fbpx

100% Gratis Scheiden

Wanneer je allebei in aanmerking komt voor subsidie, handelen wij volledig gratis je scheiding af. Gegarandeerd zonder kosten achteraf!

 

 

600+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.3

Vraag hier het gratis scheiden informatiepakket aan

Wij toetsen meteen of jullie zonder kosten kunnen scheiden!

Gratis Scheiden

Online scheiden met ondersteuning en juridische controle

Proces inclusief
  • Scheidingsplan (convenant)
  • Ouderschapsplan
  • Alimentatieberekening
  • Juridische controle van alle afspraken
  • Bespreken van alle documenten met een scheidingsexpert
  • Advocaatkosten
  • Afhandeling door advocaat
Gratis

Wanneer kan je gratis scheiden?

In Nederland kan je beroep doen op gesubsidieerde rechtsbijstand. De Wet op de rechtsbijstand regelt dat mensen die geen juridische dienstverlening kunnen betalen deze kosten vergoed krijgen. De scheidingsspecialisten van NetjesScheiden toetsen vrijblijvend of je recht hebt op deze subsidie. Komen jullie beiden in aanmerking voor subsidie, dan blijft er vaak nog een eigen bijdrage over van €58,- of €101,- p.p. Val je onder de inkomensgrens die NetjesScheiden hieronder heeft opgesteld, dan voldoe je aan de voorwaarden voor een gratis scheiding en nemen wij de eigen bijdrage voor eigen rekening samen met de griffiekosten. Hierdoor is de scheidingsprocedure voor jullie beiden helemaal gratis!

De voorwaarden voor een gratis scheiding

De Raad voor Rechtsbijstand beoordeelt per persoon of er recht is op een toevoeging. Bij NetjesScheiden gaan wij nog een stapje verder en handelen wij de scheiding volledig gratis af voor mensen die moeite hebben de eigen bijdrage of griffiekosten te betalen. Hiervoor hebben wij de onderstaande voorwaarden opgesteld. Wij kijken hierbij voor beide partners naar het individuele verzamelinkomen en het heffingsvrij vermogen. Daarnaast wordt er gekeken of er minderjarige kinderen staan ingeschreven op hetzelfde adres. Voldoen jullie aan de onderstaande inkomens- en vermogensgrenzen? Dan kom je bij NetjesScheiden in aanmerking voor een gratis scheiding.

Thuiswonend(e) minderjarig(e) kind(eren) Verzamelinkomen (2020) Heffingsvrij vermogen (2020) Gratis Scheiden?
Ja Minder dan €20.300,- Minder dan €25.000,-
Nee Minder dan €14.000,- Minder dan €25.000,-

 

Situatie 1 Situatie 2
Thuiswonend(e) minderjarig(e) kind(eren Geen thuiswonend(e) minderjarig(e) kind(eren
Verzamelinkomen (2020) minder dan €20.300 Verzamelinkomen (2020) minder dan €14.000
Eigen vermogen (2020) minder dan €25.000 Eigen vermogen (2020) minder dan €25.000
Gratis scheiden
Gratis scheiden

Let op met overwaarde koophuis!

Gaan jullie de woning verkopen met meer dan €30.000,- totaal aan overwaarde of word je uitgekocht voor meer dan €15.000,-? Dan vervalt je recht op gesubsidieerde rechtsbijstand.

Online scheiden in 99 seconden

In 4 stappen is jullie scheiding geregeld

“Gratis scheiden is bij ons echt 100% gratis scheiden zonder eigen bijdrage of griffiekosten”

– Robert den Nijs, Scheidingsspecialist NetjesScheiden

Meest gestelde vragen over gratis scheiden

Hoe gratis is gratis scheiden?

Bij een gratis scheiding wordt het overgrote deel van de kosten betaald uit de hiervoor bedoelde overheidssubsidie. Komen jullie beiden in aanmerking voor subsidie, dan blijft er nog een eigen bijdrage over. Wanneer jullie voldoen aan onze voorwaarden, dan neemt NetjesScheiden dit bedrag voor eigen rekening samen met de griffiekosten. Hierdoor is de scheidingsprocedure voor jullie beiden, echt helemaal gratis!

Hoe kan ik een gratis scheiding aanvragen?

Samen je gratis scheiding regelen doe je via het aanvraagformulier van NetjesScheiden. Vervolgens ontvang je vrijblijvend meer informatie over gratis scheiden en wordt er tegelijkertijd bepaald of jullie beide in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand, ook wel een toevoeging genoemd. Als je in aanmerking komt voor subsidie, zorg je zelf voor het aanleveren van de benodigde gegevens waarna onze specialisten de subsidieaanvraag voor je indienen bij de Raad voor Rechtsbijstand. Wanneer de subsidieaanvraag is geaccepteerd en toegewezen, kan je starten met de online scheidingsprocedure. Een online gratis scheiding regel je voor het grootste gedeelte helemaal zelf samen met je aanstaande ex partner. Samen maken jullie de afspraken en leg je ze vast in een echtscheidingsconvenant. Daarna nemen onze specialisten het traject bij de rechtbank van je over.

