Snel scheiden

Online scheiden is de snelste en goedkoopste manier om te scheiden. Jullie bepalen het tempo.

 

 

1.000+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.2

Kies het pakket dat het beste bij je past

Wij bieden verschillende pakketten aan, helemaal afgestemd op jouw situatie.

 

Zelf doen

Je regelt alles zelf,
zonder controle!

Proces inclusief
 • Scheidingsplan (convenant)
 • Advocaatkosten
 • Afhandeling door advocaat (griffiekosten)
329,- p.p.
 

Controle

Wij controleren jullie afspraken op alle belangrijke punten!

Proces inclusief
 • Scheidingsplan (convenant)
 • Advocaatkosten
 • Afhandeling door advocaat (griffiekosten)
 • Zelf afspraken maken via online portaal
 • Alimentatieberekening
 • Juridische controle van alle afspraken
 • Bespreken van het scheidingsplan met een scheidingsexpert
729,- p.p.
Meest gekozen

Begeleiding

Alles goed geregeld,
van afspraken tot scheidingsplan!

Proces inclusief
 • Scheidingsplan (convenant)
 • Advocaatkosten
 • Afhandeling door advocaat (griffiekosten)
 • Zelf afspraken maken via online portaal
 • Alimentatieberekening
 • Juridische controle van alle afspraken
 • Bespreken van het scheidingsplan met een scheidingsexpert
 • Begeleiding rondom huwelijkse voorwaarden/ ondernemingen
869,- p.p.

Snel scheiden of acute spoed?

Is 4 weken niet snel genoeg? Dan is er de zekerheid van een spoed procedure.

Binnen 8 of 15 dagen

Spoed scheiden

v.a. 949,-

Samen snel je scheiding regelen

Om ervoor te zorgen dat een scheiding zo snel mogelijk verloopt, is het belangrijk dat je nog in goed contact staat met je ex-partner. Dat klinkt wellicht tegenstrijdig, want de meeste mensen willen snel alles regelen omdat de verhouding verstoord is. Wanneer je er samen echter niet uitkomt, kan een scheiding veel langer duren. In de meest ideale situatie kunnen jullie niet alleen samen afspraken maken, maar ook op papier zetten in een echtscheidingsconvenant. Heb je hulp nodig bij het maken van deze afspraken? Zorg dan dat je kiest voor volledige begeleiding bij NetjesScheiden. We helpen je dan bij het opstellen van het echtscheidingsconvenant, een eventueel ouderschapsplan en geven financieel advies.

Kinderen en scheiden

Hebben jullie kinderen onder de 18 jaar?
Dan is het laten maken van een ouderschapsplan verplicht.

Online scheiden in 99 seconden

In 4 stappen is jullie scheiding geregeld

Tips en informatie over snel scheiden

Zo snel kan je snel scheiden

Een scheiding wil je waarschijnlijk zo snel mogelijk achter de rug hebben, het is natuurlijk geen fijne periode dus alles kan maar beter zo snel mogelijk geregeld zijn. Een online scheiding duurt, exclusief de uitspraak van de rechtbank, ongeveer 5 weken. Daarvoor moeten alle omstandigheden wel optimaal zijn. Wanneer je samen in goed overleg uit elkaar gaat en zo alle afspraken kunt regelen en vastleggen, kan je de scheiding snel aanvragen. Als dit niet het geval is, kan het langer duren. Zorg dat alle afspraken ook meteen juridisch worden gecheckt, zodat het verzoek zo snel mogelijk kan worden ingediend.

 

Snel scheiden kan je online aanvragen

Een online scheiding is de snelste manier van scheiden omdat je samen alles digitaal kan vastleggen en laten checken. Een snelle online scheiding kan je gemakkelijk aanvragen via het aanvraagformulier van NetjesScheiden. De afspraken die je samen maakt binnen de echtscheidingsprocedure, vormen het echtscheidingsconvenant die ook online beschikbaar is. Wanneer dit document juridisch klopt en alle andere benodigde documenten online zijn verstuurd, kan een advocaat of mediator de scheiding aanvragen.

 

Cruciaal onderdeel van een snelle scheiding

Als je gaat scheiden, dan wil je het liefst zo snel mogelijk scheiden maar hoe doe je dat? Hoe snel je de scheiding kan regelen hangt af in hoeverre jullie samen afspraken kunnen maken. Alleen als je het samen goed eens kan worden over zaken en deze op een goede manier kan laten vastleggen in het convenant, zal de echtscheidingsprocedure voorspoedig en snel verlopen.

