Kosten scheiding

De kosten van jouw echtscheiding. Overzichtelijk en betaalbaar.

 

 

1.000+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.1

Scheiden is een ingrijpende gebeurtenis, zowel emotioneel als financieel. Bij NetjesScheiden begrijpen we dat je in deze turbulente periode helderheid en betaalbaarheid zoekt. In dit artikel verkennen we de diverse kosten die bij een scheiding komen kijken en hoe NetjesScheiden helpt om deze kosten transparant en beheersbaar te houden.

 

Bij NetjesScheiden weet je waar je aan toe bent zonder verborgen kosten

Geen enkele scheiding is hetzelfde, en dat geldt ook voor de kosten. Deze kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van de scheiding en de mate van overeenstemming tussen beide partijen. Wij van NetjesScheiden bieden verschillende pakketten aan om aan diverse behoeften te voldoen.

Kies het pakket dat het beste bij je past

Wij bieden verschillende pakketten aan, volledig afgestemd op jouw situatie.

 

Zelf doen

Je regelt alles zelf,
zonder controle!

Proces inclusief
 • Scheidingsplan (convenant)
 • Advocaatkosten
 • Afhandeling door advocaat (griffiekosten)
329,- p.p.
 

Controle

Wij controleren jullie afspraken op alle belangrijke punten!

Proces inclusief
 • Scheidingsplan (convenant)
 • Advocaatkosten
 • Afhandeling door advocaat (griffiekosten)
 • Zelf afspraken maken via online portaal
 • Alimentatieberekening
 • Juridische controle van alle afspraken
 • Bespreken van het scheidingsplan met een scheidingsexpert
699,- p.p.
Meest gekozen

Begeleiding

Alles goed geregeld,
van afspraken tot scheidingsplan!

Proces inclusief
 • Scheidingsplan (convenant)
 • Advocaatkosten
 • Afhandeling door advocaat (griffiekosten)
 • Zelf afspraken maken via online portaal
 • Alimentatieberekening
 • Juridische controle van alle afspraken
 • Bespreken van het scheidingsplan met een scheidingsexpert
 • Begeleiding rondom huwelijkse voorwaarden/ ondernemingen
849,- p.p.

Kinderen en scheiden

Hebben jullie kinderen onder de 18 jaar?
Dan is het laten maken van een ouderschapsplan verplicht.

Online Scheiden: snel en voordelig

Online scheiden is een efficiënte en kosteneffectieve manier om het scheidingsproces te doorlopen. Als je samen met je (ex-)partner tot overeenstemming kunt komen, kan dit proces soepeler en goedkoper zijn, aangezien je geen dure mediator of advocaat hoeft in te schakelen.

Pakketten op maat bij NetjesScheiden

 

Zelf Doen Pakket: De goedkoopste optie

Voor €329 per persoon bieden wij het ‘Zelf doen’ pakket aan. Dit is ideaal voor stellen die samen alle afspraken kunnen maken en hiermee zelf een echtscheidingsconvenant op kunnen stellen. 

 

Controle Pakket: Extra zekerheid

Ons ‘Controle’ pakket, voor €699 per persoon, biedt een juridische controle van jullie dossier en een alimentatieberekening. Kunnen jullie samen alle afspraken maken maar hebben jullie geen ervaring met het opstellen van echtscheidingsdocumenten? Dit pakket verkleint de kans op vertragingen in het proces.

 

Volledige Begeleiding Pakket: Voor complete ondersteuning

Het meest gekozen pakket, ‘Volledige begeleiding’, kost €849 per persoon. Dit pakket biedt uitgebreide ondersteuning van begin tot eind, inclusief juridische controle, financieel advies en een extra videogesprek.

Kosten beperken door samenwerking

Door samen te werken en goede afspraken te maken, kunnen de kosten aanzienlijk worden verlaagd. Dit is vooral effectief bij online scheiden, waarbij je geen externe hulp nodig hebt.

 

Een traditionele scheiding met een advocaat of mediator kan aanzienlijk duurder zijn, vooral vanwege de hoge uurtarieven. Bij NetjesScheiden kun je flink besparen door zoveel mogelijk zelf te regelen.

Gesubsidieerde Rechtsbijstand: Scheiden met weinig tot geen kosten

In Nederland kun je in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand, afhankelijk van je inkomen. NetjesScheiden helpt je om te bepalen of je hiervoor in aanmerking komt en regelt de aanvraag hiervan.

Bij NetjesScheiden staan we voor duidelijkheid en betaalbaarheid. Met onze verschillende pakketten zorgen we ervoor dat je de kosten voor jouw situatie kunt minimaliseren, zonder in te leveren op kwaliteit en ondersteuning.

Online scheiden in 99 seconden

In 4 stappen is jullie scheiding geregeld

Waar wij voor staan

Wij handelen in goed overleg jullie scheiding netjes af.

Betaalbaar

Vaste en duidelijke prijzen.
Subsidie bijna altijd mogelijk.

}

Snel

Een scheiding kan binnen 5 à 6 weken geregeld zijn.

Makkelijk

Ons scheidingsproces is heel makkelijk en online te regelen.

Professioneel

Onze scheidingsexperts en mediators
zorgen voor hoge kwaliteit.

l

Online

Het proces verloopt online, bezoek is niet nodig.

“Niemand wil duizenden euro’s uitgeven aan hun scheiding en dat is ook echt niet nodig”

– Sanne, Klantadviseur NetjesScheiden

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.1

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.

Veel gestelde vragen

Hoe kunnen we de kosten voor onze echtscheiding zo laag mogelijk houden?

Door te kiezen voor een online scheiding kan je de kosten zo laag mogelijk houden. Een online scheiding is de goedkoopste manier van scheiden in Nederland omdat je zelf alle afspraken maakt en deze vastlegt. Je hoeft voor dit gedeelte van de scheiding geen dure advocaat of mediator in te schakelen. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om gratis te scheiden. Neem contact met ons op om te bekijken welk pakket hiervoor het beste bij je past.

Kom ik in aanmerking voor een scheiding zonder kosten?

Je kunt in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand bij scheiden. Hiervoor mag bij alleenstaande ouders of samenwonenden, het verzamelinkomen niet hoger zijn dan €27.900,-. Voor gezinnen met minderjarige kinderen (samenwonenden of eenoudergezinnen) mag het verzamelinkomen niet hoger zijn dan €39.400,-. Als je in aanmerking komt, dan worden de kosten voor de advocaat en het proces vergoed. De aanvraag voor subsidie kan je niet zelf doen maar moet in behandeling worden genomen door een advocaat. Schakel je de hulp in van NetjesScheiden om je scheiding online te regelen, dan verzorgen wij ook de aanvraag voor subsidie.

Wie moet wettelijk gezien de kosten voor onze echtscheiding dragen?

Wettelijk gezien moeten jullie beiden de kosten voor de echtscheiding dragen. Wanneer je kiest voor een online scheiding van Netjesscheiden weet je precies waar je aan toe bent. Je kiest namelijk een pakket dat bij jullie situatie past en de kosten hiervoor zijn een vast bedrag per persoon. Zonder bijkomende kosten of vervelende kosten achteraf.