Scheiden zonder advocaat

Bij online scheiden wordt alles snel en makkelijk geregeld zonder begeleiding van een advocaat.

 

 

1.000+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.1

Kies het pakket dat het beste bij je past

Wij bieden verschillende pakketten aan, helemaal afgestemd op jouw situatie.

 

Zelf doen

Je regelt alles zelf,
zonder controle!

Proces inclusief
 • Scheidingsplan (convenant)
 • Advocaatkosten
 • Afhandeling door advocaat (griffiekosten)
329,- p.p.
 

Controle

Wij controleren jullie afspraken op alle belangrijke punten!

Proces inclusief
 • Scheidingsplan (convenant)
 • Advocaatkosten
 • Afhandeling door advocaat (griffiekosten)
 • Zelf afspraken maken via online portaal
 • Alimentatieberekening
 • Juridische controle van alle afspraken
 • Bespreken van het scheidingsplan met een scheidingsexpert
699,- p.p.
Meest gekozen

Begeleiding

Alles goed geregeld,
van afspraken tot scheidingsplan!

Proces inclusief
 • Scheidingsplan (convenant)
 • Advocaatkosten
 • Afhandeling door advocaat (griffiekosten)
 • Zelf afspraken maken via online portaal
 • Alimentatieberekening
 • Juridische controle van alle afspraken
 • Bespreken van het scheidingsplan met een scheidingsexpert
 • Begeleiding rondom huwelijkse voorwaarden/ ondernemingen
849,- p.p.

Zo kan je scheiden zonder advocaat

Voor het indienen van een verzoek tot echtscheiding bij de rechtbank, heb je een advocaat nodig. Helemaal scheiden zonder advocaat is in Nederland nog niet mogelijk. Bij NetjesScheiden is dit inbegrepen bij elk pakket dat wij aanbieden. Dit betekent dat wij het verzoekschrift inclusief convenant en ouderschapsplan voor je indienen bij de rechtbank. Hiervoor werken wij nauw samen met gerenommeerde advocatenkantoren. Tot die tijd, kan je wel vast alle afspraken samen gaan maken voor het uiteindelijke verzoek.

Kan iedereen scheiden zonder advocaat?

NetjesScheiden kan voor iedereen de volledige echtscheidingsprocedure in behandeling nemen. Wij kunnen jou en je aanstaande ex-partner helpen met het ouderschapsplan, het echtscheidingsconvenant en het indienen van het uiteindelijke verzoek tot echtscheiding bij de rechter. Hiervoor hoeft geen van beide partijen nog een advocaat te raadplegen. Wij bieden diverse pakketten aan die variëren in de mate van hulp die jij nodig hebt.

Echtscheiding aanvragen zonder advocaat

Je kan een echtscheiding aanvragen zonder advocaat bij NetjesScheiden via de aanvraagformulieren die beschikbaar zijn onder elk pakket. Je ontvang dan eerst vrijblijvend meer informatie over onze diensten. Twijfel je over welk online pakket het beste bij je past? Neem dan eerst contact met ons op. Via een gratis intakegesprek beantwoorden we graag al je vragen. Ben je eruit met welke mate van ondersteuning je wilt gaan scheiden zonder advocaat, dan gaan we de echtscheidingsprocedure in gang zetten. Wij dienen uiteindelijk het verzoekschrift tot echtscheiding in bij de rechtbank, inclusief het echtscheidingsconvenant en eventuele ouderschapsplan.

Kinderen en scheiden

Hebben jullie kinderen onder de 18 jaar?
Dan is het laten maken van een ouderschapsplan verplicht.

Online scheiden in 99 seconden

In 4 stappen is jullie scheiding geregeld

Scheiden zonder advocaat doe je samen

Wanneer een echtscheiding zonder advocaat de enige optie is voor jou en je partner, is het belangrijk dat jullie samen afspraken kunnen maken. Goed communiceren is essentieel om tot goed werkbare afspraken te komen voor de toekomst. In deze fase van de scheiding is het inschakelen van een advocaat niet nodig. Die komt pas kijken bij het moment dat alle afspraken vastliggen in het convenant en het ingediend kan worden bij de rechtbank. Tot aan dat moment kunnen wij je helpen met advies en kunnen wij antwoord geven op al je vragen. Onze professionals staan voor je klaar en helpen je zodat alles correct in het echtscheidingsconvenant komt te staan. Op deze manier kan de advocaat een volledig en compleet document indienen en zal de rechter er ook sneller een akkoord op kunnen geven.

Tips en informatie over scheiden zonder advocaat

Kosten online scheiden vs. een persoonlijke advocaat

Een online scheiding kan je bij NetjesScheiden regelen vanaf €329,- pp. Wanneer je in aanmerking komt voor subsidie kan dit al vanaf €61,- per persoon. Bij alle pakketten is het indienen van het verzoek tot echtscheiding door onze advocaat inbegrepen. Dit is veel goedkoper dan wanneer je beiden een advocaat in de arm moet nemen, waarbij het traject in veel gevallen ook veel langer zal gaan duren. Daarbij ligt het gemiddeld uurtarief van een advocaat in Nederland tussen de €150,- en €200,- per uur.

