Convenant wijzigen

Hou het convenant actueel en voorkom irritatie tussen jou en je ex-partner.

 

 

1.000+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.1

Momentopname

Als je gaat scheiden wordt er een echtscheidingsconvenant opgesteld. Hierin staan al jullie afspraken. De situatie op het moment van scheiden is heel bepalend voor de afspraken die jullie toen hebben gemaakt. Dit is een momentopname van een onzeker moment in je leven waarop er veel onduidelijkheden zijn. Het is goed mogelijk dat de situatie inmiddels is veranderd.

Voorkom irritatie

Doordat de afspraken gemaakt zijn in een onrustige periode, kan het voorkomen dat afspraken niet meer nodig zijn, of toch niet blijken te werken. Misschien wil je afspraken over het pensioen of de woning aanpassen, of ben je meer of minder gaan verdienen.

Het convenant vormt na de scheiding jullie uitgangspunt. Jullie dienen je te houden aan de gemaakte afspraken. Het is dus van groot belang dat de gemaakte afspraken nog aansluiten op de huidige situatie. Wanneer dit niet het geval is kan in onderling overleg het convenant worden aangepast. Dit kan veel irritatie voorkomen. Wij helpen jullie daar graag bij.

Aanvragen convenantswijziging

Vraag hieronder jou convenantswijziging aan

Convenant wijzigen

Wij vertalen wijzigingen in jullie situatie naar wijzigingen in het convenant

Proces inclusief:
  • Voorkom irritatie tussen jou en je ex
  • Update convenant
  • Alimentatieberekening mogelijk
  • Nazorggesprek mogelijk
Vanaf 320,-

(Onverdeelde) woning 

Jullie hebben er tijdens de scheiding voor kunnen kiezen om de woning onverdeeld te laten. Zeer waarschijnlijk hebben jullie afgesproken deze afspraak na een bepaalde periode te herzien. Het is aan te raden deze nieuwe afspraken ook vast te leggen. Daarnaast kan een mediator jullie helpen tot een oplossing te komen waar jullie allebei achter staan.

Wanneer jullie afgesproken hebben de woning onverdeeld te laten en iemand van jullie wil en kan deze toch overnemen, is het uiteraard ook aan te raden om dit vast te laten leggen.

Pensioen

Wat ook vaak voorkomt is dat ex-partners afspraken hebben over het pensioen die niet helemaal passen bij de visie voor de toekomst. Een scheidingsexpert helpt jullie met het op papier zetten van deze nieuwe afspraken. Zo is het convenant voor jullie beiden naar wens en passend in de huidige situatie.

Heb je andere vragen? Ook dan is het mogelijk om contact op te nemen. Wij helpen je graag!

Benieuwd naar al onze nazorg? Klik dan hier.

“Na de scheiding is goede begeleiding net zo belangrijk als tijdens het traject”

– Robert den Nijs, Scheidingsexpert NetjesScheiden

Waar wij voor staan

Wij handelen in goed overleg jullie scheiding netjes af.

Betaalbaar

Vaste en duidelijke prijzen.
Subsidie bijna altijd mogelijk.

}

Snel

Een scheiding kan binnen 5 à 6 weken geregeld zijn.

Makkelijk

Ons scheidingsproces is heel makkelijk en online te regelen.

Professioneel

Onze scheidingsexperts en mediators
zorgen voor hoge kwaliteit.

l

Online

Het proces verloopt online, bezoek is niet nodig.

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.1

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.