Is de advocaat gratis?

Je hebt een advocaat nodig die het echtscheidingsverzoek voor je indient bij de rechtbank. Dit regelt NetjesScheiden voor je. De advocaat is niet gratis, maar wordt betaald door de gefinancierde rechtsbijstand die je voor de scheiding ontvangt. Naast de advocaatkosten worden ook de proceskosten betaald met gesubsidieerde rechtsbijstand. Wanneer er dan nog een eigen bijdrage overblijft, nemen wij deze samen met de griffiekosten voor onze rekening. Op deze manier brengen we alle kosten voor jullie terug naar €0,- p.p.

Wat zijn nou de exacte kosten?

Wanneer je beide recht hebt op een toevoeging, is de scheiding 100% gratis. Alle kosten worden dan betaald van de overheidssubsidie die je hiervoor ontvangt. Hieronder vallen de kosten van de advocaat en de proceskosten bij de rechtbank. In enkele gevallen blijft er dan nog een kleine eigen bijdrage over. De hoogte hiervan wordt bepaald door de Raad voor Rechtsbijstand aan de hand van het verzamelinkomen. Komen jullie beiden in aanmerking voor subsidie, dan blijft er nog een eigen bijdrage over. Wanneer jullie voldoen aan onze voorwaarden, dan neemt NetjesScheiden dit bedrag voor eigen rekening samen met de griffiekosten. Hierdoor is de scheidingsprocedure voor jullie beiden helemaal gratis!

Wat is de snelste manier om 100% gratis te scheiden?

De snelste manier om samen 100% gratis te scheiding is online wanneer jullie samen in goed overleg afspraken kunnen maken. Gratis scheiden en snel scheiden gaan in de meeste gevallen hand in hand. Als jullie goed met elkaar kunnen praten, bereid zijn om naar elkaar te luisteren en zo nodig compromissen te sluiten, dan zal het scheidingsproces het meest effectief verlopen. Zo kan de scheiding al definitief zijn binnen een aantal weken.

Kan ik gratis scheiden met een mediator?

De subsidie die beschikbaar is gesteld voor een gratis scheiding, maakt het in sommige gevallen ook mogelijk om gebruik te maken van de diensten van een mediator. Bij NetjesScheiden kan een mediator alleen helpen wanneer één van jullie recht heeft op subsidie en niet jullie beiden. Bij mediation krijg je de extra aandacht die je nodig hebt als je er samen niet uitkomt. Zo kunnen we helpen bij het opstellen van het convenant en geven we financieel advies.

Kan ik zelf gesubsidieerde rechtsbijstand aanvragen?

Nee. Wanneer jij en/of je partner in aanmerking komt voor subsidie, moet er gefinancierde rechtsbijstand worden aangevraagd bij de Raad voor Rechtsbijstand. Deze aanvraag moet worden ingediend door een mediator of advocaat. Wanneer onze scheidingsspecialist voor je heeft uitgezocht of jullie samen in aanmerking komen voor een toevoeging, zorgen wij middels een digitale mediation overeenkomst en aanvraagformulier dat de aanvraag zo snel mogelijk wordt ingediend. Wij werken samen met de Raad op basis van High Trust wat ervoor zorgt dat de subsidie aanvraag snel kan worden verwerkt.

Is scheiden zonder kosten betrouwbaar?

Ja, door onze gratis scheiding kun je betrouwbaar scheiden zonder kosten. Onze gratis scheiding voorloopt via het zelfde proces als onze online scheiding. Gratis scheiden is daardoor net zo betrouwbaar als scheiden met een mediator of advocaat. Jullie denken samen na over de afspraken die jullie willen maken, wij doen de rest!

Kun je gratis scheiden via de gemeente?

De inschrijving van jullie scheiding bij de gemeente is inbegrepen in ons pakket. Het inschrijven van de scheiding bij de gemeente is dus gratis voor jullie. Wij regelen dit voor jullie. 

De pakketten die jullie aanbieden sluiten niet aan op mijn vraag, wat nu?
Heb je niet gevonden wat je zocht in onze pakketten? Wij leveren ook maatwerk. NetjesScheiden helpt je natuurlijk ook buiten de pakketten om.   De meerprijs hiervan is:

€160 p.u.

  Geïnteresseerd? Hier kun je contact opnemen met ons team.

Onze scheidingsexperts

Netjes online scheiden met de juiste persoonlijke hulp. Onze experts staan klaar om jullie te begeleiden.

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.3

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.