Gratis scheiden

Onder voorwaarden kun je samen gratis scheiden. Kijk snel of je in aanmerking komt!

Onze dienstverlening wordt beoordeeld met een 9,2 op Kiyoh.nl!

Wat is gratis scheiden?

In Nederland kan je beroep doen op gesubsidieerde rechtsbijstand en dat is voor veel mensen onbekend! Hierdoor komt het onnodig vaak voor dat het volle tarief voor juridische procedures wordt betaald. Laat daarom altijd eerst uitzoeken of jij in aanmerking komt voor deze subsidie. De juridische specialisten van Netjesscheiden kunnen dit voor je uitzoeken en aanvragen bij de Raad voor Rechtsbijstand. Kom jij in aanmerking voor subsidie? Dan is de scheidingsprocedure in veel gevallen helemaal gratis!

Zo kom je in aanmerking voor een gratis scheiding

Een gratis scheiding in de vorm van gefinancierde rechtsbijstand is bedoeld voor mensen met een lager inkomen. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet je voldoen aan de volgende inkomenseisen:

  • Voor alleenstaande of samenwonende mag het verzamelinkomen niet hoger zijn dan €26.900,-
  • Voor gezinnen met minderjarige kinderen (samenwonenden of eenoudergezinnen) mag het verzamelinkomen niet hoger zijn dan €38.000,-

Wanneer je aan deze voorwaarden voldoet, kan een juridisch specialist van Netjesscheiden de rechtsbijstand voor je aanvragen. Je kunt dit niet zelf doen. Onder gesubsidieerde rechtsbijstand vallen de kosten voor de advocaat, mediation en proceskosten waardoor de scheiding dus een stuk goedkoper uitvalt.

Voor ca. 31% van onze klanten zijn de totale kosten van de scheiding slechts €106,- wat neerkomt op €53,- per persoon. Hierbij geldt dat beide partijen in aanmerking komen voor subsidie. Dit is inclusief btw, advocaat- en rechtbankkosten. Daarnaast betaalt nog eens ruim 33% slechts €552,- voor de gehele scheidingsprocedure, wat neerkomt op €275,- per persoon. In deze situatie komt er 1 persoon in aanmerking komt voor subsidie. In beide gevallen is dit de totaalprijs en is er geen sprake van verborgen kosten.

Een gratis online scheiding aanvragen

Samen je gratis scheiding regelen bij Netjesscheiden doe je via het aanvraagformulier. Hierbij ontvang je eerst vrijblijvend meer informatie over onze diensten. Heb je het pakket gevonden dat bij je past? Dan gaan wij voor je aan de slag! Als je in aanmerking komt voor subsidie, zorg je zelf voor het aanleveren van de benodigde gegevens waarna wij de aanvraag in behandeling nemen bij de Raad voor Rechtsbijstand. Vervolgens helpen we jullie samen de rest van de scheidingprocedure goed af te handelen. Dit kan je het snelst en gemakkelijkst online doen. Een online scheiding regel je voor het grootste gedeelte helemaal zelf samen met je aanstaande ex. Samen maken jullie de afspraken en leg je ze vast in een echtscheidingsconvenant. Daarna nemen onze specialisten het traject bij de rechtbank van je over.

Hoe werkt online scheiden?

Eenvoudig zelf scheiden in slechts vier stappen

Stap 1

Intake

Wat houdt dit in?

Vrijblijvend advies voor de beste pakketkeuze

Hoe lang duurt dit?

Het adviesgesprek duurt meestal 30 minuten 

Wie doet wat?

Wij informeren,
jullie beslissen

Stap 2

Dossier

Wat houdt dit in?

Opstellen van het dossier met alle documenten

Hoe lang duurt dit?

Dit wordt in de meeste gevallen binnen 3 weken afgerond

Wie doet wat?

Jullie bepalen,
wij ondersteunen

Stap 3

Procedure

Wat houdt dit in?

Rechtbankprocedure met de beschikking als resultaat 

Hoe lang duurt dit?

De rechtbank doet er 2 tot 4 weken over

Wie doet wat?

Jullie tekenen,
wij handelen het af

Stap 4

Inschrijving

Wat houdt dit in?

 Inschrijven van de scheiding bij de gemeente

Hoe lang duurt dit?

 Dit wordt binnen één week afgehandeld

Wie doet wat?

Jullie tekenen,
wij handelen het af

Waar wij voor staan

Wij handelen in goed overleg jullie scheiding netjes af.

Betaalbaar

Transparante prijzen.
Subsidie bijna altijd mogelijk.

}

Snel

Een scheiding kan binnen 4 à 5 weken geregeld zijn.