In hoeverre kunnen jullie samen afspraken maken zonder advocaat

Voor iedereen die samen goed afspraken kunnen maken, kan je bij NetjesScheiden een echtscheiding aanvragen zonder advocaat voor een vast bedrag vanaf €329,- per persoon. Hiervoor ontvang je alle benodigde documenten die moeten worden ingevuld en dienen we het verzoekschrift en het convenant in bij de rechter (incl. griffiekosten). Om er zeker van te zijn dat het verzoekschrift niet wordt afgekeurd door de rechter, raden wij altijd aan om gebruik te maken van de expertise van onze juristen. Met het controle pakket kunnen we het volledige dossier ook bespreken en controleren voordat we het indienen bij de rechtbank. Zo is de kans dat het verzoekschrift wordt afgekeurd minimaal.

Ontvang je graag meer hulp bij het samenstellen van het convenant zoals met berekeningen voor (partner)alimentatie of algemeen financieel advies, dan kan je er ook voor kiezen volledige begeleiding met het begeleiding pakket. Hiervoor zou je voor 1 persoon slechts 4 uur gesprekstijd ontvangen wanneer je alles met een advocaat moet bespreken.

Jullie scheiding wordt met zorg afgehandeld met de juiste begeleiding.

– André, Klantadviseur NetjesScheiden

Veel gestelde vragen over scheiden zonder advocaat

Duurt scheiden zonder begeleiding van een advocaat langer of korter?

Wanneer je niet op goede voet uit elkaar kan gaan en beiden partijen een advocaat nodig hebben, kan de scheiding een langdurig traject worden en bovendien erg kostbaar. Het uurtarief van een advocaat ligt gemiddeld tussen de €150,- en €200,-. Als je goed met elkaar kunt communiceren, kan je met behulp van onze echtscheidingsspecialisten en dossiermanagers snel scheiden zonder advocaat. De advocaat is dan enkel nodig voor het indienen van het verzoek tot echtscheiding bij de rechtbank. Daarna hoef je alleen nog maar te wachten op goedkeuring van de rechter.

Is online scheiden sneller dan wanneer ik direct naar een advocaat ga?

Een online scheiding is de snelste manier van scheiden in Nederland. Samen met je partner maak je alle afspraken en leg je deze vast in het convenant. Hierdoor heb je niet te maken met een ingewikkeld traject met advocaten, afspraken, overleg enzovoort. Bij Netjesscheiden werken we met pakketten met vaste prijzen en regel je jouw echtscheiding volledig online en kan je onze specialisten gemakkelijk telefonisch bereiken.

Moeten wij nog contact onderhouden met andere partijen voor de afhandeling van de scheiding?

Nee, dat is niet nodig. De scheidingsspecialisten van NetjesScheiden beschikken over alle benodigde documenten en helpen je gedurende het gehele proces bij het invullen hiervan. Je hoeft zelf geen contact op te nemen met andere partijen voor de correcte afhandeling van de zaak, zoals met een advocaat of het brengen van een bezoek aan de rechtbank.

Moeten we zelf bij de rechtbank verschijnen voor het indienen van het verzoekschrift?

Netjesscheiden werkt samen met gerenommeerde advocaten die jouw verzoek tot echtscheiding zorgvuldig indienen bij de rechter. Jij en je aanstaande ex-partner hoeven hier niet fysiek bij aanwezig te zijn. Je hoeft dus alleen nog maar te wachten op de uitspraak van de rechter. De advocaat zorgt er tevens voor dat de beschikking wordt ingeschreven in het register van de burgerlijke stand. Zodra dat is gebeurd, ben je officieel gescheiden.

Hoeveel kost scheiden zonder begeleiding van een advocaat?
Online scheiden is de goedkoopste vorm van scheiden. Dit is zonder begeleiding van een advocaat. Je kunt al online scheiden vanaf €329 per persoon.
Hoe werkt online scheiden zonder de begeleiding van een advocaat?

Bij online scheiden gaan jullie in goed overleg uit elkaar en zetten jullie alle afspraken zelf op papier. Jullie krijgen daarvoor de benodigde vragen en begeleiding vanuit ons. De mate van begeleiding verschilt per pakket.

Wanneer moet ik toch kiezen voor de begeleiding van een advocaat?

Het is verstandig te kiezen voor een scheiding met begeleiding van een advocaat als jullie niet in staat zijn om samen afspraken te maken en met elkaar te overleggen. 

De pakketten die jullie aanbieden sluiten niet aan op mijn vraag, wat nu?
Heb je niet gevonden wat je zocht in onze pakketten? Wij leveren ook maatwerk. NetjesScheiden helpt je natuurlijk ook buiten de pakketten om.   De meerprijs hiervan is:

€160 p.u.

  Geïnteresseerd? Hier kun je contact opnemen met ons team.

Waar wij voor staan

Wij handelen in goed overleg jullie scheiding netjes af.

Betaalbaar

Vaste en duidelijke prijzen.
Subsidie bijna altijd mogelijk.

}

Snel

Een scheiding kan binnen 5 à 6 weken geregeld zijn.

Makkelijk

Ons scheidingsproces is heel makkelijk en online te regelen.

Professioneel

Onze scheidingsexperts en mediators
zorgen voor hoge kwaliteit.

l

Online

Het proces verloopt online, bezoek is niet nodig.

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.1

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.