Wanneer er advocaten nodig zijn aan beide kanten duurt het proces in de meeste gevallen langer. De rechter zal dan namelijk beide partijen willen horen voordat hij uitspraak kan doen. Bovendien ontvangen jullie beide rekeningen van de advocaten die vaak op uurtarief betaald moeten worden. Dit valt in de meeste gevallen veel hoger uit dan wanneer je de scheiding online regelt.

Goed overleg zorgt voor goede afspraken in het echtscheidingsconvenant en het ouderschapsplan

In het echtscheidingsconvenant leg je alle afspraken vast over zaken die jullie delen. Hierdoor is het convenant een van de belangrijkste documenten binnen de echtscheidingsprocedure. Denk bijvoorbeeld aan de verdeling van de bezittingen zoals de woning, de boedel, het vermogen en de schulden, de verzekeringen en het pensioen. Maar ook de partneralimentatie wordt hierin vastgelegd. Het ouderschapsplan is verplicht in elke scheiding waar minderjarige kinderen bij zijn betrokken. Bij NetjesScheiden hebben onze experts veel ervaring met het opstellen van het echtscheidingsconvenant en het ouderschapsplan zodat we de scheiding snel kunnen regelen.

“Online gaat een stuk sneller, je regelt alles gemakkelijk vanuit huis”

– André, Klantadviseur NetjesScheiden

Meest gestelde vragen over snel scheiden

Hoe snel kan ik online scheiden?
Na ontvangst van alle juiste stukken kan je snel je scheiding regelen, al in circa 5 weken. Als klant krijg je van de juridisch specialist van Netjesscheiden een overzicht van alle documenten die nodig zijn om het dossier op te starten. Snel je scheiding regelen hangt dus mede af van hoe snel je alle benodigde documenten kunt inleveren maar ook hoe snel je de afspraken kan maken en uiteindelijk het akkoord kan ontvangen van de rechter.
Is online scheiden sneller dan wanneer ik direct naar een advocaat ga?
Online scheiden is de manier van snel scheiden in Nederland. Wanneer je beiden een advocaat inschakelt, zal het traject veel langer duren. Bovendien is het uurtarief van een advocaat in veel gevallen hoger en in combinatie met de uren dat je de advocaat nodig hebt, ben je vaak duurder uit dan een vooraf vastgesteld tarief voor de gehele procedure.
Moeten we alle documenten zelf opstellen?
Een echtscheidingsconvenant en/of een ouderschapsplan zijn vormvrij. Netjesscheiden heeft een opzet beschikbaar gesteld die invul klaar is. Hier staan alle onderdelen in waar afspraken over gemaakt moeten worden en de gegevens die hiervoor nodig zijn. Wanneer je bij Netjesscheiden een online scheiding gaat aanvragen, ontvang je een login voor ons online klantenportaal. Hier kan je al deze documenten terugvinden zodat je er direct mee aan de slag kan en snel de scheiding kan regelen.
Moeten wij dan nog zelf naar de advocaat?

Wanneer je een online scheiding bij Netjesscheiden gaat aanvragen, dient onze advocaat aan het einde van de scheidingsprocedure het uiteindelijke verzoekschrift inclusief convenant en ouderschapsplan in. Je hoeft zelf dus geen advocaat meer te bezoeken en je hoeft ook niet fysiek aanwezig te zijn bij dit proces.

De pakketten die jullie aanbieden sluiten niet aan op mijn vraag, wat nu?
Heb je niet gevonden wat je zocht in onze pakketten? Wij leveren ook maatwerk. NetjesScheiden helpt je natuurlijk ook buiten de pakketten om.   De meerprijs hiervan is:

€160 p.u.

  Geïnteresseerd? Hier kun je contact opnemen met ons team.

Waar wij voor staan

Wij handelen in goed overleg jullie scheiding netjes af.

Betaalbaar

Vaste en duidelijke prijzen.
Subsidie bijna altijd mogelijk.

}

Snel

Een scheiding kan binnen 5 à 6 weken geregeld zijn.

Makkelijk

Ons scheidingsproces is heel makkelijk en online te regelen.

Professioneel

Onze scheidingsexperts en mediators
zorgen voor hoge kwaliteit.

l

Online

Het proces verloopt online, bezoek is niet nodig.

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.2

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.