Hoe is Singles Day ontstaan en hoe wordt het gevierd in Nederland?

door | 8 nov, 2022 | Actueel

Sinds 1993 is het elk jaar op 11 november, Singles Day. Deze datum is gekozen door de vier enen. Die enen wordt gezien als symbool voor het alleen zijn. Als er wordt gesproken over Singles Day of Vrijgezellendag, wordt er vaak gedacht aan ’iets met daten’. Toch is dit niet helemaal waar. Jongeren (en ouderen) vieren trots dat ze singel of vrijgezel zijn. In deze blog lees je meer over het ontstaan van Singles Day en hoe wij het in Nederland vieren. 

 

Ontstaan van Singles Day 

In China wordt Singles Day sinds eind jaren negentig gevierd. Waar het vroeger vooral gericht was op mannen die hun bachelor bestaan gingen vieren, doen tegenwoordig vrouwen en stellen mee aan het vieren van hun vrijgezellenbestaan. In de eerste jaren van het vieren van de Singles Day werd er veel gedate en feesten georganiseerd. 

 

Tegenwoordig zijn er meer festiviteiten, zoals de koopjesjacht. Mannen, vrouwen en stellen vieren zichzelf als individu. Iedereen kan dus meedoen aan het vieren van deze dag. Daarom dat het zo’n groot succes is. In China is dit zelfs één van de belangrijkste winkeldagen van het hele jaar. 

 

Hoe wordt Singles Day gevierd in Nederland? 

Tot 2014 wist niemand in Nederland nog van Singles Day af. Tegenwoordig wordt er ook in Nederland met hoge kortingen online gewinkeld. Dit komt door internationale webshops die steeds meer gingen meedoen met deze feestelijke dag. Van Chinese webshops, tot Amerikaanse. Wereldwijd is de Singles Day nu een begrip geworden en één van de drukste winkeldagen van het jaar. 

 

Voor webshop houders is het interessant dat er veel wordt verkocht. Voor de singles onder ons is het vooral een leuke dag. Je kunt jezelf een cadeau doen zonder dat je flink je portemonnee hoeft te trekken. Of je kunt iemand anders blij maken met een leuk cadeau. 

 

Hoeveel vrijgezelle inwoners heeft Nederland?

Nederland heeft steeds meer vrijgezelle inwoners. Geschat wordt dat in 2050 de helft van de Nederlanders vrijgezel is. Dit gaat om zowel jongeren als ouderen. Vooral jongeren kiezen ervoor om sneller uit een relatie te stappen. De reden hiervoor is vooral de hoge verwachtingen die jongeren hebben en het grote aanbod. Ouderen kiezen vaker ervoor om alleen te leven, na een aantal scheidingen meegemaakt te hebben. 

 

Ben je van plan om te gaan scheiden van je partner?

Sinds eind jaren zestig is er een toename te zien van het aantal scheidingen. De grootste reden om te gaan scheiden, is omdat belangrijke waardes binnen een goede liefdesrelatie ontbreken. Of je relatie is in een sleur gekomen. 

 

Ben je van plan om te gaan scheiden? NetjesScheiden helpt. Je kan eenvoudig en snel online scheiden in vier simpele stappen. Het is bij deze vorm van scheiden belangrijk dat je goede afspraken kunt maken met elkaar. Lukt dit niet? Ook dan helpt NetjesScheiden, met behulp van een mediator

Heb je vragen of wil je weten welke vorm van scheiden het beste bij jouw situatie past? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Alsjeblieft, jouw stappenplan

Hieronder kun je het stappenplan van NetjesScheiden gratis downloaden.

900+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.2

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.2

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.