Goedkoop scheiden

Behalve dat scheiden vaak een erg emotionele gebeurtenis is, kan het ook nog eens een gebeurtenis zijn waar hoge kosten aan verbonden zijn. Toch hoeft een scheiding niet altijd veel geld te kosten.

Onze dienstverlening wordt beoordeeld met een 9,2 op Kiyoh.nl!

Zo kan je goedkoop scheiden

Hoe duur je scheiding wordt, hangt volledig af van jou en je aanstaande ex-partner. Want hoe beter het contact is tussen jullie, hoe sneller jullie afspraken kunnen maken en deze vast kunnen leggen in het echtscheidingsconvenant. Dus wil je zo goedkoop mogelijk scheiden, dan moet je goed met elkaar kunnen praten, zo nodig bereid zijn compromissen te sluiten en niet enkel in eigen belang te willen denken.

Goedkoop scheiden is snel scheiden

Hoe beter je samen nog door een deur kunt, hoe sneller de echtscheidingsprocedure zal verlopen. Een goedkope echtscheiding kan mogelijk worden gemaakt door subsidie, maar ook door de snelheid van het traject. Wanneer je bijvoorbeeld een verzoek tot echtscheiding indient via een advocaat die niet juridisch is gecontroleerd, kan hij worden afgekeurd en verlies je de kosten die je daarvoor hebt gemaakt. Ook als je besluit te scheiden met behulp van advocaten die gebruik maken van hoge uurtarieven, kan je scheiding bij een langdurig traject duur uitvallen. Goedkoop en snel scheiden is daarom alleen mogelijk via internet en wanneer je samen goede afspraken kan maken.

Goedkoop scheiden aanvragen

Bij Netjesscheiden heb je de keuze uit verschillende pakketten voor een vast bedrag per persoon. Het goedkoopste pakket ‘zelf doen’ is € 296,- per persoon. Bij dit pakket ontvang je alle benodigde documenten die je zelf in moet vullen. Wij dienen vervolgens het verzoekschrift inclusief convenant in bij de rechter. Het pakket ‘controle’ is €499,- per persoon en biedt extra controle ten opzichte van het eerste pakket. Concreet houdt dit in dat onze experts alle gegevens controleren, een partneralimentatieberekening maken en het hele dossier nog eens met je gaat doornemen voor we de procedure verder afhandelen bij de rechtbank. Hierbij is kans minimaal dat het verzoekschrift wordt afgekeurd waardoor de echtscheiding sneller kan worden verwerkt.

 

Het meest gekozen pakket ‘volledige begeleiding’ is tevens ons meest complete pakket. Het staat op een vast tarief van €799,- per persoon. Dit pakket bouwt verder op het ‘controle’ pakket waarbij we niet alleen alles juridisch controleren maar ook volledige begeleiding bieden bij het opstellen ervan. Daarnaast helpen we met andere gerelateerde expertise zoals financieel advies en maken nog een extra gesprek mogelijk met een specialist naar keuze. Wanneer je zo goedkoop mogelijk wil scheiden met of zonder subsidie en hulp nodig hebt bij het maken van de benodigde afspraken, dan biedt dit pakket zekerheid.

Hoe werkt online scheiden?

Eenvoudig zelf scheiden in slechts vier stappen

Stap 1

Intake

Wat houdt dit in?

Vrijblijvend advies voor de beste pakketkeuze

Hoe lang duurt dit?

Het adviesgesprek duurt meestal 30 minuten 

Wie doet wat?

Wij informeren,
jullie beslissen

Stap 2

Dossier

Wat houdt dit in?

Opstellen van het dossier met alle documenten

Hoe lang duurt dit?

Dit wordt in de meeste gevallen binnen 3 weken afgerond

Wie doet wat?

Jullie bepalen,
wij ondersteunen

Stap 3

Procedure

Wat houdt dit in?

Rechtbankprocedure met de beschikking als resultaat 

Hoe lang duurt dit?

De rechtbank doet er 2 tot 4 weken over

Wie doet wat?

Jullie tekenen,
wij handelen het af

Stap 4

Inschrijving

Wat houdt dit in?

 Inschrijven van de scheiding bij de gemeente

Hoe lang duurt dit?

 Dit wordt binnen één week afgehandeld

Wie doet wat?

