Belastingmodule

Voorkom het maken van fouten en krijg waar je recht op hebt.

 

 

1.000+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.2

Krijg waar je recht op hebt

Na een scheiding verandert er veel. Ook op het gebied van geldzaken, financiën en belastingen zijn er waarschijnlijk een hoop dingen veranderd. Je bent bijvoorbeeld geen fiscaal partners meer na het aanvragen van de scheiding. Dit heeft gevolgen voor je belastingaangifte.

Voorkom het maken van fouten

Omdat je geen fiscaal partners meer bent, ​is het doen van je belastingaangifte anders dan je gewend bent in het jaar na de scheiding. We zien helaas dan ook dat er veel fouten gemaakt. Dit kan leiden tot een vervelende naheffingsaanslag van de Belastingdienst. Om dit te voorkomen en eventuele zorgen weg te nemen, begeleiden wij ook na de scheiding door middel van de Belastingmodule.

Bijzondere situatie

Is er sprake van een bijzondere situatie omdat je bijvoorbeeld een onderneming hebt, je voorlopige teruggave wilt wijzigen of omdat je geen gezamenlijke aangifte meer wenst te doen? Ook in dat geval is het mogelijk je verder te helpen. In overleg met onze Belastingadviseur doen wij je een passend voorstel op basis van een uurtarief van €160,- p.u. 

Aanvragen Belastingmodule

Vraag hieronder de Belastingmodule aan

Belastingmodule Gezamenlijk

Wij doen jullie gezamenlijke belastingaangifte van
het jaar na de scheiding

Proces inclusief:
 • Gezamenlijke aangifte Inkomstenbelasting
 • Voorkom het maken van fouten
 • Krijg waar je recht op hebt
 • Alleen gezamenlijk afneembaar

 

149,- p.p.

Belastingmodule Individueel

Wij doen de belastingaangifte, ook als je al gescheiden bent

Proces inclusief:
 • Individuele aangifte Inkomstenbelasting
 • Voorkom het maken van fouten
 • Krijg waar je recht op hebt
 • Individueel afneembaar

 

199,- p.p.

Belastingmodule Uurtarief

Wij doen de belastingaangifte, ook als er sprake is van een bijzondere situatie

Proces inclusief:
 • Extra hulp op uurtarief
 • Voorkom het maken van fouten
 • Krijg waar je recht op hebt
 • Afneembaar in combinatie met de Belastingmodule- Gezamenlijk of Individueel

 

160,- p.u.

Gezamenlijke aangifte Inkomstenbelasting

Wanneer het echtscheidingsverzoek wordt ingediend bij de rechtbank en je niet meer op hetzelfde adres staat ingeschreven eindigt het fiscaal partnerschap. Dat betekent dat jullie in dat jaar voor het laatst gezamenlijk aangifte kunnen doen. In de meeste gevallen levert dit het meest gunstige fiscale resultaat op. Wij verzorgen de gezamenlijke aangifte Inkomstenbelasting over het jaar van scheiding om te zorgen dat aftrekposten eerlijk en naar jullie situatie verdeeld worden.

Kosten

Kosten voor de Belastingmodule gezamenlijk bedragen €149,- p.p. Dit is inclusief advies en de gezamenlijke aangifte Inkomstenbelasting. De kosten voor de Belastingmodule Individueel bedragen €199,- p.p.

Heb je andere vragen? Ook dan is het mogelijk om contact op te nemen. Wij helpen je graag!

“Na de scheiding is goede begeleiding net zo belangrijk als tijdens het traject”

– Robert den Nijs, Scheidingsexpert NetjesScheiden

De meest gestelde vragen

Vanaf wanneer kan ik toeslagen aanvragen?
Je kunt toeslagen aanvragen vanaf het moment dat het verzoekschrift bij de rechtbank is ingediend, mits je op dat moment niet meer op hetzelfde adres staat ingeschreven. Let op: omdat de belastingdienst de aanvraag gecontroleerd met de gegevens bij de gemeente raden wij je aan de toeslag met terugwerkende kracht aan te vragen nadat de scheiding is ingeschreven bij de gemeente (BRP)

Wanneer eindigt het fiscaal partnerschap?
Het fiscaal partnerschap eindigt als 1) het verzoek tot scheiding is ingediend bij de rechtbank; en 2) je niet meer op hetzelfde adres staat ingeschreven als je (ex-)partner.

