Kosten scheiding

De kosten van jouw echtscheiding. Overzichtelijk en betaalbaar.

 

 

600+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.3

Bij NetjesScheiden weet je waar je aan toe bent zonder verborgen kosten

Regel je scheiding met behulp van professionele scheidingsspecialisten en een vooraf vastgestelde pakketprijs. Vanaf de eerst gemaakte afspraak in het convenant, tot de definitieve inschrijving van de scheiding bij de gemeente.

Kies het pakket dat het beste bij je past

Wij bieden verschillende pakketten aan, volledig afgestemd op jouw situatie.

 

Zelf doen

Je regelt alles zelf,
zonder controle!

Proces inclusief
 • Scheidingsplan (convenant)
 • Advocaatkosten
 • Afhandeling door advocaat
296,- p.p.
 

Controle

Wij controleren jullie afspraken op alle belangrijke punten!

Proces inclusief
 • Scheidingsplan (convenant)
 • Advocaatkosten
 • Afhandeling door advocaat
 • Alimentatieberekening
 • Juridische controle van alle afspraken
 • Bespreken van het scheidingsplan met een scheidingsexpert
649,- p.p.
Meest gekozen

Begeleiding

Alles goed geregeld,
van afspraken tot scheidingsplan!

Proces inclusief
 • Scheidingsplan (convenant)
 • Advocaatkosten
 • Afhandeling door advocaat
 • Alimentatieberekening
 • Juridische controle van alle afspraken
 • Bespreken van het scheidingsplan met een scheidingsexpert
 • Extra gesprek met de scheidingsexpert voor begeleiding en verdieping
799,- p.p.

Kinderen en scheiden

Hebben jullie kinderen onder de 18 jaar?
Dan is het laten maken van een ouderschapsplan verplicht.

Elke scheiding heeft andere kosten

Online je scheiding regelen is niet alleen de snelste manier van scheiden maar ook de goedkoopste manier van scheiden. Wanneer je samen met je aanstaande ex-partner goede afspraken kan maken, is er in veel gevallen ook geen mediator of advocaat nodig. Wanneer dit het geval is, hoeven de kosten niet hoog op te lopen voor een echtscheidingsprocedure.

Bij NetjesScheiden bieden we je de keuze uit drie verschillende pakketten om online jouw echtscheidingsprocedure te ondersteunen. Welke je kiest is afhankelijk van de hoeveelheid begeleiding die je nodig hebt en of je de stukken graag juridisch wil laten controleren door ons.

Alles zelf doen

Het pakket ‘Zelf doen’ is ons goedkoopste pakket voor € 296,- per persoon. En de naam zegt het al, jullie regelen alles zelf en maken samen de afspraken en financiële afspraken in het echtscheidingsconvenant. Wij stellen al deze documenten voor je beschikbaar in een online portaal en vragen vervolgens de scheiding aan bij de rechter met behulp van onze advocaat.

Laat je dossier controleren

Het pakket ‘Controle’ is meer uitgebreid en kost € 599,- per persoon. Bij dit pakket controleren wij of het complete dossier juridisch klopt en maken we een alimentatieberekening voor we het verzoekschrift indienen bij de rechtbank. Op deze manier is de kans vele malen groter dat het in een keer wordt goedgekeurd door de rechter waardoor er geen aanpassingen meer hoeven worden gemaakt die het proces kunnen vertragen.

Volledige begeleiding

Het meest uitgebreide pakket en tevens meest gekozen pakket, is ‘Volledige begeleiding’ en kost € 799,- per persoon. Hierbij helpen we je bij het gehele traject van het begin tot het eind. Denk hierbij aan het invullen van de documenten, de juridische check, het maken van een alimentatieberekening en het geven van extra advies door bijvoorbeeld een financieel expert. Met dit pakket ben je er zeker van dat het verzoekschrift tot echtscheiding in zijn geheel juridisch klopt en compleet is voor we het indienen bij de rechter.

