Uit elkaar met samenlevingscontract
Eerlijk en netjes jullie samenlevingscontract ontbinden. Wij helpen jullie graag!
Kies het pakket dat het beste bij je past
Wij bieden verschillende pakketten aan, helemaal afgestemd op jouw situatie.
Samenleving beëindigen
Ontbind je samenlevingscontract met duidelijke afspraken
Proces inclusief
- Scheidingsplan (beëindigingsovereenkomst)
- Advocaatkosten
- Berekening partneralimentatie
- Juridische controle van alle afspraken
- Bespreken van het scheidingsplan met een scheidingsexpert
Ouderschapsplan opstellen
Wij zetten jullie afspraken in een overzichtelijk ouderschapsplan
Proces inclusief
- Ouderschapsplan
- Advocaatkosten
- Berekening kinderalimentatie
- Juridische controle van alle afspraken
- Bespreken van het ouderschapsplan met een scheidingsexpert
Samenleving beëindigen met kinderen
Ontbinding met duidelijke afspraken voor jullie én de kinderen
Proces inclusief
- Scheidingsplan (beëindigingsovereenkomst) en ouderschapsplan
- Advocaatkosten
- Berekening kinder- en partneralimentatie
- Juridische controle van alle afspraken
- Bespreken van alle documenten met een scheidingsexpert
Samenlevingscontract ontbinden
Uit elkaar gaan is altijd verdrietig. Hebben jij en je partner een samenlevingscontract opgesteld? Waarschijnlijk wonen jullie dan samen, hebben jullie een huis gekocht of samen kinderen gekregen. Dit kan uit elkaar gaan, naast verdrietig, ook ingewikkeld maken. Ondanks dat is het proces een stuk makkelijker dan een scheiding na een huwelijk.
Wij begrijpen dat dit een moeilijke tijd kan zijn, niet alleen voor jullie, maar mogelijk ook voor jullie kinderen. Wij helpen jullie door dit proces heen met zowel emotionele als praktische steun. Van het begin tot het eind staan wij voor jullie klaar, met advies en hulp om alles zo netjes mogelijk te laten verlopen.
Eerlijke verdeling
Wanneer jullie besluiten uit elkaar te gaan, is het belangrijk dat alles eerlijk verdeeld wordt. Dit geldt niet alleen voor materiële zaken, maar ook voor financiële verplichtingen zoals een eventuele hypotheek. Waarschijnlijk hebben jullie hier al dingen over vastgelegd in jullie samenlevingscontract, maar is dat wel helemaal eerlijk? Waarschijnlijk hebben jullie niet alle bonnetjes bewaard. Wij helpen jullie bij het maken van duidelijke afspraken hierover, die eerlijk zijn voor beide partijen.
Plan je gratis belafspraak
Meer weten over het eerlijk en netjes ontbinden van jullie samenlevingscontract?
Samenlevingscontract ontbinden met koopwoning
Een koophuis is vaak een groot onderdeel van het samenlevingscontract dat ontbonden moet worden. Wij begrijpen dat beslissingen rondom het huis zwaar kunnen wegen. Of het nu gaat om het verkopen van het huis of het bepalen wie er blijft wonen. Wij staan klaar om jullie door deze beslissingen te leiden. Wil iemand van jullie in de woning blijven wonen? Dan moet diegene de ander uitkopen. Onze experts bieden niet alleen juridisch advies, maar ook financiële ondersteuning om tot de beste oplossing voor beide partijen te komen.
Brief beëindiging samenlevingscontract en scheidingsplan
Een samenlevingscontract kun je ontbinden door een simpele brief naar elkaar te sturen. Er zijn geen wettelijke eisen waar deze brief aan moet voldoen. Let op! Deze brief zegt niks over de afspraken die je met elkaar maakt over de verdeling en het huis. Bovendien kunnen in sommige situaties de afspraken in het contract nog wel gevolgen hebben. Denk aan de afspraken over alimentatie, partnerpensioen of het verblijfsbeding. Wil je weten wat de gevolgen hiervan zijn? Dan kunnen wij daarbij helpen door het maken van een scheidingsplan.
In onze pakketten worden jullie gekoppeld aan een scheidingsexpert die gespecialiseerd is in uit elkaar gaan. Deze scheidingsexpert stelt een scheidingsplan en/of ouderschapsplan voor jullie op. In deze twee documenten komen al jullie afspraken te staan. Dit wordt de handleiding bij het uit elkaar gaan.
