles regelt zonder de hulp van een expert, moet je zeker weten dat alles ook juridisch klopt. Wanneer een verzoekschrift tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechter en er zitten juridische fouten in, dan kan het verzoek worden afgewezen en moet je alles weer aanpassen wat kan zorgen voor veel vertraging in het proces. Wil je er zeker van zijn dat alles klopt? Zorg dan dat je in ieder geval alle stukken juridisch laat checken door een van onze experts via het ‘controle’ pakket. Wil je ook financieel advies ontvangen en begeleiding van een scheidingsspecialist gedurende het invullen van alle benodigde documenten? Zorg dan dat je tijdig de expert inzet via het pakket ‘volledige begeleiding’.

Kan ik eenzijdig een scheiding aanvragen en regelen?

Ja, je kunt eenzijdig een echtscheiding aanvragen. Het is dan echter niet mogelijk je scheiding online te regelen. Bij een online echtscheiding regel je namelijk de scheiding zelf samen met je aanstaande ex-partner. Bij een eenzijdig verzoek tot echtscheiding moet een advocaat dit voor je indienen bij de rechtbank. Je partner wordt dan vervolgens door de rechtbank hiervan op de hoogte gesteld. Wil je een eenzijdig verzoek tot echtscheiding indienen? Wij werken nauw samen met gerenommeerde advocatenkantoren en kunnen je helpen zoeken naar een geschikte advocaat voor jou.

Hoe lang duurt het echtscheidingsproces als ik het zelf regel?

Bij een online scheiding regel je alles zelf. Alleen het verzoek tot echtscheiding indienen bij de rechtbank doen wij voor je. Zelf hoef je niet naar de rechtbank toe. Wanneer je alles samen goed kan regelen en afspreken, kan je in de meest optimale situatie al in ca. 5 weken gescheiden zijn.

Wat moeten we doen als we tijdens het proces van een online echtscheiding er samen niet meer uit komen?

Helaas kan het gebeuren dat je vol goede moed samen aan een online echtscheiding begint, maar er gedurende het proces niet meer samen uitkomt. In dat geval kunnen wij via volledige begeleiding kijken in hoeverre we jullie hierbij kunnen helpen.

“Online gaat een stuk sneller, je regelt alles gemakkelijk vanuit huis”

“Online scheiden gaat een stuk sneller dan scheiden via een advocaat of mediator. Dit komt doordat je een hele hoop digitaal kan doen. Je bent het eens met je partner en gaat digitaal de stukken invullen die nodig zijn voor jullie scheiding. Je kan zelf de stukken invullen met je partner of als je meer begeleiding nodig hebt, kan je hulp krijgen van een van onze juristen. Deze wijze gaat een stuk sneller omdat je niet op afspraak hoeft te komen op ons kantoor en dus alles gemakkelijk vanuit huis kan regelen. Wil je in gesprek met onze juristen omdat je begeleiding nodig hebt, dan doen we dit door middel van videogesprekken. We krijgen vaak de vraag hoe lang het traject gaat duren en dat hangt geheel van jullie zelf af. Zijn jullie vlot met het maken en invullen van afspraken, dan kunnen we de scheiding snel voor jullie regelen.”

– Suzan Arbouw, Klantadviseur Netjesscheiden

Online is alles snel geregeld

Online je scheiding regelen is de snelste manier om te scheiden. Bij een online scheiding ga je in goed overleg uit elkaar en vullen jullie zelf de benodigde documenten gemakkelijk in. Omdat jullie samen de afspraken maken en vastleggen in de toegestuurde documenten en deze aan ons retourneren, kan je al in ca. 5 weken gescheiden zijn. Wanneer alle documenten compleet zijn, dienen wij het verzoek tot echtscheiding in bij de rechtbank zonder dat je hier zelf bij aanwezig hoeft te zijn. Daarna wordt de scheiding ingeschreven in het register van de burgerlijke stand. Wanneer dit is gebeurd, zijn jullie officieel gescheiden.

Samen de scheiding regelen

Bij een online scheiding heb je zelf de touwtjes in handen. Een online echtscheiding kan je alleen goed regelen als je in overleg uit elkaar gaat. Je maakt samen afspraken over alles wat je nu moet gaan verdelen. De afspraken die jullie maken leggen jullie vast in een echtscheidingsconvenant. Alle documenten die je nodig hebt, maken wij voor beschikbaar via een online portal. Zo weet je precies wat je moet invullen en kunnen jullie niets vergeten.

Wat zijn de kosten?

Online je scheiding regelen is niet alleen de snelste manier van scheiden maar ook de goedkoopste manier van scheiden. Wanneer je geen mediator of advocaat hoeft in te schakelen en onderling goede afspraken kan maken, kan je bij Netjesscheiden al een pakket kiezen vanaf € 296,- per persoon. Het pakket met het laagste tarief is het ‘Zelf doen’ pakket waarbij wij enkel de documenten beschikbaar stellen en je dit helemaal zelfstandig kan invullen. Voor iedereen die ervaring heeft met het invullen van juridische stukken en het maken van financiële berekeningen ten behoeve van bijvoorbeeld de alimentatie, is dit pakket een goede keuze.

Wil je graag dat een expert checkt of alles wel juridisch klopt? Ga dan voor het pakket ‘Controle’. Hierbij worden alle gemaakte afspraken in het echtscheidingsconvenant en eventueel ouderschapsplan juridisch gecheckt door een van onze scheidingsspecialisten zodat de kans kleiner is dat een rechter het verzoekschrift afkeurt. Dit pakket bieden wij aan voor € 499,- per persoon inclusief een alimentatieberekening. Het meest uitgebreide pakket is ‘Volledige begeleiding’ en kost € 799,- per persoon. Hierbij helpen we je van het begin tot het eind met het invullen van de documenten, de controle, alimentatieberekening, extra advies van bijvoorbeeld een financieel expert tot het indienen bij de rechter. Zelfs met ons meest uitgebreide pakket is je scheiding regelen vele malen goedkoper dan wanneer je een advocaat of mediator moet inschakelen.