Deskundig

Gecertificeerde scheidingsspecialisten en mediators waarborgen hoge kwaliteit.

Persoonlijke aandacht

Jullie krijgen een persoonlijke scheidingsspecialist of mediator die klaarstaat voor al jullie vragen.

l

Geen rechtbankbezoek

Wij regelen alles met de rechtbank en schrijven de scheiding voor jullie in.

“Waarom gratis scheiden via Netjesscheiden.nl?”

“Wij krijgen vaak mensen aan de telefoon die niet op de hoogte zijn van de subsidieregeling voor rechtsbijstand bij echtscheidingen. Om deze reden betalen mensen vaak veel te veel voor juridische procedures. Daarom checken wij altijd eerst voor onze klanten of zij in aanmerking komen voor een gratis scheiding, voor we verder gaan met de rest van de echtscheidingsprocedure. Wanneer we dit hebben uitgezocht, gaan we verder met de volgende stap om de scheiding zo snel en goedkoop mogelijk te kunnen laten verlopen.”

– Robert den Nijs, Scheidingsspecialist en Mediator Netjesscheiden

Gratis scheiden doe je samen

Online gratis scheiden gaat het snelst wanneer jullie samen in goed overleg afspraken kunnen maken. Om die reden gaat goedkoop scheiden en snel scheiden in de meeste gevallen hand in hand. Als jullie goed met elkaar kunnen praten, bereid bent om naar elkaar te luisteren en zo nodig compromissen te sluiten, dan zal het scheidingsproces het meest effectief verlopen. Zo kan de scheiding al definitief zijn binnen 5 weken.

Meest gestelde vragen over gratis scheiden

Hoe gratis is gratis scheiden?

Bij een gratis scheiding wordt het overgrote deel van de kosten betaald uit de hiervoor bedoelde overheidssubsidie. In sommige gevallen blijft dan enkel een kleine eigen bijdrage over. De hoogte daarvan wordt bepaald door de Raad voor Rechtsbijstand en is afhankelijk van je verzamelinkomen. Wil je weten hoe goedkoop jij jouw scheiding kan regelen? Neem dan contact met ons op voor een gratis intakegesprek zodat we een inschatting kunnen maken van jouw situatie.

Hoe kan ik een gratis scheiding aanvragen?

Als eerst zal je in aanmerking moeten komen voor de subsidieregeling. Wanneer je samen of alleen aan de inkomensvoorwaarden voldoet, moet een specialist de subsidieaanvraag voor je indienen bij de Raad van Rechtsbijstand. Wanneer de subsidieaanvraag is geaccepteerd en toegewezen, kan je starten met de echtscheidingsprocedure. De aanvraag van de subsidie en de rest van de echtscheidingsprocedure kan je online regelen via Netjesscheiden. Je zorgt zelf voor het aanleveren van de benodigde gegevens waarna wij de gesubsidieerde rechtsbijstand voor je aanvragen. Daarna helpen we je bij het doorlopen van de volledige scheidingsprocedure met behulp van een pakket dat bij je past.

Is de advocaat gratis?

Je hebt een advocaat nodig die het echtscheidingsverzoek voor je indient bij de rechtbank. Dit regelt Netjesscheiden voor je. De advocaat is niet gratis, maar wordt betaald door de gefinancierde rechtsbijstand die je voor je scheiding ontvangt. Naast de advocaatkosten worden ook de proceskosten betaald met gesubsidieerde rechtsbijstand. In enkele gevallen blijft er dan alleen een kleine eigen bijdrage over.

Wat zijn de exacte kosten?

Als je recht hebt op een gratis scheiding, is het grootste deel van de scheiding kosteloos. Dit komt omdat het merendeel van de rekeningen betaald wordt van de overheidssubsidie die je hiervoor ontvangt. Hieronder vallen de kosten van de advocaat en de proceskosten bij de rechtbank. In enkele gevallen blijft er dan nog een kleine eigen bijdrage over. De hoogte hiervan wordt bepaald door de Raad voor Rechtsbijstand aan de hand van de financiële gegevens die de advocaat aanlevert bij het aanvragen van de gesubsidieerde rechtsbijstand. In de meeste gevallen ligt de eigen bijdrage tussen de €50,-en €110,-

Wat is de snelste manier om gratis te scheiden?

De snelste manier om samen gratis te scheiding is in de meeste gevallen online waarbij de afspraken snel samen gemaakt kunnen worden, er minimale mediation nodig is en er snel geschakeld kan worden tussen de partners en scheidingsspecialisten. Een online scheiding kan bij Netjesscheiden al geregeld worden vanaf €296,- per persoon. Voldoet jouw inkomen aan de voorwaarden voor gesubsidieerde rechtsbijstand? Dan worden deze kosten vergoed.