Ouderschapsplan
Hebben jullie kinderen onder de 18 jaar? Dan is het in Nederland wettelijk verplicht om een ouderschapsplan op te laten stellen. Wij helpen jullie met het opstellen van een ouderschapsplan en het berekenen van kinderalimentatie. In het ouderschapsplan staan alle afspraken over de kinderen. Denk aan een omgangsregeling, een vakantieregeling, de hoogte van de kinderalimentatie of afspraken over de manier waarop je elkaar van belangrijke informatie voorziet.
Ouderschapsplan indienen bij de rechtbank
Als je samenwoont zonder getrouwd te zijn, hoef je het ouderschapsplan niet door de rechter te laten goedkeuren. Maar soms is het toch een goed idee om dat wel te doen. Waarom? Als er later ruzie komt over de afspraken in het plan, kun je met een door de rechter goedgekeurd plan laten zien wat jullie hebben afgesproken. Het ouderschapsplan is dan officieel en moet gevolgd worden.
Alimentatie
Als jullie hebben besloten om uit elkaar te gaan, is het goed om te weten of je recht hebt op alimentatie. Het alimentatiebedrag mogen jullie zelf bepalen, maar dat kan best lastig zijn. Het is vaak fijner om je hierbij te laten helpen door een scheidingsexpert.
Partneralimentatie
Als jullie samenwoonden zonder getrouwd te zijn of een geregistreerd partnerschap hadden, heb je normaal geen recht op partneralimentatie. Maar, als in jullie samenlevingscontract staat dat een van jullie partneralimentatie krijgt, dan geldt dat wel. De hoogte van de partneralimentatie moet dan nog wel worden bepaald. Jullie kunnen hier samen afspraken over maken. Dat is niet gemakkelijk, want hoe bereken je dat dan? Onze ervaren experts kunnen dit voor je berekenen. Uiteraard bepalen jullie uiteindelijk zelf wat je af wil spreken.
Kinderalimentatie
Als jullie kinderen hebben en uit elkaar gaan, moet er kinderalimentatie geregeld worden. De ouder die het meest voor de kinderen zorgt, krijgt de kinderalimentatie.De hoogte van de kinderalimentatie is afhankelijk van jullie inkomen en van het kindgebonden budget. Om discussie te voorkomen over de hoogte van de kinderalimentatie, kun je beter een expert vragen een berekening te maken. Wij helpen je hier graag bij.
“Online gaat een stuk sneller, je regelt alles gemakkelijk vanuit huis”
– André, Klantadviseur NetjesScheiden
Meest gestelde vragen over samenlevingscontract ontbinden
Is mediation verplicht bij het ontbinden van een samenlevingscontract?
Mediation is niet verplicht, maar kan wel helpen om in goed overleg tot afspraken te komen. Het is een effectieve manier om conflicten op te lossen en samen tot een eerlijke verdeling te komen.
Wat gebeurt er met ons koophuis als we ons samenlevingscontract ontbinden?
De beslissing over het koophuis hangt af van de afspraken die jullie maken. Jullie kunnen besluiten het huis te verkopen, of een van jullie kan de ander uitkopen. Juridisch en financieel advies is hierbij essentieel.
Waar moeten we aan denken bij het ontbinden van een samenlevingscontract met minderjarige kinderen?
Als jullie minderjarige kinderen hebben, is het opstellen van een ouderschapsplan verplicht. Hierin leggen jullie afspraken vast over de verzorging en opvoeding, zoals de omgangsregeling, vakantieregelingen, en kinderalimentatie. Je hoeft dit plan niet door de rechter te laten goedkeuren. Maar soms is het toch een goed idee om dat wel te doen omdat afspraken dan officieel gemaakt zijn.
De pakketten die jullie aanbieden sluiten niet aan op mijn vraag, wat nu?
Heb je niet gevonden wat je zocht in onze pakketten? Wij leveren ook maatwerk. NetjesScheiden helpt je natuurlijk ook buiten de pakketten om. Geïnteresseerd? Hier kun je contact opnemen met ons team.
Waar wij voor staan
Wij handelen in goed overleg jullie scheiding netjes af.
Betaalbaar
Vaste en duidelijke prijzen.
Subsidie bijna altijd mogelijk.
Snel
Een scheiding kan binnen 5 à 6 weken geregeld zijn.
Makkelijk
Ons scheidingsproces is heel makkelijk en online te regelen.
Professioneel
Onze scheidingsexperts en mediators
zorgen voor hoge kwaliteit.
Online
Het proces verloopt online, bezoek is niet nodig.
Wat anderen over ons zeggen
Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.
High Trust
Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.
MfN
Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen.
ADR
Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.