Jullie tekenen,
wij handelen het af

Waar wij voor staan

Wij handelen in goed overleg jullie scheiding netjes af.

Betaalbaar

Transparante prijzen.
Subsidie bijna altijd mogelijk.

}

Snel

Een scheiding kan binnen 4 à 5 weken geregeld zijn.

Deskundig

Gecertificeerde scheidingsspecialisten en mediators waarborgen hoge kwaliteit.

Persoonlijke aandacht

Jullie krijgen een persoonlijke scheidingsspecialist of mediator die klaarstaat voor al jullie vragen.

l

Geen rechtbankbezoek

Wij regelen alles met de rechtbank en schrijven de scheiding voor jullie in.

“Veel mensen geven liever geen duizenden euro’s uit aan hun scheiding”

“Mensen bellen me vaak op met het verhaal dat ze ergens op kantoor zijn geweest met een mediator of advocaat voor een oriënterend gesprek. Dat klinkt in het eerste opzicht prima, tot de kosten ter sprake komen. Veel mensen geven liever geen duizenden euro’s uit aan hun scheiding en als je gewoon goed met elkaar kunt overleggen, is dat ook echt niet nodig. Als je samen goede afspraken kan maken, ga dan online scheiden. Zo heb je een goedkope echtscheiding en is alles met dezelfde hoge kwaliteit gewaarborgd en geregeld.”

– Daniël Nieuwendijk, Klantadviseur Netjesscheiden

Goedkoop scheiden doe je samen

Wanneer je samen de scheidingsprocedure doorloopt, alles bespreekt en de afspraken maakt, verloopt het gehele traject veel sneller dan wanneer je lijnrecht tegenover elkaar staat. Met name als er discussie is en beide partijen een traject starten met een advocaat, kan het scheidingsproces enorm vertragen. Goedkoop en snel scheiden doe je daarom samen. Zorg daarbij voor de juiste juridische controle van de stukken en begeleiding waar dat nodig is.

Meest gestelde vragen over goedkoop scheiden

Kan ik ook gratis scheiden?

In sommige gevallen is het mogelijk om gratis te scheiden. Dit kan wanneer je over een verzamelinkomen beschikt dat voldoet aan de inkomenseisen die staan voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Dankzij deze subsidie zorgt de Nederlandse overheid ervoor dat scheiden voor iedereen mogelijk en betaalbaar is. Als je gebruik kunt maken van gesubsidieerde rechtsbijstand, blijft in enkele gevallen alleen nog een kleine eigen bijdrage over. Gesubsidieerde rechtsbijstand kan je niet zelf aanvragen. Dat kan alleen een juridisch specialist voor je doen. Wil jij weten hoe goedkoop je kan scheiden en of je misschien in aanmerking komt voor een subsidie? Neem dan contact met ons op. Bij Netjesscheiden helpen we je hier graag bij.

Hoe kan het dat NetjesScheiden de kosten zo laag kan houden?

Bij Netjesscheiden houden we de kosten laag doordat we zoveel mogelijk online doen, niet werken met een uurtarief en vooraf duidelijke afspraken met je maken. Op deze manier weet je wat je kunt verwachten en kan er snel geschakeld worden.

Wat is het goedkoopste pakket dat jullie aanbieden?

Het goedkoopste pakket van Netjesscheiden is het pakket ‘zelf doen’ voor € 296,- per persoon. Via dit pakket kan je goedkoop scheiden via internet door alle documenten zelf in te vullen en zelf de benodigde berekeningen te maken. Wil je een juridische check laten doen op al je ingevulde documenten zodat de kans groter is dat de rechter het goedkeurt? Kies dan voor een pakket met controle voor €499,- of volledige begeleiding voor €799,-. Hiermee kan je nog steeds goedkoop en snel scheiden met de zekerheid dat alles in een keer goed kan worden verwerkt.

Kom ik in aanmerking om goedkoop te scheiden?

Goedkoop scheiden kan altijd als je kiest voor een online scheiding en in goed overleg met je aanstaande ex-partner de afspraken kan maken.

