Ex-partner accepteert nieuwe relatie niet na de scheiding

door | 28 mrt, 2024 | Actueel

Mijn ex accepteert mijn nieuwe partner niet na de scheiding, hoe kan ik hier het beste mee omgaan? Het is natuurlijk erg vervelend als je ex-partner deze situatie lastig vindt en jouw nieuwe liefde niet goed kan accepteren. Wij delen een aantal tips hoe je hier het beste mee om kunt gaan.

 

Een hoop emoties

Het is natuurlijk een fijn gevoel, als je weer opnieuw de liefde hebt gevonden na een scheidingperiode. Dit kan positieve emoties teweeg brengen, maar het is ook denkbaar dat deze nieuwe relatie een hoop andere emoties oproept bij je ex-partner. Het kan voor hem of haar voelen dat dit te snel komt. Hierdoor kunnen er emoties zoals jaloezie, onzekerheid, verdriet of boosheid ontstaan. Het kan zowel voor jou als voor je ex-partner lastig zijn om hier vervolgens goed mee om te gaan. 

 

Wat kun je het beste doen?

Er zijn een aantal tips die kunnen helpen om zo goed mogelijk om te gaan met deze situatie. 

  • Blijf goed communiceren

De belangrijkste tip is om te blijven praten. Reageer niet te fel op alle emoties van je ex-partner. Door zelf duidelijk en kalm te blijven communiceren, kun je laten zien dat je de emoties van de ander erkent en je graag goed met elkaar overweg wilt blijven gaan. Zorg er daarnaast voor dat je alle afspraken die vastgelegd zijn, kan blijven nakomen en laat dit ook blijken aan je ex-partner.

  • Betrek je ex-partner op de juiste manier

Zijn er kinderen in het spel en heb je dus regelmatig contact met je ex-partner? Breng je ex-partner op tijd op de hoogte van de situatie en blijf dit ook doen gedurende je nieuwe relatie. Zo is ook de ex-partner voorbereid op de nieuwe situatie waar de kinderen zich in begeven en kan hij of zij hier ook beter mee omgaan. Deel bijvoorbeeld als eerste met je ex-partner wanneer je je nieuwe partner aan de kinderen gaat introduceren, hoe vaak hij of zij de kinderen ziet en wanneer jullie besluiten om te gaan samenwonen.

  • Blijf aan je kinderen denken

Het kan zijn dat de emoties van je ex-partner hoog oplopen en hij of zij dit met je wil delen. Zorg ervoor dat dit niet in het bijzijn van de kinderen gebeurt en blijf altijd met respect over de andere ouder praten. Laat zowel aan de kinderen als aan je ex-partner merken dat je nieuwe relatie geen ‘indringer’ is en bouw het rustig op. Iedereen heeft de tijd nodig om aan deze nieuwe situatie te wennen.

 

Ben je ongelukkig in je relatie en ben je van plan om te gaan scheiden? Bij NetjesScheiden is het mogelijk om snel en eenvoudig online te scheiden . Als het jullie niet lukt om goede afspraken samen te maken, is het handig om te scheiden met hulp van een mediator. Zeker als je samen met je ex-partner kinderen hebt, is een mediator een goede stap. 

 

Neem vrijblijvend contact met ons op bij vragen. Samen kijken we naar de beste en meest duurzame oplossing voor jouw situatie!

Alsjeblieft, jouw stappenplan

Hieronder kun je het stappenplan van NetjesScheiden gratis downloaden.

900+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.2

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.2

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.