Geregistreerd partnerschap ontbinden

Laat je geregistreerd partnerschap online ontbinden of beëindigen. In 4 stappen is jullie scheiding geregeld.

 

 

900+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.2

Kies het pakket dat het beste bij je past

Wij bieden verschillende pakketten aan, volledig afgestemd op jouw situatie.

 

Zelf doen

Je regelt alles zelf,
zonder controle!

Proces inclusief
 • Scheidingsplan (convenant)
 • Beëindiging partnerschap via advocaat
 • Inschrijving bij de gemeente
299,- p.p.
 

Controle

Wij controleren jullie afspraken op alle belangrijke punten!

Proces inclusief
 • Scheidingsplan (convenant)
 • Beëindiging partnerschap via advocaat
 • Inschrijving bij de gemeente
 • Zelf afspraken maken via online portaal
 • Alimentatieberekening
 • Juridische controle van alle afspraken
 • Bespreken van het scheidingsplan met een scheidingsexpert
Optioneel
 • Inleveren scheidingsplan door advocaat
549,- p.p.
Meest gekozen
 

Begeleiding

Alles goed geregeld, van afspraken tot scheidingsplan!

Proces inclusief
 • Scheidingsplan (convenant)
 • Beëindiging partnerschap via advocaat
 • Inschrijving bij de gemeente
 • Zelf afspraken maken via online portaal
 • Alimentatieberekening
 • Juridische controle van alle afspraken
 • Bespreken van het scheidingsplan met een scheidingsexpert
 • Begeleiding rondom partnerschapsvoorwaarden/ ondernemingen
Optioneel
 • Inleveren scheidingsplan door advocaat

 

699,- p.p.

Online je geregistreerd partnerschap ontbinden of beëindigen?

Het geregistreerd partnerschap kan ontbonden worden door de rechter of beëindigd worden door de advocaat. Deze twee scheidingsprocessen lijken op elkaar, maar zijn niet helemaal hetzelfde. Voor zowel ontbinden als beëindigen kan je bij onze scheidingsexperts terecht om gemakkelijk online alles te regelen.

 

Beëindiging van het geregistreerd partnerschap

Bij beëindiging van het geregistreerd partnerschap is de advocaat degene die jullie scheiding bekrachtigd. Dit doet de advocaat door een handtekening te zetten onder jullie scheidingspapieren. 

 

Ontbinding van het geregistreerd partnerschap

Bij ontbinding van het geregistreerd partnerschap, levert de advocaat jullie scheidingspapieren in bij de rechtbank na het zetten van een handtekening. De rechter bekrachtigt vervolgens jullie scheiding.

 

Het beste voor jullie kinderen

Wanneer jullie kinderen hebben onder de 18 jaar is een ouderschapsplan verplicht. Dit ouderschapsplan moet bekrachtigd worden door de rechtbank. Het geregistreerd partnerschap moet daarom ontbonden worden. Jullie afspraken zijn hiermee afdwingbaar. 

 

Voorkom discussie of ruzie in de toekomst

Wanneer jullie geen kinderen hebben onder de 18 jaar, is ontbinding niet verplicht. Beëindiging van het geregistreerd partnerschap door een advocaat is dan ook mogelijk. Let op! Jullie afspraken zijn dan niet afdwingbaar. Dit kan in de toekomst voor discussie of ruzie zorgen. 

De hierboven genoemde prijzen, zijn de bedragen van beëindiging van het geregistreerd partnerschap. De prijzen inclusief de rechtbankprocedure kun je hier vinden. En op de volgende pagina kun je terecht als er ook een ouderschapsplan nodig is.

Kinderen en scheiden

Hebben jullie kinderen onder de 18 jaar?
Dan is het laten maken van een ouderschapsplan verplicht.

Geregistreerd partnerschap in 2 minuten

In 4 stappen is jullie scheiding geregeld

Online scheiden bij Geregistreerd partnerschap

Elke scheiding en elk huwelijk is anders. Dat geldt ook voor elk geregistreerd partnerschap. Heeft een van jullie bijvoorbeeld een onderneming of een buitenlandse nationaliteit? Wij vinden het belangrijk dat jullie geholpen worden bij jullie persoonlijke situatie. Dit geldt ook voor als jullie samen een koophuis hebben.

 

Online scheiden – Snel

Een scheiding hoeft niet lang te duren. Als jij en je partner samen goede afspraken willen maken, kan de scheiding snel geregeld zijn. Al binnen 4 weken kan het scheidingsplan af zijn.

 

Online scheiden – Goedkoop

Een scheiding staat bekend als een duur proces. Online scheiden is dat niet. Doordat onze scheidingsexperts jullie op afstand begeleiden, vallen de kosten lager uit. Natuurlijk krijgen jullie wel de hulp die jullie nodig hebben!