Zelfs met ons meest uitgebreide pakket is je scheiding vele malen goedkoper dan wanneer je een advocaat of mediator moet inschakelen. Dit komt omdat zij in veel gevallen met een uurtarief werken die in Nederland gemiddeld tussen de €150,- en €200,- ligt. Denk dus goed na in hoeverre je samen goed kan overleggen over de beslissingen die jullie moeten nemen voor de toekomst.

Samen kan je de kosten beperken

Doordat je met een online scheiden alles samen regelt, kan je de kosten beperken omdat je geen advocaat of mediator hoeft in te schakelen. Dit kan dus alleen als je in goed overleg uit elkaar gaat. Kan dit niet, dan kunnen de kosten hoog oplopen vanwege de vaak hoge uurtarieven van een advocaat en/of mediator.

Gratis scheiden zonder kosten

In Nederland is het mogelijk om gebruik te maken van gesubsidieerde rechtsbijstand. Dit is mogelijk gemaakt door de overheid voor mensen die voldoen aan de inkomenseisen die hiervoor zijn vastgesteld. Bij NetjesScheiden zoeken we graag voor je uit of jij hiervoor in aanmerking komt. Heb je recht op subsidie, dan kan alleen een advocaat de aanvraag hiervoor doen. Wij werken samen met gerenommeerde advocatenkantoren die dit voor je kunnen regelen. Bij gesubsidieerde rechtsbijstand worden de kosten voor de advocaat en het proces vergoed waardoor je in veel gevallen gratis kan scheiden. In enkele gevallen blijft er dan nog een kleine eigen bijdrage over van tussen de €50,- en €110,-.

Online scheiden in 99 seconden

In 4 stappen is jullie scheiding geregeld

Waar wij voor staan

Wij handelen in goed overleg jullie scheiding netjes af.

Betaalbaar

Vaste en duidelijke prijzen.
Subsidie bijna altijd mogelijk.

}

Snel

Een scheiding kan binnen 5 à 6 weken geregeld zijn.

Makkelijk

Ons scheidingsproces is heel makkelijk en online te regelen.

Professioneel

Onze scheidingsexperts en mediators
zorgen voor hoge kwaliteit.

l

Online

Het proces verloopt online, bezoek is niet nodig.

“Niemand wil duizenden euro’s uitgeven aan hun scheiding en dat is ook echt niet nodig”

– Sanne, Klantadviseur NetjesScheiden

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.3

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.

Onze scheidingsexperts

Netjes online scheiden met de juiste persoonlijke hulp. Onze experts staan klaar om jullie te begeleiden.

Veel gestelde vragen

Hoe kunnen we de kosten voor onze echtscheiding zo laag mogelijk houden?

Door te kiezen voor een online scheiding kan je de kosten zo laag mogelijk houden. Een online scheiding is de goedkoopste manier van scheiden in Nederland omdat je zelf alle afspraken maakt en deze vastlegt. Je hoeft voor dit gedeelte van de scheiding geen dure advocaat of mediator in te schakelen. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om gratis te scheiden. Neem contact met ons op om te bekijken welk pakket hiervoor het beste bij je past.

Kom ik in aanmerking voor een scheiding zonder kosten?

Je kunt in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand bij scheiden. Hiervoor mag bij alleenstaande ouders of samenwonenden, het verzamelinkomen niet hoger zijn dan €27.900,-. Voor gezinnen met minderjarige kinderen (samenwonenden of eenoudergezinnen) mag het verzamelinkomen niet hoger zijn dan €39.400,-. Als je in aanmerking komt, dan worden de kosten voor de advocaat en het proces vergoed. De aanvraag voor subsidie kan je niet zelf doen maar moet in behandeling worden genomen door een advocaat. Schakel je de hulp in van NetjesScheiden om je scheiding online te regelen, dan verzorgen wij ook de aanvraag voor subsidie.

Wie moet wettelijk gezien de kosten voor onze echtscheiding dragen?

Wettelijk gezien moeten jullie beiden de kosten voor de echtscheiding dragen. Wanneer je kiest voor een online scheiding van Netjesscheiden weet je precies waar je aan toe bent. Je kiest namelijk een pakket dat bij jullie situatie past en de kosten hiervoor zijn een vast bedrag per persoon. Zonder bijkomende kosten of vervelende kosten achteraf.