Hulp bij scheiden

Om te zorgen dat belangrijke zaken niet over het hoofd gezien worden, kun je gebruik maken van een scheiden checklist en een scheiding stappenplan.

 

 

Als jij en je partner uit elkaar gaan en gaan scheiden, staat jullie een hoop te wachten. Een scheiding is een hectische periode waarin veel geregeld moet worden. Om te zorgen dat belangrijke zaken niet over het hoofd gezien worden, kun je gebruik maken van een scheiden checklist en een scheiding stappenplan. Naast de praktische zaken, komt er ook een hoop emotie bij kijken. Een moeilijke tijd dus, maar weet dat het uiteindelijk goed komt. De juiste hulp bij een scheiding is daarom ook erg belangrijk. Wij van NetjesScheiden adviseren je graag over wat voor hulp je kunt krijgen bij een scheiding en welke hulp het best bij jouw situatie past.

 

Wat te doen bij een echtscheiding?

Een echtscheiding is niet niks. Weet dat het oké is als je daarbij hulp nodig hebt. Er moet namelijk een hoop geregeld worden. Onze scheidingsexperts helpen je graag en weten precies wat handig is voor jouw situatie. Via onze website bieden we verschillende pakketten aan en handelen we in goed overleg jullie scheiding netjes af. Tijdens dit gehele proces controleren en begeleiden we jullie zodat je er nooit alleen voor komt te staan.

 

Samen afspraken maken

Bij een online scheiding ben je minder afhankelijk van andere partijen en kun je het geheel op je eigen manier aanpakken. Een van de belangrijke zaken is dat jullie samen afspraken maken. Dit gebeurt in gezamenlijk overleg waarbij een goede communicatie voorop staat. Jullie stellen samen zelf de benodigde documenten op en wij van NetjesScheiden helpen jullie vervolgens verder.

Persoonlijke hulp

Wanneer je gaat scheiden, komt daar vaak een hoop verdriet bij kijken. Je ervaart een hoop emoties, terwijl je juist ook helder moet kunnen nadenken om alles zo goed mogelijk te regelen. Denk aan afspraken over de woning, jullie bezittingen, de kinderen en de financiële situatie. Dat is niet niks. Zorg daarom dat er iemand is waarbij je je kunt uiten en waarmee je over de situatie kunt praten. Dit kan een vriend of vriendin, maar ook een familielid zijn. Door hulp te zoeken en je gevoel te delen kun je emoties en praktische zaken beter van elkaar scheiden. Zo zullen de contactmomenten met je ex partner ook gemakkelijker vanuit een rationeel en praktisch oogpunt te bekijken zijn. Als je merkt dat het je echt moeilijk af gaat, kun je een doorverwijzing naar de psycholoog vragen.

 

Als jullie samen kinderen hebben is de scheiding voor hen ook een lastige periode. Het is niet gek als zij meer hulp nodig hebben om met de situatie om te gaan. Probeer samen er voor te zorgen dat de kinderen straks weer een stabiele basis hebben. Bijvoorbeeld door middel van co-ouderschap. Zorg er daarnaast ook voor dat de kinderen genoeg steun en aandacht hebben. Ook is het belangrijk dat ze altijd naar jullie toe moeten kunnen komen wanneer ze vragen hebben. Vaak duurt het een tijd voordat de kinderen jullie keuze begrijpen en accepteren. Geef ze ook die tijd en ruimte, en laat ze bij jullie allebei welkom voelen.

Alsjeblieft, jouw stappenplan

Hieronder kun je het stappenplan van NetjesScheiden gratis downloaden.

Online scheiden in 99 seconden

In 4 stappen is jullie scheiding geregeld

Waar wij voor staan

Wij handelen in goed overleg jullie scheiding netjes af.

Betaalbaar

Vaste en duidelijke prijzen.
Subsidie bijna altijd mogelijk.

}

Snel

Een scheiding kan binnen 5 à 6 weken geregeld zijn.

Makkelijk

Ons scheidingsproces is heel makkelijk en online te regelen.

Professioneel

Onze scheidingsexperts en mediators
zorgen voor hoge kwaliteit.

l

Online

Het proces verloopt online, bezoek is niet nodig.

Kies het pakket dat het beste bij je past

Wij bieden verschillende pakketten aan, volledig afgestemd op jouw situatie.

 

Zelf doen

Je regelt alles zelf,
zonder controle!

Proces inclusief
 • Scheidingsplan (convenant)
 • Advocaatkosten
 • Afhandeling door advocaat
329,- p.p.
 

Controle

Wij controleren jullie afspraken op alle belangrijke punten!

