Goedkoop scheiden

Behalve dat scheiden vaak een erg emotionele gebeurtenis is, kan het ook nog eens een gebeurtenis zijn waar hoge kosten aan verbonden zijn. Toch hoeft een scheiding niet altijd veel geld te kosten.

 

 

600+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.2

Kies het pakket dat het beste bij je past

Wij bieden verschillende pakketten aan, volledig afgestemd op jouw situatie.

 

Zelf doen

Je regelt alles zelf,
zonder controle!

Proces inclusief
 • Scheidingsplan (convenant)
 • Advocaatkosten
 • Afhandeling door advocaat
296,- p.p.
 

Controle

Wij controleren jullie afspraken op alle belangrijke punten!

Proces inclusief
 • Scheidingsplan (convenant)
 • Advocaatkosten
 • Afhandeling door advocaat
 • Alimentatieberekening
 • Juridische controle van alle afspraken
 • Bespreken van het scheidingsplan met een scheidingsexpert
649,- p.p.
Meest gekozen

Begeleiding

Alles goed geregeld,
van afspraken tot scheidingsplan!

Proces inclusief
 • Scheidingsplan (convenant)
 • Advocaatkosten
 • Afhandeling door advocaat
 • Alimentatieberekening
 • Juridische controle van alle afspraken
 • Bespreken van het scheidingsplan met een scheidingsexpert
 • Extra gesprek met de scheidingsexpert voor begeleiding en verdieping
799,- p.p.

Goedkoop scheiden of 100% gratis?

Scheiden is geheel kosteloos wanneer jullie beiden recht hebben op gesubsidieerde rechtsbijstand.

Super snel en eenvoudig

Gratis scheiden

0,-

Zo kan je goedkoop scheiden

Hoe duur je scheiding wordt, hangt volledig af van jou en je aanstaande ex-partner. Want hoe beter het contact is tussen jullie, hoe sneller jullie afspraken kunnen maken en deze vast kunnen leggen in het echtscheidingsconvenant. Dus wil je zo goedkoop mogelijk scheiden, dan moet je goed met elkaar kunnen praten, zo nodig bereid zijn compromissen te sluiten en niet enkel in eigen belang te willen denken.

Goedkoop scheiden is snel scheiden

Hoe beter je samen nog door een deur kunt, hoe sneller de echtscheidingsprocedure zal verlopen. Een goedkope echtscheiding kan mogelijk worden gemaakt door subsidie, waardoor je soms maar €59,- betaald, maar ook door de snelheid van het traject. Wanneer je bijvoorbeeld de hulp inzet van experts die werken op een uurtarief, kunnen de kosten hoog oplopen wanneer het traject langer duurt. Goedkoop en snel scheiden kan dus met name wanneer je samen goede afspraken kan maken en de procedure voor een vaste lage prijs laat afhandelen.

Goedkoop scheiden aanvragen

Bij NetjesScheiden heb je de keuze uit verschillende pakketten voor een vast bedrag per persoon. Het goedkoopste pakket ‘zelf doen’ is € 296,- per persoon. Bij dit pakket ontvang je alle benodigde documenten die je zelf in moet vullen. Wij dienen vervolgens het verzoekschrift inclusief convenant in bij de rechter. Het pakket ‘controle’ biedt een juridische controle over de ingevulde documenten inclusief een op maat gemaakte (partner) alimentatieberekening. Dit pakket wordt het meest gekozen aangezien je zo de kans op een afgekeurd verzoekschrift kan minimaliseren en de procedure vlot door kan blijven lopen.

 

Het pakket ‘volledige begeleiding’ is het meest complete pakket en bouwt verder op het ‘controle’ pakket waarbij we niet alleen alles juridisch controleren maar ook volledige begeleiding bieden bij het opstellen van de documenten. Daarnaast helpen we met andere gerelateerde zoals financieel advies en maken nog een extra gesprek mogelijk met een specialist naar keuze. Wanneer je zo goedkoop mogelijk wil scheiden met of zonder subsidie en hulp nodig hebt bij het maken van de benodigde afspraken, dan biedt dit pakket zekerheid.

 

Kinderen en scheiden

Hebben jullie kinderen onder de 18 jaar?
Dan is het laten maken van een ouderschapsplan verplicht.

Online scheiden in 99 seconden

In 4 stappen is jullie scheiding geregeld

Goedkoop scheiden doe je samen

Wanneer je samen de scheidingsprocedure doorloopt, alles bespreekt en de afspraken maakt, verloopt het gehele traject veel sneller dan wanneer je lijnrecht tegenover elkaar staat. Met name als er discussie is en beide partijen een traject starten met een advocaat, kan het scheidingsproces enorm vertragen. Goedkoop en snel scheiden doe je daarom samen. Zorg daarbij voor de juiste juridische controle van de stukken en begeleiding waar dat nodig is.

