Flitsscheiding

Online scheiden is het nieuwe flitsscheiden. De traditionele flitsscheiding bestaat sinds 2009 niet meer, maar snel scheiden kan nog steeds via een online scheiding.

 

 

1.000+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.1

Kies het pakket dat het beste bij je past

Wij bieden verschillende pakketten aan, volledig afgestemd op jouw situatie.

 

Zelf doen

Je regelt alles zelf,
zonder controle!

Proces inclusief
 • Scheidingsplan (convenant)
 • Advocaatkosten
 • Afhandeling door advocaat (griffiekosten)
329,- p.p.
 

Controle

Wij controleren jullie afspraken op alle belangrijke punten!

Proces inclusief
 • Scheidingsplan (convenant)
 • Advocaatkosten
 • Afhandeling door advocaat (griffiekosten)
 • Zelf afspraken maken via online portaal
 • Alimentatieberekening
 • Juridische controle van alle afspraken
 • Bespreken van het scheidingsplan met een scheidingsexpert
699,- p.p.
Meest gekozen

Begeleiding

Alles goed geregeld,
van afspraken tot scheidingsplan!

Proces inclusief
 • Scheidingsplan (convenant)
 • Advocaatkosten
 • Afhandeling door advocaat (griffiekosten)
 • Zelf afspraken maken via online portaal
 • Alimentatieberekening
 • Juridische controle van alle afspraken
 • Bespreken van het scheidingsplan met een scheidingsexpert
 • Begeleiding rondom huwelijkse voorwaarden/ ondernemingen
849,- p.p.

De flitsscheiding van nu

Online scheiden duurt 4 weken. Bij echte haast is er de spoed scheiding.

Binnen 8 of 15 dagen

Spoed scheiden

v.a. 949,-

Zo werkt een flitsscheiding

Tussen 2001 en 2009 was het mogelijk om snel, buiten de rechter om te scheiden via de zogenaamde flitsscheiding. Een gemeenteambtenaar zette het huwelijk om in een geregistreerd partnerschap waarna dit snel ontbonden kon worden door bijvoorbeeld een notaris. Door een wetswijziging is deze manier van scheiden niet meer mogelijk en kan een huwelijk of geregistreerd partnerschap enkel worden ontbonden via de rechter.

Een flitsscheiding in de nieuwe stijl

De voornaamste reden dat mensen kozen voor een flitsscheiding, was vanwege de snelheid van het proces. Je kon snel alles regelen waarna de scheiding in korte tijd stond ingeschreven bij de gemeente. Ben je op zoek naar een manier waarbij je nog steeds snel kan scheiden? Kies dan voor een online scheiding via NetjesScheiden. Hierbij regel je alles samen online met je aanstaande ex-partner. Je ontvangt digitaal de documenten die je moet invullen en legt hier alle afspraken in vast. Vervolgens kunnen onze juridische specialisten een controle uitvoeren over de stukken voor we ze indienen. Een rechter zal het verzoekschrift tot scheiden goed moeten keuren voordat hij definitief kan worden ingeschreven bij de gemeente. Hier hoef je zelf niet fysiek bij aanwezig te zijn. NetjesScheiden verzorgt deze nieuwe stijl van flitsscheiden dus geheel online en biedt ondersteuning gedurende het hele proces. Op deze manier kan een scheiding al in ca. 5 weken definitief worden gemaakt.

Online flitsscheiding aanvragen

Een traditionele flitsscheiding aanvragen is niet meer mogelijk maar snel scheiden kan nog steeds door de scheiding online aan te vragen. Je houdt zelf de controle over alle gegevens en bent samen verantwoordelijk voor het maken van de afspraken. Bij NetjesScheiden kan je snel je scheiding aanvragen met een vooraf vastgesteld tarief. Neem vrijblijvend contact met ons op om te bepalen welk pakket het beste bij je past.

Kinderen en scheiden

Hebben jullie kinderen onder de 18 jaar?
Dan is het laten maken van een ouderschapsplan verplicht.

Online scheiden in 99 seconden

In 4 stappen is jullie scheiding geregeld

Een flitsscheiding doe je samen

Bij een flitsscheiding was het belangrijk dat je samen in goed overleg afspraken kon maken. Wanneer er aan beide kanten bijvoorbeeld een advocaat nodig was om afspraken tot stand te laten komen, dan ging de snelheid er in veel gevallen uit. Dit geldt ook voor online scheiden. Het is belangrijk dat je samen in goed overleg afspraken kan vastleggen. Wanneer je bereid bent naar elkaar te luisteren en zo nodig compromissen te sluiten om tot goede werkbare afspraken te komen, kan de echtscheidingsprocedure een stuk sneller verlopen..

Een online scheiding die je samen regelt, kan al afgehandeld zijn in ca. 5 weken.