Tips en informatie over goedkoop scheiden

Zelf de benodigde documenten invullen 

In het echtscheidingsconvenant leg je alle afspraken vast over zaken die jullie delen. Hierdoor is het convenant een van de belangrijkste documenten binnen de echtscheidingsprocedure. Als er minderjarige kinderen bij de echtscheiding zijn betrokken, dan is ook het ouderschapsplan van groot belang. Dit is een verplicht onderdeel van het convenant. Wil je goedkoop scheiden via internet, dan is het de bedoeling dat je met je aanstaande ex-partner deze documenten samen gaat invullen. Hiervoor moet je dus samen overleggen hoe je de afspraken wil gaan maken.

Online is de uitkomst voor goedkoop scheiden

Wil je zo goedkoop mogelijk scheiden, dan is online scheiden een uitkomst. Omdat je zelf alles regelt, samen afspraken maakt en deze vastlegt, heb je niet te maken met dure advocaten gedurende het gehele proces. Bij een online scheiding kies je een pakket dat bij je past en betaal je een vast bedrag. Zonder bijkomende kosten of kosten achteraf.

Onze klanten over online snel scheiden via Netjesscheiden

“Ik ben graag zelf in controle, dus een online scheiding past hier perfect bij. Ik heb zelf de touwtjes in handen gehouden en alles samen met mijn ex kunnen regelen voor een goede prijs.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erik, Oktober 2018

“Dankzij de professionals van Netjesscheiden kon ik mijn scheiding snel en vakkundig regelen. Bijna alles verliep online, dat vond ik erg prettig. Daarbij wisten we waar we aan toe waren en kwamen er niet geen onverwachtse kosten bij.”

 

 

 

 

 

 

Denise, maart 2018

“Door de vaste prijs wisten we precies waar we aan toe Mijn ex en ik waren binnen 6 weken gescheiden. We hadden zelf alle afspraken gemaakt en ze in een convenant vastgelegd. Daarna werd het voor ons ingediend en kregen we snel bericht dat onze scheiding was ingeschreven bij de gemeente. De gehele procedure verliep binnen het vaste tarief van het controle pakket van €499,- per persoon. Hier was echt alles voor geregeld!”

Richard, november 2017

Kies het pakket dat het beste bij je past

Wij bieden verschillende pakketten aan, volledig afgestemd op jouw situatie.

Zelf doen

Je regelt zoveel mogelijk zelf,
zonder begeleiding!

Procedure inclusief
 • Convenant
 • Griffiekosten
 • Bekrachtiging convenant bij de rechtbank
 • Inschrijving bij de gemeente
€ 296,- p.p.
Meest gekozen

Controle

Wij controleren jouw aanvraag op alle belangrijke punten!

Procedure inclusief
 • Convenant
 • Ouderschapsplan
 • Griffiekosten
 • Bekrachtiging convenant bij de rechtbank
 • Inschrijving bij de gemeente
 • Juridische controle van alle ingevulde documenten
 • Alimentatieberekening
 • Bespreking van het complete dossier met een expert
€ 499,- p.p.

Volledige begeleiding

Je wordt volledig ontzorgd door onze specialisten!

Procedure inclusief
 • Convenant
 • Ouderschapsplan
 • Griffiekosten
 • Bekrachtiging convenant bij de rechtbank
 • Inschrijving bij de gemeente
 • Juridische controle van alle ingevulde documenten
 • Alimentatieberekening
 • Bespreking van het complete dossier met een expert
 • Volledige begeleiding door expert bij het opstellen van de documenten
 • Persoonlijk gesprek van 1 uur met een specialist naar keuze (hypotheekadviseur, financieel planner, mediator, enz.)
€ 799,- p.p.

Heb jij recht op subsidie?

87% van onze klanten krijgt subsidie*

 

Gratis scheiden, of scheiden met subsidie? Beiden zijn synoniemen voor ‘scheiden met toevoeging’. Kom je daarvoor in aanmerking, dan kun je al scheiden vanaf € 54,-.

Wil je weten of ook jij in aanmerking komt? Doe dan snel de test hiernaast.

 

* Subsidie kan tot 2 jaar na toekenning worden afgewezen op basis van het gezamenlijke vermogen. Neem contact met ons op.

Uw situatie

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.3

Onze keurmerken

In het nieuws

“Digitale scheidingen worden populairder”

Nu logo

“Het moet eens afgelopen zijn met de slopende procedures en dure advocaten die scheiden onnodig moeilijk maken”

BNR logo

“Online scheiden brengt geestelijke én financiële verlichting”

Elsevier logo