Heb ik een toeslagenpartner?
Je bent toeslagpartner als je met een andere volwassene samenwoont, dus ook als je tijdelijk bij een kennis gaat inwonen of bij je kind die ouder dan 27 jaar is.
Let op: als deze persoon al een toeslagpartner heeft (bijvoorbeeld je ouders) dan ben je geen toeslagpartner.

Ik weet niet of de kinderbijslag op mijn naam staat, waar controleer ik dit?
Controleer bij het SVB.nl of de kinderbijslag op jouw naam staat. Dit is verplicht om het kindgebondenbudget aan te kunnen vragen. Let op, het kan enkele weken duren voordat een wijziging is verwerkt.

Het lukt me niet om toeslagen aan te vragen, kunnen jullie dit niet voor mij doen?
Wij helpen je graag bij de aanvraag, hiervoor kun je telefonisch contact opnemen of een afspraak inplannen. Tijdens dit gesprek kunnen wij je door de aanvraag heen begeleiden. De reden dat we de aanvraag niet voor je uitvoeren is omdat de toeslagen veel en snel kunnen wijzigen. We willen een naheffingsaanslag voorkomen en vinden het dus belangrijk dat je zelf controle houdt.

Hoe lang duurt het voordat de toeslagaanvraag wordt toegekend?
Doorgaans duurt het 4-6 weken voordat de aanvraag is verwerkt. Je krijgt dus niet altijd dezelfde maand de toeslag direct uitgekeerd.

Kan ik als co-ouder ook kindgebondenbudget aanvragen?
De ouder die de kinderbijslag ontvangt, ontvangt ook het kindgebondenbudget. Als je meer kinderen hebt kun je dus allebei kindgebondenbudget krijgen door ieder apart kinderbijslag aan te vragen. Weet je niet op wiens naam de kinderbijslag staat? Dit kun je controleren bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB.nl)

Ik ben zelfstandig ondernemer en kan moeilijk mijn jaarinkomen inschatten, wat nu?
Als het lastig is het jaarinkomen te voren in te schatten wegens wisselende inkomsten, is het ook mogelijk het kindgebondenbudget, de  zorg-, en huurtoeslag achteraf aan te vragen. Je kunt de toeslagen tot 1 september in het volgende jaar aanvragen.
Kinderopvangtoeslag dien je binnen 3 maanden – nadat je er recht op hebt – aan te vragen.

Wanneer moet ik mijn toeslagen wijzigen?
Wanneer je inkomenssituatie wijzigt of wanneer het fiscaal partnerschap eindigt moeten de toeslagen gewijzigd worden. Dit is na de scheiding, maar ook wanneer je meer of minder gaat werken, een nieuwe baan vindt of loonsverhoging krijgt. Het nieuwe jaarinkomen kan doorgegeven worden via mijntoeslagen.nl. Let op: doe dit tijdig om een naheffingsaanslag te voorkomen.

Inkomensafhankelijke combinatiekorting, wat is dat en kom ik er voor in aanmerking?
De inkomensafhankelijke combinatiekorting is een belastingkorting voor werkende alleenstaande ouders van jonge kinderen (onder de 12 jaar) die bij jou op het adres staan ingeschreven of bij je ex-partner in het geval van co-ouderschap. Let op, je dient in dat geval een lager inkomen dan je ex-partner te hebben. De inkomensafhankelijke combinatiekorting kunnen wij aanvragen in de belastingaangifte. Ook kun je deze maandelijks ontvangen via een voorlopige aanslag.

Wat is de aanvraagdatum van de toeslag?
Als aanvraagdatum hanteer je de datum fiscaal partnerschap is beëindigd. Dit is het geval wanneer 1) het verzoek is ingediend bij de rechtbank en 2) je niet meer op hetzelfde adres als je (ex)-partner staat ingeschreven. De datum dat je voldoet aan beide voorwaarden kun je hanteren als aanvraagdatum voor de toeslagen.

Staat jouw vraag hier niet bij? Neem dan direct contact met ons op!

Stappenplan en Toeslagenchecker

Klik hier voor het Stappenplan Belasting- en Toeslagenmodule en de Toeslagenchecker

Waar wij voor staan

Wij handelen in goed overleg jullie scheiding netjes af.

Betaalbaar

Vaste en duidelijke prijzen.
Subsidie bijna altijd mogelijk.

}

Snel

Een scheiding kan binnen 5 à 6 weken geregeld zijn.

Makkelijk

Ons scheidingsproces is heel makkelijk en online te regelen.

Professioneel

Onze scheidingsexperts en mediators
zorgen voor hoge kwaliteit.

l

Online

Het proces verloopt online, bezoek is niet nodig.

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.2

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.