Scheiding aanvragen

Vraag je scheiding online aan en weet meteen waar je aan toe bent.

 

 

1.000+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.2

Je scheiding online aanvragen is bij NetjesScheiden zo gedaan.

Bovendien weet je meteen waar je aan toe bent. Wij helpen je in vier simpele stappen met het aanvragen van je echtscheiding via internet. Een bezoek aan de rechtbank is niet nodig!

Online je scheiding aanvragen

Online je scheiding regelen is de snelste manier om te scheiden. Bij een online scheiding ga je in goed overleg uit elkaar en leggen jullie samen de gemaakte afspraken online vast. Op deze manier kan je al in ca. 5 weken scheiden.

Online scheiden in 4 stappen

Wanneer je online je scheiding wilt regelen, kan je bij NetjesScheiden eerst een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen. We geven je hier vrijblijvend advies over het pakket dat het beste bij jullie situatie past. Daarna maken jullie een keuze over hoe jullie aan de slag willen gaan en met welke begeleiding. Vervolgens geven we jullie toegang tot een online portaal waar alle benodigde documenten instaan zoals het echtscheidingsconvenant en eventueel een ouderschapsplan. Hier kunnen jullie ook je eigen gegevens in uploaden. Het maken en vastleggen van de afspraken duurt gemiddeld 1 tot 3 weken. Vervolgens dienen wij het verzoekschrift tot scheiden in bij de rechtbank met behulp van onze advocaat. Hier hoeven jullie niet bij aanwezig te zijn. De rechter bekrachtigt vervolgens de scheiding, de zogenaamde beschikking. Dit duurt zo’n 3 tot 6 weken. In de laatste stap wordt de scheiding ingeschreven bij de gemeente. Dit duurt ongeveer een week. Daarna ben je officieel gescheiden.

Kies het pakket dat het beste bij je past

Wij bieden verschillende pakketten aan, volledig afgestemd op jouw situatie.

 

Zelf doen

Je regelt alles zelf,
zonder controle!

Proces inclusief
 • Scheidingsplan (convenant)
 • Advocaatkosten
 • Afhandeling door advocaat (griffiekosten)
329,- p.p.
 

Controle

Wij controleren jullie afspraken op alle belangrijke punten!

Proces inclusief
 • Scheidingsplan (convenant)
 • Advocaatkosten
 • Afhandeling door advocaat (griffiekosten)
 • Zelf afspraken maken via online portaal
 • Alimentatieberekening
 • Juridische controle van alle afspraken
 • Bespreken van het scheidingsplan met een scheidingsexpert
729,- p.p.
Meest gekozen

Begeleiding

Alles goed geregeld,
van afspraken tot scheidingsplan!

Proces inclusief
 • Scheidingsplan (convenant)
 • Advocaatkosten
 • Afhandeling door advocaat (griffiekosten)
 • Zelf afspraken maken via online portaal
 • Alimentatieberekening
 • Juridische controle van alle afspraken
 • Bespreken van het scheidingsplan met een scheidingsexpert
 • Begeleiding rondom huwelijkse voorwaarden/ ondernemingen
869,- p.p.

Kinderen en scheiden

Hebben jullie kinderen onder de 18 jaar?
Dan is het laten maken van een ouderschapsplan verplicht.

De kosten voor het aanvragen van een scheiding

De kosten voor het online aanvragen van een scheiding, hangen af van welk pakket jullie kiezen. Het aanvragen van het pakket en de intake zijn gratis. Het goedkoopste pakket ‘Zelf doen’, waarbij je zelf de documenten invult en berekeningen maakt zonder verdere controle, kost € 329,- per persoon. Hiervoor dient Netjesscheiden ook de documenten in bij de rechtbank. Het pakket ‘Controle’ is meer uitgebreid en kost € 699,- per persoon. Wij controleren hierbij alles op juridisch wijze voordat we het verzoek tot echtscheiding indienen bij de rechtbank. Het meest uitgebreide pakket is ‘Volledige begeleiding’ en kost € 849,- per persoon. Hierbij helpen we je van begin tot eind met het invullen van de documenten, het nakijken, alimentatieberekening en extra advies van bijvoorbeeld een financieel expert tot het indienen bij de rechter.

Waarom je scheiding aanvragen via internet

Online scheiden kent vele voordelen ten opzichte van scheiden met een advocaat of mediator. Het is in eerste instantie vele malen goedkoper. Dit komt omdat je samen alle afspraken maakt en deze vastlegt in het echtscheidingsconvenant. Daarna kan het complete dossier ingediend worden bij de rechter. Je kunt alleen online je scheiding aanvragen als je op goede voet uit elkaar gaat en op een goede manier met elkaar kunt communiceren. Een ander voordeel naast de lage kosten, is dat je op deze manier van scheiden een goede basis legt voor het contact in de toekomst. Wanneer je niet op een goede manier uit elkaar gaat, moet je een advocaat of mediator inschakelen en kunnen de kosten hoog oplopen.

Online scheiden in 99 seconden

In 4 stappen is jullie scheiding geregeld

Waar wij voor staan

Wij handelen in goed overleg jullie scheiding netjes af.

Betaalbaar

Vaste en duidelijke prijzen.
Subsidie bijna altijd mogelijk.

}

Snel

Een scheiding kan binnen 5 à 6 weken geregeld zijn.

Makkelijk

Ons scheidingsproces is heel makkelijk en online te regelen.

Professioneel

Onze scheidingsexperts en mediators
zorgen voor hoge kwaliteit.

l

Online

Het proces verloopt online, bezoek is niet nodig.

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.2

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.

Veel gestelde vragen

Moeten beide partijen de scheiding aanvragen bij NetjesScheiden?

Wanneer je samen het besluit neemt te scheiden, kan je ook samen de aanvraag voor een online scheiding indienen bij Netjesscheiden. Wij communiceren altijd met beide partijen op hetzelfde moment zodat alle beslissingen en afspraken duidelijk zijn aan beide kanten.

Moet ik zelf de scheiding aanvragen bij de rechtbank?

Nee, als je online je scheiding regelt via Netjesscheiden, hoeven jij en je aanstaande ex-partner geen bezoek te brengen aan de rechtbank om de scheiding aan te vragen . Vanaf het moment dat het dossier compleet is, dienen wij het verzoek tot echtscheiding in bij de rechtbank met behulp van onze advocaat. Jullie ontvangen bericht zodra de rechter de scheiding heeft uitgesproken en deze ingeschreven kan worden in het register van de burgerlijke stand.

Hoe bepaal ik welk pakket het beste bij me past?

Bij Netjesscheiden helpen we je graag bij het kiezen van de juiste begeleiding. Tijdens de telefonische intake geven wij uitgebreid advies over onze pakketten en helpen we je zo de juiste keuze te maken. Neem daarom telefonisch contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Helpen jullie ook met het ouderschapsplan bij een online scheiding?

Uiteraard kunnen wij ook helpen met het samenstellen van het ouderschapsplan. Je kunt een gratis voorbeeld downloaden, maar we bieden nog twee mogelijkheden. Zo kunnen we een ouderschapsplan die jullie zelf hebben opgesteld nakijken of kunnen we samen een ouderschapsplan maken. Zo weet je zeker dat je het beste plan hebt voor jullie kinderen.

“Door jullie scheiding op tijd online te regelen kunnen jullie veel verdriet voorkomen.”​

– Robert den Nijs, Scheidingsspecialist NetjesScheiden