Proces inclusief
 • Scheidingsplan (convenant)
 • Advocaatkosten
 • Afhandeling door advocaat
 • Alimentatieberekening
 • Juridische controle van alle afspraken
 • Bespreken van het scheidingsplan met een scheidingsexpert
699,- p.p.
Meest gekozen

Begeleiding

Alles goed geregeld,
van afspraken tot scheidingsplan!

Proces inclusief
 • Scheidingsplan (convenant)
 • Advocaatkosten
 • Afhandeling door advocaat
 • Alimentatieberekening
 • Juridische controle van alle afspraken
 • Bespreken van het scheidingsplan met een scheidingsexpert
 • Extra gesprek met de scheidingsexpert voor begeleiding en verdieping
849,- p.p.

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.2

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.

Veel gestelde vragen

Welke zaken kan ik zelf regelen en waar heb ik een expert bij nodig?

Wanneer je ervoor kiest om de echtscheiding online te regelen, kan je alle documenten zelfstandig, in goed overleg met je aanstaande ex-partner, invullen. Wanneer je zelf alles regelt zonder de hulp van een expert, moet je zeker weten dat alles ook juridisch klopt. Wanneer een verzoekschrift tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechter en er zitten juridische fouten in, dan kan het verzoek worden afgewezen en moet je alles weer aanpassen wat kan zorgen voor veel vertraging in het proces. Wil je er zeker van zijn dat alles klopt? Zorg dan dat je in ieder geval alle stukken juridisch laat checken door een van onze experts via het ‘controle’ pakket. Wil je ook financieel advies ontvangen en begeleiding van een scheidingsspecialist gedurende het invullen van alle benodigde documenten? Zorg dan dat je tijdig de expert inzet via het pakket ‘volledige begeleiding’.

Kan ik eenzijdig een scheiding aanvragen en regelen?

Ja, je kunt eenzijdig een echtscheiding aanvragen. Het is dan echter niet mogelijk je scheiding online te regelen. Bij een online echtscheiding regel je namelijk de scheiding zelf samen met je aanstaande ex-partner. Bij een eenzijdig verzoek tot echtscheiding moet een advocaat dit voor je indienen bij de rechtbank. Je partner wordt dan vervolgens door de rechtbank hiervan op de hoogte gesteld. Wil je een eenzijdig verzoek tot echtscheiding indienen? Wij werken nauw samen met gerenommeerde advocatenkantoren en kunnen je helpen zoeken naar een geschikte advocaat voor jou.

Hoe lang duurt het echtscheidingsproces als ik het zelf regel?

Bij een online scheiding regel je alles zelf. Alleen het verzoek tot echtscheiding indienen bij de rechtbank doen wij voor je. Zelf hoef je niet naar de rechtbank toe. Wanneer je alles samen goed kan regelen en afspreken, kan je in de meest optimale situatie al in ca. 5 weken gescheiden zijn.

Wat moeten we doen als we tijdens het proces van een online echtscheiding er samen niet meer uit komen?

Helaas kan het gebeuren dat je vol goede moed samen aan een online echtscheiding begint, maar er gedurende het proces niet meer samen uitkomt. In dat geval kunnen wij via volledige begeleiding kijken in hoeverre we jullie hierbij kunnen helpen.

“Online gaat een stuk sneller, je regelt alles gemakkelijk vanuit huis”

– Suzan Arbouw, Klantadviseur Netjesscheiden

Juridisch advies

Naast persoonlijke hulp, is juridisch advies ook noodzakelijk. Een scheiding blijft een juridische aangelegenheid waarbij de rechter een uitspraak doet. Dit kun je niet zelf regelen en indienen en dus zal je juridische hulp moeten inschakelen die je verder helpt met de echtscheiding. Bij NetjesScheiden bieden we 3 verschillende pakketten aan die volledig zijn afgestemd op jouw situatie. Wij weten precies wat te doen bij een echtscheiding en ondersteunen jullie gedurende de hele scheidingsperiode. We begeleiden jou en je ex partner om met jullie samen een oplossing te vinden die werkt. Daarbij zijn goede afspraken van groot belang.
Onze scheidingsexperts regelen alles bij de rechtbank en schrijven de scheiding voor jullie in. Zo dienen wij het verzoek tot echtscheiding in bij de rechtbank zonder dat je hier zelf bij aanwezig hoeft te zijn.

 

Het vragen van hulp bij scheiding is volkomen normaal. We luisteren graag naar jouw verhaal en dat van je ex partner om vervolgens te zorgen dat de scheiding zo fijn en snel mogelijk verloopt. Daarna kunnen jullie en de kinderen langzamerhand weer verder met jullie eigen leven. Weet dat alles uiteindelijk helemaal goed komt, en we voor je klaar staan.

 

Via deze pagina kun je contact met ons opnemen.