Tips en informatie over een flitsscheiding

Een flitsscheiding kon gemakkelijk worden aangevraagd omdat een gemeenteambtenaar een huwelijk kon omzetten naar een geregistreerd partnerschap en dat vervolgens snel ontbonden kon worden. Snel scheiden kan nog steeds wanneer je goed met elkaar kunt praten en tot goede, werkbare oplossingen kunt komen. Ga daarom online scheiden via NetjesScheiden, dan leveren wij het uiteindelijke verzoekschrift inclusief echtscheidingsconvenant in bij de rechter en kan de scheiding al binnen ca. 5 weken zijn ingeschreven bij de gemeente.

“Als snelheid belangrijk voor je is, dan biedt online scheiden de uitkomst”

– Daniël Nieuwendijk, Klantadviseur NetjesScheiden

Online scheiden en flitsscheiden hebben vergelijkbare voor- en nadelen

Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet zodat je voor jezelf kan beslissen of een online scheiding bij je past.

Voordelen

 • Snel: Binnen ca. 5 weken kan de scheiding rond zijn. 
 • Goedkoop: je betaalt een vast bedrag voor de gehele procedure, geen extra kosten achteraf. 
 • Makkelijk: je maakt samen alle afspraken en legt deze vast. Je kan alles in je eigen tijd vanuit huis regelen. 

Nadelen

 • Online scheiden werkt het best voor mensen die samen goede afspraken kunnen maken. Wanneer de relatie dermate is verstoord dat er geen communicatie mogelijk is, is een advocaat of mediator nodig. Hierbij is er meer persoonlijk contact en begeleiding nodig en daar is een online scheiding niet op ingericht.

Meest gestelde vragen over een flitsscheiding

Flitsscheiding afgeschaft. Kan ik toch nog snel scheiden?

Het is nog steeds mogelijk om snel te scheiden zonder de flitsscheiding. De snelste manier om dit te doen is door online je scheiding te regelen. Je maakt hierbij samen met je aanstaande ex-partner de afspraken en legt deze vast in de daarvoor bestemde documenten. Al deze documenten, zoals het echtscheidingsconvenant of het ouderschapsplan, worden dan online beschikbaar gesteld in een portaal. Zodra deze compleet zijn, kan je de stukken juridisch laten checken door onze specialisten. Vervolgens wordt het verzoek tot echtscheiding door Netjesscheiden ingediend bij de rechter. Zodra de scheiding is ingeschreven bij de gemeente, is de echtscheiding definitief.

Is online scheiden niet veel duurder dan een flitsscheiding?

Online scheiden is niet alleen de snelste manier van scheiden, maar ook de goedkoopste. Met name als je samen goede afspraken kan maken en er geen persoonlijke begeleiding nodig is door een advocaat of mediator, kan je met een vooraf vastgesteld tarief scheiden. Je kiest hiervoor het pakket dat het beste bij jouw situatie past. Hoe meer je zelf doet, hoe lager het tarief. De meeste mensen hebben weinig ervaring met het invullen van juridische stukken. Om die reden raden we altijd aan om ingevulde documenten zoals een echtscheidingsconvenant juridisch te laten checken door een van onze juridische medewerkers. Bij Netjesscheiden kan dit al met het controle pakket voor €549,- per persoon. Hierbij is de kans groter dat de scheiding in een keer wordt goedgekeurd door de rechter waardoor je geen tijd verliest en ook geen onnodige kosten maakt.

Kan ik wel hulp krijgen wanneer ik dat nodig heb bij een online scheiding?

Je kunt zeker hulp krijgen. Je kunt altijd terecht bij onze juridische specialisten voor vragen en/of advies. Afhankelijk van je gekozen pakket, krijg je in meer of mindere mate hulp, zoals het controleren en nakijken van de documenten. Ook als je ergens niet uit komt of een vraag hebt, staan de scheidingsspecialisten en dossier managers bij Netjesscheiden voor je klaar.

De pakketten die jullie aanbieden sluiten niet aan op mijn vraag, wat nu?
Heb je niet gevonden wat je zocht in onze pakketten? Wij leveren ook maatwerk. NetjesScheiden helpt je natuurlijk ook buiten de pakketten om.   De meerprijs hiervan is:

€160 p.u.

  Geïnteresseerd? Hier kun je contact opnemen met ons team.

Waar wij voor staan

Wij handelen in goed overleg jullie scheiding netjes af.

Betaalbaar

Vaste en duidelijke prijzen.
Subsidie bijna altijd mogelijk.

}

Snel

Een scheiding kan binnen 5 à 6 weken geregeld zijn.

Makkelijk

Ons scheidingsproces is heel makkelijk en online te regelen.

Professioneel

Onze scheidingsexperts en mediators
zorgen voor hoge kwaliteit.

l

Online

Het proces verloopt online, bezoek is niet nodig.

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.1

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.