Waar in Nederland kan je gratis scheiden?

Je kan vanuit overal in Nederland een aanvraag doen voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Zowel vanuit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag als Utrecht zijn er diensten beschikbaar. Wij bij Netjesscheiden bieden onze dienstverlening online aan en zijn daarom bereikbaar voor iedereen die hulp zoekt bij scheiden.

Tips en informatie over gratis scheiden

Wij helpen je graag met alles wat je moet weten over gratis scheiden. Aan welke voorwaarden moet je voldoen? Hoe vraag je gesubsidieerde rechtsbijstand aan? Wat moet je allemaal aanleveren om samen te kunnen scheiden zonder kosten? Het aanvragen kan je niet zelf doen, maar wij helpen je er graag bij!

Gratis scheiden met een mediator

De subsidie die beschikbaar is gesteld voor een gratis scheiding, maak het in sommige gevallen ook mogelijk om gebruik te maken van de diensten van een mediator. Wanneer je bij Netjesscheiden kiest voor volledige begeleiding, krijg je de extra aandacht die je nodig hebt. Zo kunnen we helpen bij het opstellen van het convenant en geven we financieel advies. Ook deze kosten kunnen worden verhaald onder de gesubsidieerde rechtsbijstand wanneer je hiervoor in aanmerking komt.

Rechtsbijstand aanvragen

Wanneer jij en/of je partner in aanmerking komt voor subsidie, moet er gefinancierde rechtsbijstand worden aangevraagd bij de Raad voor Rechtsbijstand. Deze aanvraag moet worden ingediend door een mediator of advocaat. Wanneer Netjesscheiden voor je heeft uitgezocht of jij of jullie samen in aanmerking komen voor een toevoeging, zorgen wij middels een digitale mediation overeenkomst en aanvraagformulier dat de aanvraag zo snel mogelijk wordt ingediend.

Ook gratis scheiden kan online

Naast het aanvragen van de gesubsidieerde rechtsbijstand kunnen wij je ook helpen bij de vervolgstappen van je scheiding. Hierbij moet je denken aan het echtscheidingsconvenant, eventueel een ouderschapsplan, het indienen van het verzoek tot echtscheiding bij de rechtbank en het inschrijven bij de burgerlijke stand. Neem contact met ons op en kijk welk pakket het beste bij je past.

Onze klanten over gratis scheiden via Netjesscheiden

“Met het inkomen van mijn ex-man en mijzelf bij elkaar, kwamen wij gelukkig nog steeds in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Omdat Netjesscheiden de aanvraag voor ons had verzorgd, hebben we ook de rest van de scheidingsprocedure via hun laten verlopen. Hierdoor heeft het ons uiteindelijk maar €53,- pp gekost.”

Desiree, november 2018

“Met drie kinderen en beiden een parttimebaan, verdiende mijn ex-partner en ik samen niet genoeg voor een dure scheidingsprocedure. Dankzij Netjesscheiden konden we onze scheiding samen online regelen met gesubsidieerde rechtsbijstand.” 

 

William, juli 2018

Kies het pakket dat het beste bij je past

Wij bieden verschillende pakketten aan, volledig afgestemd op jouw situatie.

Aanvraag pakket en informatie

Vraag hier jouw gewenste online scheiden-pakket aan

  • Je kunt dit formulier ook gebruiken als je eerst meer informatie wilt ontvangen over het gekozen pakket
  • Het invullen duurt 1 à 2 minuten. Na ontvangst sturen we meteen je informatiepakket per e-mail
  • Het is GRATIS. Je zit dus nergens aan vast!
GRATIS

Heb jij recht op subsidie?

87% van onze klanten krijgt subsidie*

 

Gratis scheiden, of scheiden met subsidie? Beiden zijn synoniemen voor ‘scheiden met toevoeging’. Kom je daarvoor in aanmerking, dan kun je al scheiden vanaf € 54,-.

Wil je weten of ook jij in aanmerking komt? Doe dan snel de test hiernaast.

 

* Subsidie kan tot 2 jaar na toekenning worden afgewezen op basis van het gezamenlijke vermogen. Neem contact met ons op.

Uw situatie

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.3

Onze keurmerken

In het nieuws

“Digitale scheidingen worden populairder”

Nu logo

“Het moet eens afgelopen zijn met de slopende procedures en dure advocaten die scheiden onnodig moeilijk maken”

BNR logo

“Online scheiden brengt geestelijke én financiële verlichting”

Elsevier logo