Scheiden wat nu?

Het besluit om te scheiden is een ingrijpende stap in je leven. Jullie hebben dit samen besloten, maar wat nu? Hoe ga je scheiden? Er komt veel op je af, en het is niet altijd duidelijk waar je moet beginnen. Geen zorgen, bij NetjesScheiden begrijpen we dat en staan we klaar om je te helpen bij het starten van het proces. Laten we samen kijken hoe je deze nieuwe fase kunt aanpakken.

 

Zorg voor goede communicatie

Een essentiële eerste stap is ervoor te zorgen dat de communicatie tussen jou en je partner goed verloopt. Omdat jullie veel zaken samen moeten regelen, is een solide basis cruciaal. Een open en respectvolle communicatie legt de fundering voor een soepele afhandeling van jullie huwelijk en bevordert een goede toekomstige samenwerking, vooral als er kinderen bij betrokken zijn.

 

Begin online

Als jullie eenmaal hebben besloten om uit elkaar te gaan en de communicatie soepel verloopt, kun je de scheiding online aanvragen. Bij NetjesScheiden hebben we verschillende pakketten die zijn afgestemd op jouw situatie. Kies het pakket dat het beste bij jullie past en ontvang de benodigde documenten. Dit zijn de bouwstenen van jullie scheidingsproces en leggen alle gemaakte afspraken vast om verwarring te voorkomen.

 

Scheidingsdocumenten opstellen

Bij een scheiding moeten er een aantal scheidingsdocumenten worden opgesteld. Dit doe je eenvoudig via ons online klantportaal, waar jullie alle benodigde informatie invullen. Zodra jullie dit hebben gedaan, beschikken wij over alle gegevens die we nodig hebben. Met deze gegevens gaat onze scheidingsexpert aan de slag om het ontwerp van jullie scheidingsplan en eventuele ouderschapsplan op te stellen. Het scheidingsplan wordt ook wel een convenant genoemd. Deze ontwerpen ontvangen jullie per e-mail, en worden in een videogesprek besproken met de scheidingsexpert. 

 

Jullie hebben de kans om eventuele vragen of wijzigingen te bespreken met onze scheidingsexpert en ervoor te zorgen dat alles naar wens is. Pas als jullie beide akkoord zijn en de documenten zijn ondertekend, gaan ze naar ons advocatenkantoor. Het advocatenkantoor voert nog een laatste controle uit voordat ze de documenten indienen bij de rechtbank. Jullie volledige tevredenheid is onze prioriteit en garandeert een soepele voortgang van het scheidingsproces.

 

Scheiding inschrijven

Na goedkeuring van de rechtbank wordt jullie scheiding ingeschreven in het register van de burgerlijke stand. Dit maakt jullie officieel gescheiden. Maar onthoud dat onze hulp niet eindigt met de scheiding. We bieden ook nazorg, mochten er nog vragen of onduidelijkheden zijn.

 

Wat te regelen na de scheiding

Gescheiden. Wat nu? De scheiding is afgerond en jullie kunnen beginnen met het opbouwen van jullie nieuwe levens. Toch kunnen er nog zaken zijn die na de scheiding moeten worden geregeld. Het is belangrijk om duidelijke afspraken te maken over zorg, opvoeding en kinderalimentatie om toekomstige verwarring te voorkomen. 

 

Daarnaast kan de financiële situatie na de scheiding veranderen, bijvoorbeeld als een van jullie een andere baan krijgt of minder gaat verdienen. Dit kan redenen zijn om de kinder- en/of partneralimentatie opnieuw te evalueren. Het is belangrijk om deze zaken goed te regelen om verdere geschillen te voorkomen.

 

Bij NetjesScheiden.nl begrijpen we dat het beginnen aan een scheiding overweldigend kan zijn. Maar met de juiste communicatie en begeleiding is het mogelijk om deze uitdaging aan te gaan. We zijn hier om je te helpen bij elke stap van het proces, vanaf het allereerste begin. Samen zetten we de eerste stappen naar een nieuwe toekomst.

1.000+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.1

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.1

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.