Tips en informatie over goedkoop scheiden

Zelf de benodigde documenten invullen

In het echtscheidingsconvenant leg je alle afspraken vast over zaken die jullie delen. Hierdoor is het convenant een van de belangrijkste documenten binnen de echtscheidingsprocedure. Als er minderjarige kinderen bij de echtscheiding zijn betrokken, dan is ook het ouderschapsplan van groot belang. Dit is een verplicht onderdeel van het convenant. Wil je goedkoop scheiden via internet, dan is het de bedoeling dat je met je aanstaande ex-partner deze documenten samen gaat invullen. Hiervoor moet je dus samen overleggen hoe je de afspraken wil gaan maken.

Online is de uitkomst voor goedkoop scheiden

Wil je zo goedkoop mogelijk scheiden, dan is online scheiden een uitkomst. Omdat je zelf alles regelt, samen afspraken maakt en deze vastlegt, heb je niet te maken met dure advocaten gedurende het gehele proces. Bij een online scheiding kies je een pakket dat bij je past en betaal je een vast bedrag. Zonder bijkomende kosten of kosten achteraf.

“Niemand wil duizenden euro’s uitgeven aan hun scheiding en dat is ook echt niet nodig”

– Sanne, Klantadviseur NetjesScheiden

Meest gestelde vragen over goedkoop scheiden

Kan ik ook gratis scheiden?

In sommige gevallen is het mogelijk om gratis te scheiden. Dit kan wanneer je over een verzamelinkomen beschikt dat voldoet aan de inkomenseisen die staan voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Dankzij deze subsidie zorgt de Nederlandse overheid ervoor dat scheiden voor iedereen mogelijk en betaalbaar is. Als je gebruik kunt maken van gesubsidieerde rechtsbijstand, blijft in enkele gevallen alleen nog een kleine eigen bijdrage over. Gesubsidieerde rechtsbijstand kan je niet zelf aanvragen. Dat kan alleen een juridisch specialist voor je doen. Wil jij weten hoe goedkoop je kan scheiden en of je misschien in aanmerking komt voor een subsidie? Neem dan contact met ons op. Bij Netjesscheiden helpen we je hier graag bij.

Hoe kan het dat NetjesScheiden de kosten zo laag kan houden?

Bij Netjesscheiden houden we de kosten laag doordat we zoveel mogelijk online doen, niet werken met een uurtarief en vooraf duidelijke afspraken met je maken. Op deze manier weet je wat je kunt verwachten en kan er snel geschakeld worden.

Wat is het goedkoopste pakket dat jullie aanbieden?

Het goedkoopste pakket van Netjesscheiden is het pakket ‘zelf doen’ voor € 296,- per persoon. Via dit pakket kan je goedkoop scheiden via internet door alle documenten zelf in te vullen en zelf de benodigde berekeningen te maken. Wil je een juridische check laten doen op al je ingevulde documenten zodat de kans groter is dat de rechter het goedkeurt? Kies dan voor een pakket met controle voor €549,- of volledige begeleiding voor €749,-. Hiermee kan je nog steeds goedkoop en snel scheiden met de zekerheid dat alles in een keer goed kan worden verwerkt.

Kom ik in aanmerking om goedkoop te scheiden?

Goedkoop scheiden kan altijd als je kiest voor een online scheiding en in goed overleg met je aanstaande ex-partner de afspraken kan maken.

De pakketten die jullie aanbieden sluiten niet aan op mijn vraag, wat nu?
Heb je niet gevonden wat je zocht in onze pakketten? Wij leveren ook maatwerk. NetjesScheiden helpt je natuurlijk ook buiten de pakketten om.   De meerprijs hiervan is:

€160 p.u.

  Geïnteresseerd? Hier kun je contact opnemen met ons team.

Onze scheidingsexperts

Netjes online scheiden met de juiste persoonlijke hulp. Onze experts staan klaar om jullie te begeleiden.

Waar wij voor staan

Wij handelen in goed overleg jullie scheiding netjes af.

Betaalbaar

Vaste en duidelijke prijzen.
Subsidie bijna altijd mogelijk.

}

Snel

Een scheiding kan binnen 5 à 6 weken geregeld zijn.

Makkelijk

Ons scheidingsproces is heel makkelijk en online te regelen.

Professioneel

Onze scheidingsexperts en mediators
zorgen voor hoge kwaliteit.

l

Online

Het proces verloopt online, bezoek is niet nodig.

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.2

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.