Hoe zit het met bewijs bij start scheiding?

door | 10 jun, 2024 | Actueel

Als je besluit om te gaan scheiden van je partner zijn er een hoop dingen die geregeld moeten worden. Een belangrijke vraag is hoe en waar je kunt gaan wonen na de scheiding. Met het huidige woningtekort kan het zoeken van een nieuwe huur of koopwoning je de nodige stress en zorgen geven. Wil je een huurwoning van de sociale woningbouw, maar heb je nog niet voldoende jaren opgebouwd dat je snel in aanmerking komt? Dan is het misschien mogelijk om urgentie aan te vragen. Vaak heb je voor deze urgentie een bewijs nodig dat je gaat scheiden of gescheiden bent. Lees in dit artikel hoe je aan dit document komt. 

 

Urgentie na scheiding bij (sociale) huurwoningen

Een woning vinden na je scheiding kan ingewikkeld zijn. Een urgentieverklaring kan je voorrang geven bij een (sociale) huurwoning. Helaas is het niet zo dat een scheiding altijd zorgt voor het kunnen krijgen van een urgentieverklaring. In elke regio of gemeente gelden er eigen voorwaarden. Zo moet je bijvoorbeeld een bepaald inkomen hebben om een woning via de woningbouwvereniging te kunnen krijgen en moet je scheidingspapieren voor kunnen leggen. Als je gaat scheiden is het daarom goed om bij de woningbouwvereniging informatie op te vragen wanneer je in aanmerking komt voor een urgentieverklaring. 

 

Bewijs tijdens scheiding 

Ga je scheiden van je partner en doe je dit bij NetjesScheiden? Dan krijg je gelijk bij het starten van het proces een mail met daarbij een factuur. In de meeste gevallen is dit voldoende bewijs om te laten zien dat jij en je partner uit elkaar gaan. Het is soms zo dat je een bewijs nodig hebt van indiening bij de rechtbank – ook wel bekend als ontvangstbevestiging – of een brief vanuit de advocaat. Is dit het geval? Geeft dit dan aan bij één van onze scheidingsexperts. Hier kunnen wij voor zorgen later in het scheidingsproces

 

Ben je ongelukkig in je relatie en ben je van plan om te gaan scheiden? Bij NetjesScheiden is het mogelijk om snel en eenvoudig online te scheiden. Lees hier meer over het snel en goed regelen van je scheiding. Ook als je hulp nodig hebt bij het maken van goede afspraken met je ex-partner, kan je bij NetjesScheiden terecht. Samen met een mediator kunnen jullie kijken wat er mogelijk is.  

 

Wil je meer weten over de stappen die je doorloopt bij een scheiding? Neem vrijblijvend contact met ons op bij vragen. Samen kijken we naar de beste en meest duurzame oplossing voor jouw situatie!

Alsjeblieft, jouw stappenplan

Hieronder kun je het stappenplan van NetjesScheiden gratis downloaden.

1.000+ klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.1

Wat anderen over ons zeggen

Wij helpen jaarlijks zo'n 2000 koppels om soepel te scheiden, tot volle tevredenheid van alle partijen.

Klantbeoordelingen

9.1

Onze keurmerken

High Trust

Wij werken op een duurzame manier samen met de Raad voor Rechtsbijstand op basis van High Trust. Zo maken we samen het proces van het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand makkelijker en eenvoudiger.

MfN

Wij werken met mediators die gecertificeerd MfN-registermediator zijn. Dit betekent dat zij een opleiding hebben gevolgd om mediator te worden. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen. 

ADR

Ook werken wij met mediators die voldoen aan de hoge kwaliteit- en onderhoudseisen van het ADR. Het ADR Register is een onafhankelijk keurmerk dat een verzoek heeft ingediend bij de Raad voor Rechtsbijstand om, net als de MfN, door de Raad te worden erkend.