Snel scheiden online in 2022!

door | 25 jan, 2022 | Actueel

Sinds eind jaren zestig neemt het aantal scheidingen toe. En als we naar de statistieken kijken, bleef dit aantal ook de afgelopen jaren stijgen. Wanneer je wilt scheiden is dit geen fijne periode, en daarom zien we ook een toename in de vraag naar snel scheiden en spoedscheidingen. Hoe werkt dat?

Snel scheiden kan tegenwoordig online gebeuren. Dit is ook de snelste en goedkoopste manier om te scheiden. 

 

Snel scheiden met een online scheiding 

Wist je dat je tegenwoordig nog eenvoudiger snel kunt scheiden? Het is namelijk mogelijk om een snelle scheiding online te regelen. Dit is de snelste en de goedkoopste manier om te scheiden, en veel ex(stellen) zijn hier dan ook blij mee! 

 

Snel scheiden: Flitsscheiding verdwenenTussen 2001 en 2009 had je de mogelijkheid om snel en buiten de rechter om een scheiding te regelen. Dit werd ook wel een flitsscheiding genoemd. Vroeger werd er dan door de gemeenteambtenaar het huwelijk omgezet in een geregistreerd partnerschap. Een geregistreerd partnerschap kon snel ontbonden worden. Tussen 2001 en 2009 zijn er dertigduizend flitsscheidingen geweest, wat wel laat zien hoeveel mensen dit willen. 

 

Helaas is het niet meer mogelijk om gebruik te maken van de flitsscheiding. In de plaats daarvan zijn er nu alternatieven als snel scheiden via het internet, wat ook bij NetjesScheiden kan. 

 

Waarom kiezen voor snel scheiden?

De grootste reden om te kiezen voor een snelle scheiding, is het besparen van tijd. Alles wordt direct aangepakt, en er blijven geen zaken liggen. Door snel een aanvraag in te dienen kun je bovendien aan de slag met regelen van een nieuwe woning. Bijvoorbeeld omdat je in aanmerking wil komen voor sociale huur, of een bod hebt gedaan.

Door gebruik te maken van snel scheiden bij NetjesScheiden weet je zeker dat er binnen 8 tot 15 dagen een aanvraag (verzoekschrift) wordt ingediend bij de rechtbank, met alle informatie die nodig is. Vervolgens is het wachten op de uitspraak van de rechter. 

 

Hoe werkt snel scheiden online?

Wanneer je besluit om online snel te scheiden, zijn er 4 stappen die doorlopen moeten worden. Alle stappen zijn online uit te voeren. De eerste stap is de intake in de vorm van een adviesgesprek. De tweede stap is samen met NetjesScheiden een dossier opstellen waarin alle documenten staan. Daarna is het wachten op de uitspraak van de rechter. De laatste stap is de inschrijving bij de gemeente.Hoe lang duurt zo snel mogelijk scheiden

Het duurt dus 8 tot 15 dagen om een verzoek tot snel scheiden in te dienen bij de rechtbank. Daarna duurt het gemiddeld 2 tot 4 weken voordat de rechter een uitspraak doet. Terwijl je wacht kun je al beginnen met het aanvragen van toeslagen of het zoeken van een huis.

 

Wat zijn de kosten van snel scheiden zonder advocaat?

Voor snel scheiden online zonder advocaat heeft NetjesScheiden verschillende pakketten samengesteld. Deze pakketten bestaan uit zelf doen, controle en begeleiding. De kosten voor deze pakketten lopen uiteen van € 329,- per persoon, € 599,- per persoon tot € 799,- per persoon. Welk pakket het beste bij je past, is afhankelijk van je situatie. 

 

Ook is het mogelijk om spoed online te scheiden. De kosten voor deze vorm van scheiding bedragen €699,-, €799,- en €899,-. Bij een spoedscheiding heb je de zekerheid dat de scheiding binnen 8 tot 15 dagen bij de rechtbank wordt ingediend en regelt NetjesScheiden de juridische controle van de documenten, de griffiekosten en de procedure. Zo kun je eenvoudig snel scheiden zonder advocaat.

 

Ja, ik wil snel scheiden online via NetjesScheiden!

Wil jij zo snel mogelijk scheiden? Wacht dan niet langer, en vraag vandaag nog een gratis informatiepakket aan! Binnen 1 tot 2 minuten ontvang je dit op je e-mail. Je kunt bij ons ook direct beginnen met in 15 dagen spoed scheiden. Benieuwd? Neem vrijblijvend contact op!

Alsjeblieft, jouw stappenplan

Hieronder kun je het stappenplan van NetjesScheiden gratis downloaden.

1.000+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.1

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.1

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.