 

Online scheiden – Makkelijk

Bij NetjesScheiden weten we dat juridische taal niet altijd even makkelijk te begrijpen is. Daarom bedenken jullie welke afspraken jullie willen maken, en zetten wij die voor jullie op papier volgens de juridische regels van de wet. 

“Voorkom een vechtscheiding door jullie afspraken officieel op papier te zetten.”

– Daniel Nieuwendijk, Klantadviseur NetjesScheiden

Meest gestelde vragen over het ontbinden van een geregistreerd partnerschap

Wat is het verschil tussen scheiden geregistreerd partnerschap en scheiden huwelijk?

De ontbinding van een geregistreerd partnerschap is hetzelfde proces als de ontbinding van een huwelijk. Online een geregistreerd partnerschap ontbinden werkt dus precies hetzelfde als online scheiden. Beëindiging van het geregistreerd partnerschap ziet er niet iets anders uit omdat daar de rechtbankprocedure niet bij inbegrepen is.

Wat is het verschil tussen het ontbinden en het beëindigen geregistreerd partnerschap?

Ontbinding van het geregistreerd partnerschap gaat via de rechter, beëindiging gaat via de advocaat. De rechtbankprocedure bij ontbinding is noodzakelijk als jullie samen kinderen hebben onder de 18 jaar. Jullie afspraken zijn dan afdwingbaar. Als jullie geen kinderen hebben kunnen jullie kiezen voor ontbinding of beëindiging. Bij beëindiging zijn jullie afspraken niet afdwingbaar.

Wat zijn de kosten van een geregistreerd partnerschap scheiden?

Wij werken met verschillende pakketten. Het beëindigen van een geregistreerd partnerschap kan al vanaf €249 per persoon. Het ontbinden van een geregistreerd partnerschap kan al vanaf €329 per persoon.

Hoe lang duurt ontbinden geregistreerd partnerschap?

Omdat jij en je toekomstige ex-partner samen de afspraken maken en opsturen, kan de scheiding snel afgehandeld worden. Al binnen 5 weken kan de scheiding geregeld zijn.

Hoe een geregistreerd partnerschap beëindigen?

Bij online scheiden gaan jullie in goed overleg uit elkaar en zetten jullie alle afspraken zelf op papier. Wij helpen jullie de afspraken juridisch kloppend te maken. De mate van begeleiding verschilt per pakket.

Wat is het verschil tussen online een geregistreerd partnerschap ontbinden of het via de mediator regelen?

Je kunt alleen online je geregistreerd partnerschap ontbinden als je het eens bent met elkaar en samen afspraken kunt maken over de zaken die je moet regelen als het huis, vermogen, de kinderen, enzovoort. Als je het niet met elkaar eens bent, kan je met de hulp van een mediator het geregistreerd partnerschap ontbinden. Mediation helpt u om samen tot een oplossing te komen.

Wat zijn de nadelen van jullie online proces?

Voor online scheiden is het belangrijk dat jullie in goed overleg uit elkaar gaan, omdat jullie samen de afspraken moeten maken. Jullie worden online begeleid door een scheidingsexpert. Bijvoorbeeld via videobellen. Omdat alles online gebeurt, is online scheiden minder persoonlijk dan scheiden met een mediator of advocaat.

Moeten we zelf naar de rechtbank of advocaat?

Nee, dat hoeft niet. De advocaat wil, als alle documenten geregeld zijn, nog een akkoord, maar dat kan digitaal en hoeft er geen fysieke afspraak voor gepland te worden.

Wat is een geregistreerd partnerschap?

Een geregistreerd partnerschap is een officiële samenlevingsvorm. Het aangaan van een geregistreerd partnerschap heeft ongeveer dezelfde gevolgen als trouwen.

De pakketten die jullie aanbieden sluiten niet aan op mijn vraag, wat nu?
Heb je niet gevonden wat je zocht in onze pakketten? Wij leveren ook maatwerk. NetjesScheiden helpt je natuurlijk ook buiten de pakketten om.   De meerprijs hiervan is:

€160 p.u.

  Geïnteresseerd? Hier kun je contact opnemen met ons team.

Waar wij voor staan

Wij handelen in goed overleg jullie scheiding netjes af.

Betaalbaar

Vaste en duidelijke prijzen.
Subsidie bijna altijd mogelijk.

}

Snel

Een scheiding kan binnen 5 à 6 weken geregeld zijn.

Makkelijk

Ons scheidingsproces is heel makkelijk en online te regelen.

Professioneel

Onze scheidingsexperts en mediators
zorgen voor hoge kwaliteit.

l

Online

Het proces verloopt online, bezoek is niet nodig.

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.2

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.