Online scheiden: gemakkelijk en vanuit huis

door | 18 jan, 2022 | Actueel

Het aantal echtscheidingen is sinds het einde van de jaren 60 sterk toegenomen, en in 2020 eindigden maar liefst 28.965 huwelijken in een scheiding. Wist je dat het mogelijk is om tegenwoordig online je scheiding te regelen, en daarmee enorm veel tijd kunt besparen?

In deze blog lees je alles wat je moet regelen als je zo online wilt gaan scheiden, de gevolgen van online scheiden en hoe je ruzie tijdens de scheiding voorkomt!

 

Gemakkelijk en snel scheiding regelen vanuit thuis 

Waar je normaal gesproken een advocaat of mediator in armen sluit, kun je tegenwoordig ervoor kiezen om gemakkelijk en snel vanuit huis online een scheiding te regelen. Dat dit populair is, bewijst het aantal aanvragen van deze online scheidingen. Dit is met maar liefst 60 procent gestegen.

Wanneer je besluit om te gaan scheiden van je partner, moeten er een aantal zaken geregeld worden, zoals de scheiding in orde maken, de spullen verdelen en afspraken voor de opvoeding van de kinderen. Het belangrijkste is om samen met je partner afspraken te maken over de nieuwe situatie. Leg deze afspraken ook goed op papier vast.  

 

Hoe werkt online scheiden? 

Bij het online je scheiding in orde maken, krijg je de mogelijkheid om zoveel mogelijk afspraken samen te maken met de (ex)-partner. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe woonsituatie, hoe je de spullen gaat verdelen, financiële afspraken en afspraken over de kinderen. Wanneer je ervoor kiest om de scheiding online aan te vragen, ontvang je alle documenten die nodig zijn. Deze formulieren zijn gemakkelijk met elkaar in te vullen. 

 

Bij een online scheiding word je online geholpen door professionele scheidingsspecialisten waarmee je samen voor een zo goed mogelijk beloop zorgt. Zeker wanneer er kinderen in het spel zijn, is dit erg belangrijk. Online scheiden betekent dat je zelf meer moet regelen om de scheiding in orde te maken, maar het proces sneller wordt afgehandeld dan wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een scheiding bij een rechter. 

 

Online scheiden voorkomt ruzie onderling 

Partners die ervoor kiezen om online te scheiden, hebben goed nagedacht over de nieuwe situatie. Met elkaar zijn zij tot het besluit gekomen dat een online scheiding de beste optie is voor hun situatie om met elkaar afspraken te maken zonder gedoe. Het grote voordeel van online scheiden, is vooral dat je niet samen op één plek hoeft te zijn om de zaken te regelen. 

 

Online scheiden kan lastiger zijn voor mensen die al in een vechtscheiding liggen. Dit kan bijvoorbeeld zo zijn wanneer er één van de twee niet wilt scheiden of wanneer jullie het samen niet eens worden over de afspraken die gemaakt moeten worden. In dit geval is het verstandig om ook hulp te vragen van een mediator. Met een mediator heb je een kennismakingsgesprek om de huidige situatie te bespreken, gevolgd door oplossingen passend bij jullie situatie. 

Regel je online scheiding bij NetjesScheiden!

Wil jij scheiden van je partner en dit op de best mogelijke manier online regelen? NetjesScheiden geeft je de begeleiding die in je persoonlijke situatie het beste is. Zo hou je de touwtjes in handen en controle over de situatie, en krijg je topbegeleiding in het maken van afspraken en bij het begeleiden van de scheiding.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem eens vrijblijvend contact met ons op, we geven je graag antwoord op alle vragen over online scheiden!

Alsjeblieft, jouw stappenplan

Hieronder kun je het stappenplan van NetjesScheiden gratis downloaden.

900+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.2

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.2

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.